Schemerzone (Dodenrijk #3) – Amanda Stevens

Geplaatst op 19 juni 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Schemerzone (Dodenrijk #3) – Amanda StevensSchemerzone door Amanda Stevens
Ook door deze auteur: De Crypte
Serie: Dodenrijk #3
Andere boeken in deze serie: De Crypte
Uitgever: Harper Collins | Oktober 2016
Genres: Thriller, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789402717907
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Vanavond heb ik een grens overschreden. Als vader gelijk heeft,
is terugkeren onmogelijk...

Als Amelia tegen haar zin betrokken raakt bij het onderzoek naar de
moord op een rechercheur, komt ze John Devlin ook weer tegen. Ze is nog steeds gek op hem, maar ze weet dat ze, door contact met hem te hebben, met krachten te maken krijgt die levensgevaarlijk voor haar zijn. Afstand houden, dus! Tot blijkt dat hij de enige is die haar kan helpen, en ze hem noodgedwongen weer moet toelaten in haar leven..

Ik ben dol op het bovennatuurlijk (dat krijg je als je fan bent van Charmed, Supernatural, Lockwood en allerlei andere boeken en serie over geesten en ander gespuis). Toen ik dan ook kennismaakt met de Dodenrijktrilogie van Amanda Stevens was ik meteen fan. Het echte leven verweven met geesten; yes please! Dankzij Harper Collins kon ik een exemplaar bemachtigen van Schemerzone en het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik behoorlijk snel in het boek begonnen ben.

Amelia raakt tegen haar wil in betrokken bij de moordzaak van een rechercheur  en komt daarbij opnieuw in aanraking met John Devlin. Devlin wordt omringt met geesten en als Amelia haar vaders regels moet geloven, dan moet ze dus ver bij hem uit de buurt blijven.
Duistere magie, heftige rituelen en gevaar om iedere hoek volgen.

Schemerzone wijkt qua sfeer en plot al snel af van De crypte en grafstilte (deel 1 en 2) omdat de aanwezigheid van geesten een veel grotere rol speelt. In de eerste twee boeken is Amelia vooral bezig met de restauratie van begraafplaatsen, in boek drie speelt dit eigenlijk bijna geen rol. Alle regels van haar vader lapt ze ook aan haar laars, want ze zoekt juist toenadering tot de geesten.

Als je het subtiele van geesten in boek 1 en 2 net dragelijk vond, dan kan je Schemerzone beter links laten liggen. De geesten zijn er. Het wordt niet bepaald eng, maar het is wel dat het boek er meteen een heel andere sfeer door krijgt.

Ik moest zelf ook een beetje wennen aan deze sfeer. De hoofdzaak in het boek is de moordzaak en het dochtertje van Devlin wat hem maar niet los kan laten en dit trok me op een of andere manier wat minder. Ik had minder van die kippenvelgevoelens tijdens het lezen dan in de eerdere boeken, waar ik dit (mede door juist de subtiele aanwezigheid en de mysterieuze setting) vaker had. Schemerzone is wat dat betreft meer een whodunit dan een bovennatuurlijk thriller (naar mijn beleving).

Oorspronkelijk was deze serie een trilogie, maar voordat ik begon met lezen wist ik dat er al meer delen zijn (ik heb deel 5 immers ook al). Dat is maar goed ook, want ik had helemaal niet de indruk dat dit boek ook maar enigszins echte afronding van de serie biedt. Het boek is zo totaal anders dan z’n voorgangers, heeft niet echt een enorme climax en wist mij niet zo enorm te grijpen. Zo jammer!

Ik had er gewoonweg meer van verwacht. Meer kippenvel, meer begraafplaatsen… en minder misdaadroman. Ik hoop dat deel vier weer terugkeert naar de oude weg, want die spreekt mij veel mee aan.

Schemerzone is niet voor bangeriken. Donkere magie en geesten maken geregeld hun opwachting.

Als je van misdaadverhalen met een paranormale twist houdt, dan is Schemerzone precies jouw boek. Voor mij was het boek qua sfeer erg veranderd ten opzichte van de eerdere twee delen en die sfeer sprak mij ook minder aan. Toch ben ik benieuwd of het vierde deel mij weer meer zal aanspreken.

two-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

5 responses to “Schemerzone (Dodenrijk #3) – Amanda Stevens

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.