Schemergeest (Drakenzieler #3) – Cocky van Dijk

Geplaatst op 29 april 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Schemergeest (Drakenzieler #3) – Cocky van DijkSchemergeest door Cocky van Dijk
Ook door deze auteur: Spiegelgeest
Serie: Drakenzieler #3
Andere boeken in deze serie: Spiegelgeest
Uitgever: Zilverspoor | Juli 2016
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 251
ISBN: 9789463080569
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Nu Gille en de Kring verslagen lijken, likt de Drakenburcht zijn wonden. De doden worden begraven en iedereen, Fenna incluis, probeert een nieuw ritme te vinden.

Toch blijft de angst bestaan. De Moeder is van slag, Fenna voelt zich niet lekker en Eames ziet zich genoodzaakt maatregelen te nemen die haar helemaal niet aanstaan.

Net als het lijkt dat alles onder controle is, gebeuren er vreemde dingen. Want hoe kan het lichaam van een jonge vrouw uit de catacomben verdwijnen? Wie was zij en bestaat er een verband tussen haar en Gille? Maar die is toch dood?

Terwijl Fenna's persoonlijke zorgen toenemen en zelfs de babydraakjes het moeten ontgelden, moet zij het opnemen tegen haar aartsvijand, in een ultiem treffen om de Drakenburcht te redden.

Schemergeest is het afsluitende deel van de trilogie.

Onlangs las ik het derde en laatste deel van de Drakenzieler trilogie van Cocky van Dijk. Ik kreeg Schemergeest en zijn voorgangers in ruil voor een recensie en hoewel draken niet perse mijn ding zijn, vond ik de eerste twee delen toch verrassend leuk. Het derde deel zou een superspannend slotstuk met een heftige eindstrijd beloven.

Schemergeest begint vlak nadat Gille en de Gilde zijn verslagen. Iedereen moet er even van bijkomen, zo ook Fenna. Fenna voelt zich echter niet lekker en als er vreemde dingen beginnen te gebeuren, lijkt het er op dat de Drakenburcht haar hulp weer nodig heeft.

Ik heb er een tijdje over gedaan om goed te bedenken wat ik nou van dit boek vond. Ik heb het met een lekker tempo uitgelezen door de vlotte pen van Cocky. Haar zinnen zijn niet te lang en er zit een lekker ritme in de zinnen, maar achteraf is dit boek niet het vuurwerk waar ik op had gehoopt.

Net zoals het boek, vond ik de plot ook nogal snel gaan. Ik voelde me alsof ik in een achtbaan zat en zo geen tijd had om te kunnen genieten van de toffe setting en spannende gebeurtenissen. Alles flitste aan me voorbij en ik voelde me minder verbonden met Fenna en de rest.

Schemergeest is absoluut geen slecht boek, maar ikzelf had er gewoon wat meer van verwacht. Fenna maakte wat mij betreft niet veel ontwikkelingen meer door en ik leerde weinig nieuws over de wereld van de draken. Dat vond ik jammer, want het verhaal leent zich daar wel ontzettend voor.

De fijne schrijfstijl van Cocky maakte erg veel goed en dit is dan ook de reden waarom ik het boek toch aardig vond. Daarnaast worden de uiteinden van alle losse plotlijnen netjes samengebonden, zonder dat ze perse worden afgerond. Het is niet zo dat de wereld stopt met draaien bij het slot van dit boek en dat idee is prettig. Dit geeft de wereld meer diepte.

Voor mij ging Schemergeest net te snel, maar het is wel een kloppend slot.

Al met al was Schemergeest een aardig boek om te lezen en zeker een aanrader voor fantasyfans (met name drakenfans) zonder dat de focus perse op romantiek komt te liggen, wat binnen het young adult genre natuurlijk meer dan eens gebeurt. Deze trilogie draait vooral om de spanning en dat is prima uitgewerkt. Het is dan wel niet helemaal voor de volle 100% mijn ding, maar ik heb me in het geheel prima vermaakt met de drie delen.

three-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.