Queen of Shadows (Throne of Glass #4) – Sarah J. Maas

Geplaatst op 18 april 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Queen of Shadows (Throne of Glass #4) – Sarah J. MaasQueen of Shadows Serie: Throne of Glass #4
Andere boeken in deze serie: Throne of Glass
Uitgever: Bloomsbury | september 2015
Genres: Young Adult, Fantasy, High Fantasy
Aantal pagina's: 645
ISBN: 9781408858615
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Everyone Celaena Sardothien loves has been taken from her. But she's at last returned to the empire—for vengeance, to rescue her once-glorious kingdom, and to confront the shadows of her past . . .

She will fight for her cousin, a warrior prepared to die just to see her again. She will fight for her friend, a young man trapped in an unspeakable prison. And she will fight for her people, enslaved to a brutal king and awaiting their lost queen's triumphant return.

Celaena’s epic journey has captured the hearts and imaginations of millions across the globe. This fourth volume will hold readers rapt as Celaena’s story builds to a passionate, agonizing crescendo that might just shatter her world.

Al vanaf dat ik Throne of Glass las, ben ik helemaal verslingerd aan de boeken van Sarah J Maas. Zij weet me met haar schrijfstijl altijd op dusdanige manier te intrigeren dat zij ondertussen tot de ‘ik zou zelfs je boodschappenlijstje’-auteurs behoord. Zij weet constant een sprookjesachtige wereld te voorzien van een stoere chick die een hele hoop ellende meemaakt, maar uiteindelijk wel de dag gaat redden. Veel mensen zijn het met elkaar eens; met het boek worden ze beter. Het zal dan geen verrassing zijn dat ik ontzettend benieuwd was naar het vierde deel van de serie: Queen of Shadows.

queen6

Een van de kenmerken van het werk van Maas is de grote hoeveelheid details. Niet alleen in haar beschrijvingen, maar ook in de manier waarop de plot vordert. Er komen heel veel elementen langs die later een grote rol spelen. Daarnaast heb je ook nog eens veel personages met soms lastige namen, wat een kernmerk lijkt te zijn van high fantasy. Gelukkig maken een kaart en het gebruik van vooral mensachtige wezens het makkelijker.

Celaena, ondertussen beter bekend als Aelin, is naast de koningin van haar volk vooral heel erg boos. Alles wat ze lief had, is haar afgenomen, dus zindert ze op wraak. Daar raakt ze verwikkeld in een heleboel problemen, waaronder een oorlog. Ook blijft een confrontatie met Manon, de blackbeak heks, niet uit.

queen3

En wat heb ik weer genoten van het boek. Ik moest echt even in Queen of Shadows komen (dit heb ik vaker bij Maas haar boeken), maar daarna. Wauw. Wat een achtbaan aan emoties gingen er gedurende het lezen door me heen. Het boek telt zo’n 640 pagina’s en ik heb van ze allemaal genoten. Tja, naast dat ze beter worden, lijken ze ook steeds dikker te worden. Zeker bij de laatste 150 pagina’s had ik echt het gevoel dat ik er doorheen vloog. Ik wilde gewoon niet meer stoppen met lezen, maar ook absoluut niet dat het over zou zijn. Wat een dubbele gevoelens raasde er door me heen.

Wat ik vooral zo sterk vind aan dit boek is dat het mijn gevoelens allerlei kanten op wist te gooien. Het was als een achtbaar; de ene keer rustig (en soms vol romantiek) en dan voelde je je maag weer in je keelgat schieten en je hart pompen van de adrenaline. Yes, dit boek was precies waar ik zo van hou; actie, magie, flitsende messen en hele sterke personages. Daarnaast zitten er – zoals Maas altijd doet – weer heel wat plotwendingen in Queen of Shadows. Je hoeft je absoluut niet te vervelen tijdens het lezen.

queen4

Chaol, Rowan, Dorian, Aelin en ook zeker Manon; ik vond ze allemaal weer fantastisch. Ik heb van ze genoten. Ik heb ze gehaat. Ik heb ze liefgehad. En dat wil ik in een verhaal. Ik wil wat voelen.

Toch zijn er natuurlijk ook altijd wat dingen die wat tegenstaan. Nu vind ik het jammer dat Aelin is wat ze is. Wat mij betreft was ze al tof genoeg als Celaena en ik weet niet zeker of de Fae nou zo’n goede toevoeging is aan het verhaal. Het werkt, dat zeker, maar het lijkt soms alsof Maas teveel van Fae houdt. Alsof het er hoe dan ook in moet. Daarnaast moest ik ook echt weer even in het verhaal komen en goed terugdenken wie iedereen ook al weer was. Tja, die namen maken het er immers niet makkelijker op.

Ik kan niet wachten tot ik het volgende boek in de serie kan gaan lezen. Al komt natuurlijk eerst het vervolg van Hof van Doorns en Rozen nog uit. Sarah J Maas weet ons met het formaat van haar boeken zeker een tijdje bezig te houden. Wat een talent heeft die vrouw.

Queen of Shadows is het waard om gelezen te worden. Zij het in het Engels, zij het in het Nederlands. Ik heb nu deel drie ook in het Nederlands verschijnt namelijk goede hoop dat deel vier er ook wel gaat komen. Deze serie is namelijk – ook als je niet dol bent op high fantasy – wel ontzettend toegankelijk. De altijd menselijk aandoende personages en de vrij realistische setting maken het een aangenaam geheel. Ik wil meer. Is er al meer?

queen

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Queen of Shadows (Throne of Glass #4) – Sarah J. Maas

  1. Isabelle

    Ik heb een hoop wisselende reviews gelezen over dit deel, zelf vond ik hem weer fantastisch en ben blij dat jij er ook weer van hebt genoten 🙂 ik was vooral erg positief verrast over de plotwending rond Lyssandra, ik vind het zo knap gedaan dat je ineens anders naar haar gaat kijken. En die confrontatie tussen Aelin en Manon was echt heerlijk! Kan niet wachten op deel 5! Maar inderdaad eerst weer verder met Feyre, volgende maand alweer!

    • Ik heb gelukkig niet veel reviews gezien (expres een beetje vermeden), maar degene die ik las waren allemaal positief. Ik ben dan ook blij dat het boek aan mijn verwachtingen voldeed.

  2. Ik vond dit boek by far het beste uit de serie en elk boek vanaf boek 1 steeds beter worden. Ik houd zelf echt gigantische veel van FAE’s dus ik vind de toevoeging daarvan echt geweldig!! Maar het was wat je zegt in principe niet nodig geweest om deze serie te dragen. Maar anders hadden we wel Rowan en Aedion niet leren kennen, dus ik ben dolblij dat ze het wel erin geschreven heeft hihi.. En aangezien ik Rowan en Aelin zo hard SHIP vind ik het feit dat ze zelf FAE is dus totaal niet erg hihi.. Manon vond ik ook echt zo’n gaaf personage, vooral nu in dit deel! En ik houd ook van de verschillende POV’s, zo leer je de personages heel persoonlijk kennen allemaal! Kan echt niet wachten tot boek 5 komt in september! En a.s. 3 mei lig ik ook echt voor de brievenbus te wachten op A court of mist and fury. 624 pagina’s vol met Feyre, Tamlin en Rhysand.. mijn god <3 Maas is echt een getalenteerde schrijfster <3 Ik ervoer het met boek 1 en 2 vooral dat ik er even in moest komen, maar als je er dan eenmaal in zit; BAMMMMM.. boek 3 en 4 zijn mijn favorieten en daar had ik dat gelukkig niet bij, daar zat ik gelijk erin en was ik er veel te snel ook doorheen hihi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.