Scar (Skin Books #3) – Alice Broadway

Geplaatst op 24 mei 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Scar (Skin Books #3) – Alice BroadwayScar door Alice Broadway
Ook door deze auteur: Inkt
Serie: Skin Books #3
Uitgever: Scholastic | April 2019
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9781407172866
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

INK taught Leora that all was not what it seems on the surface.
SPARK taught her that there are two sides to every story.
Now Leora has had enough of lessons - she wants to make her own story.
The explosive finale to the best-selling INK trilogy sees Leora struggling to reconcile her past and her future - and recognising that there may be no easy answers.

Scar, het derde deel van de Skin Books trilogie van Alice Broadway is onlangs verschenen en speciaal voor haar komst naar Nederland (Yaltival!) heb ik het derde boek al gelezen. Na heel erg blij te zijn met het tweede deel, was ik natuurlijk benieuwd of het derde deel ook aan mijn verwachtingen kon voldoen.

Leora is terug in haar stad, waar de meest vreemde dingen aan de hand zijn. Ze heeft de burgemeester zien sterven: hoe kan hij dan nog leven? Het is tijd dat Leora haar eigen verhaal gaat maken. Het is tijd om het verleden los te laten.

Scar is het einde van de trilogie: Leora wordt ondertussen verscheurd tussen twee kampen: de mensen met inkt en zonder inkt. In het vorige boek hebben we echt kennisgemaakt met de blanco’s en dus is het logisch dat een revolutie nu volgt in dit derde deel. Een revolutie die er voor zal zorgen dat niemand meer wordt onderdrukt.

Wat interessant is dat er niet echt meer sprake is van een goede of slechte kant, maar meer van slechte mensen. Zodra de rotte appel wordt aangepakt, valt het allemaal wel mee. Dit vind ik fijn, omdat er meestal toch een complete groep wordt aangepakt.

Ook maken de partijen fouten. De hoofdpersoon maakt fouten en dat maakt haar overtuigend als personage. Ik vond haar verhaal leuk lezen en het interessant om te lezen hoe zij zich (en haar krachten) ontwikkelde. Toch bleef het daarbij: wel leuk. Ze maakt geen enorme ontwikkeling door, iets waar meer personages last van hadden.

Misschien merk je het al: ik ben niet heel negatief, maar ook niet zo positief dat ik denk: oh mijn god, dit was fantastisch! Dat komt omdat er eigenlijk maar weinig verrassends gebeurt. Het einde is vrij voorspelbaar. Eerlijk, het is netjes afgewerkt, maar van mij had het wat grootser mogen zijn. Er wordt namelijk enorm toegewerkt naar een ontknoping en toen kwam die enorme ontknoping niet echt. Het had bijna beter geweest als de trilogie een duologie was geworden.

Gelukkig is de schrijfstijl wel weer erg prettig en vond ik de toevoegingen van de verhalen weer erg boeiend. Ik bij blij dat ik de trilogie heb kunnen lezen.

Helaas bleek de climax van Scar niet wat ik had gehoopt.

Hoewel ik meer van Scar had verwacht, was het geen slecht verhaal. Ik heb het met veel plezier gelezen, ook al was het vrij voorspelbaar en voelde het einde wat gehaast. Alice Broadway kan heerlijk schrijven en de wereld die zij heeft geschapen blijft een interessant concept.

three-half-stars

Tags: ,

Divider

4 responses to “Scar (Skin Books #3) – Alice Broadway

  1. Ingrid

    Ik vind dit boek enkel in het Engels. Is deze nog niet verschenen in het nederlands? Zo ja, waar kan ikdeze dan verkrijgen? Grtjs Ingrid

  2. Ingrid Servayge

    Super. Dank je wel voor desnelle reactie. Ik heb de eerste 2 boeken gelezen en ben benieuwd naar het vervolg. Vriendelijke groeten, Ingrid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.