Rozenkwarts

Geplaatst op 20 september 2011 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Van alle stenen die ik heb, is rozenkwarts de meest zachte en liefdevolle. Als een steen hard in energie voelt, leg je er een rozenkwarts bij en viola, weg hard gevoel. Rozenkwarts zit vol liefde, en dat voel je.
Deze rozenkwarts is, zoals de naam al zegt een kwarts-steen. Meestal is hij roze van kleur en half doorzichtig. Dus ze heeft heldere stukken, maar soms ook stukken die lijken alsof je naar roze melk kijkt. Een soort drinkyoghurt. Oh, ik dwaal nu al af. Dat wordt nog eens wat.
Zoals ik al eerder schreef, ervaar ik dit kristal vooral als een steen die verzacht en liefde schenkt. Hierdoor gebruik ik hem eigenlijk vooral in combinatie met andere stenen. Heel gek, maar mijn rozenkwarts ligt altijd naast mijn bergkristal of amethist! Alsof het vriendjes van elkaar zijn.
Dat de steen liefde uitstraalt is niet zo gek. Roze is een kleur van het hart, en liefde komt daar vandaan. Ze helpt je om liefde te vinden voor andere, maar ook voor jezelf. Hoe kan je immers van iemand houden als je niet een beetje van jezelf houdt? Geloof me, iedereen mag er zijn.
Oke, mijn ervaring met rozenkwarts is dus wel duidelijk. Het is een steen die je wil knuffelen en bij je wil dragen omdat ze zo liefdevol aanvoelt. Laten we eens kijken wat er over het algemeen over de rozenkwarts wordt gezegd en hoe dat overeenkomt met mijn gevoel.
Werking van Rozenkwarts
Deze steen helpt ons bij verdriet en trieste gevoelens. Deze halfedelsteen helpt om in het reine te komen met jezelf en de liefde. Rozenkwarts helpt ons om onze angsten en alles wat ons tegenhoudt om liefde te vinden, los te laten. De rozenkwarts geeft ons een groter saamhorigheidsgevoel met onze partner en de natuur.
Nou, dat is duidelijk niet? Het draait allemaal om liefde bij deze steen. Maar geen gedwongen liefde. Het is een zachte liefde, als een zachte deken. En als zij inderdaad zo tegen angsten helpt, is het ook een steen die kinderen heel fijn zullen vinden. Misschien is het wel dat deze steen vol moederliefde zit. Ik vind het wel een beetje een moedersteen… Ze gedraagt zich zo, ook tegenover de andere stenen die ik heb. Ze bewaakt ze en houdt ze in toom. Daar had ik nog niet eerder over nagedacht… Bijzonder is het weer, hoe de werking van een steen zo naar boven kan komen en dat die eigenschappen ook invloed hebben op andere soort mineralen.

Bewaren

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Rozenkwarts

 1. Anouk

  Hoi, ik heb 4 jaar geleden een Wicca steen op een markt gekocht samen met mijn vader, ik had geen idee van Wicca en alles daarom heen… Ik had deze steen gekocht omdat ik hem mooi vond! ik wil graag weten hoe deze steen heet en een beschrijving van eigenschappen over deze steen. Mijn steen is heel licht roze, helemaal glad en een beetje in die vorm van een 3-hoek. Ik ben er van overtuigd dat het wel een Wicca kristal is, want hij neemt wel krachten op en geeft mij een beschermd gevoel!!

  Groetjes Anouk!!
  Ik hoop dat u mij meer kunt vertellen over deze steen!!

  • Hoi Anouk,

   Waarschijnlijk is het een rozenkwarts! Dit is een hele zachte en liefdevolle steen die staat voor (eigen)liefde. Ik voel me ook altijd heel beschermd bij de rozenkwarts, omdat het als een soort warme knuffel is. Het is een steen die werkt op de hart chakra, de plek waar wij onder andere emoties ervaren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.