Rode Letters (De Anderen #1) – Anne Bishop

Geplaatst op 25 februari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 18 Comments

Rode Letters (De Anderen #1) – Anne BishopRode letters Serie: De Anderen #1
Andere boeken in deze serie: Zwarte veren
| maart 2015
Aantal pagina's: 544
ISBN: 9789026137518
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen - waar de menselijke wet niet geldt...Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.

Anne Bishop is een 'New York Times'-bestsellerauteur die met haar boeken meerdere prijzen heeft gewonnen.

Onlangs liet De Fontein weten dat zij zouden beginnen met het uitgeven van Urban boeken. Even krabbelde ik mezelf achter mijn oren. Urban als in Urban Fantasy? Ja graag, want dit is een van mijn favoriete genres binnen  young adult en daarbuiten. Met favorieten als Heksen en Demonen als mooi voorbeeld. Het eerste boek dat ze zullen uit gaan geven heet Rode Letters en is het eerste boek van een serie.

Ik ben helemaal verliefd geworden op dit boek. Het bevat immers alles waar ik van hou, en laat de dingen die ik juist een beetje zat ben achterwegen.

De hoofdpersoon is duidelijk ouder dan de YA broekies die we gewend zijn, 24, waardoor ik me juist heel gemakkelijk met Meg kon identificeren. Wat wel meteen opviel is dat ze zich helemaal niet groot en volwassen voordoet, iets wat ik ook in mezelf herken. Hierdoor zal het iemand van 15 niet storen dat de hoofdpersoon veel ouder is. Dit is prettig en lekker toegankelijk. Daarnaast heeft Meg een enorm grote wolk van mysterie om zich heen, waardoor je maar één ding echt wilt weten: wie is zij!?

Alle personages vond ik tof, al vond ik het soms wel lastig om er een plaatje bij te verzinnen. Anne Bishop strooit namelijk niet met uiterlijke beschrijvingen in het rond, maar laat de lezer duidelijk hun eigen fantasie aan het werk zetten. Dat vond ik niet zo erg hoor, want zo kon ik Simon zo knap maken als ik zelf wilde. Want man, hij is leuk! En Sam. Sammie is een poepiewoepie.

En daarmee komen we meteen bij het punt wat echt een beetje achterwege is gehouden; de romantiek. Het zit er heel subtiel in verweven, maar het is geen hoofdpunt. Heerlijk! Eindelijk eens een boek wat echt draait om de wereld en het vinden van jou plekje daarin. Ik verwacht dat de romantiek in deel twee zeker zal oplaaien, maar tot die tijd heb je meer dan 500 pagina’s de tijd om de wereld te leren kennen. En wat kan ik er van zeggen: ik hou er van. Echt. Wat een fantastische manier om vreemde wezens in onze wereld neer te zetten.

De krachten van de Anderen en de manier waarop ze met elkaar samenleven. De manier hoe wezens en dingen in mensen veranderen en hun magie uitoefenen; heerlijk. Ook het feit dat je bijna alles beleefd vanuit het perspectief van de Anderen, geeft je een heel ander beeld over de mensheid.

Echt, er is maar heel weinig wat ik niet leuk vind aan dit boek. Als ik dan toch iets moet noemen dan is het dat er in deze wereld een aantal woorden (bijvoorbeeld dagen) anders zijn. Dit vond ik weinig toevoeging hebben aan het geheel (en ergens ook niet passen bij Urban) en soms zelfs een beetje verwarrend. Het is niet mega storend, maar ik vond het wel een beetje jammer.

Verder moet je je echt niet laten afschrikken door de omvang, want dit verhaal verdiend het om gelezen te worden. Ik vind het echt heerlijk, het is helemaal mijn boek.

Hou jij ook van ‘Anderen’ die de samenleven met de mensheid, maar toch hun eigen wetten en regels hebben? Hou jij van spanning en een heerlijke worldbuilding. Wil jij een keer wat anders dan de eeuwige romantiek en de magie die om je oren vliegt? Hou je van puppy’s? Lees dan zeker dit boek! Het vervolg komt over een paar maanden al.. En ik moet bekennen; ik heb er zo veel zin in dat ik zelfs – voor deze ene keer – het extra eerste hoofdstuk heb gelezen.

five-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

18 responses to “Rode Letters (De Anderen #1) – Anne Bishop

  1. Ik stoor me er ook altijd aan als tieners van 15/16 zich veel volwassener gedragen dan ikzelf. Een hoofdpersoon van 24 klinkt goed 😀 De cover spreekt me echt totaal niet aan trouwens, maar na het lezen van je recensie ben ik wel heel benieuwd geworden :3

  2. Ik kijk zo uit naar dit boek en door je review ben ik nog dubbel zo benieuwd geworden wat gemeen is want het boek komt pas uit begin maart 🙁 ach ja nog een weekje aftellen dan maar 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.