Q&A: De antwoorden

Geplaatst op 26 juni 2017 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

In mijn dagboekje vroeg ik een tijdje terug of jullie vragen wilde insturen. Ik kreeg een tiental toffe en originele vragen en hier zijn de antwoorden! Voel je vooral vrij om mij altijd vanalles te vragen; vind ik leuk! Hierbij de antwoorden van de Q&A.

Is er iets dat je achteraf anders zou hebben gedaan met je blog?

Dat ik eerder over was gegaan naar wordpress. En verder heb ik natuurlijk wel een paar dingetjes die uit de hand zijn gelopen die echt niet hadden gehoeven, zoals ruzie of drama. Nog steeds hoop ik dat dit soort dingen nog worden opgelost, maar ik probeer me er ook niet zo meer door te laten kisten.

Heb je eigenlijk broers/zussen?

Ja! Ik heb een zusje. Zij houdt niet zo van lezen, maar heeeeel soms lukt het me haar te overtuigen. Ook heb ik 3 stiefbroertjes en een stiefzus.

Tofste moment van het bloggen? Specifieke momenten die erg hebben geholpen bij het groeien/ontwikkelen van Zon en Maan?

Dat is een lastige vraag! Ik ken zo veel mooie momenten… Zoals het bijwonen van de brainstorm bij Van Goor, jaren terug… Vanaf toen merkte ik hoeveel passie ik voor boeken heb en daar ontmoette ik een aantal van mijn huidige boekenbesties al! Ook mijn podiumprogramma bij Veronica Roth was fantastisch, evenals het mogen interviewen van al die fantastische auteurs! Zoals naar Belgie gaan voor Cassandra Clare & Holly Black, of het bezoeken van YALC. Eigenlijk bestaat mijn hele bloggroei uit een tal van hoogtepunten. Natuurlijk waren er ook wel dieptepunten, maar geen bergen zonder dalen.

Als je een spel mocht ontwerpen van een boek, welk boek zou je dan kiezen en waarom?

Phoe… Een computerspel of een bordspel? Lastig, lastig! Er zijn zo veel boeken die zich daar perfect voor zouden lenen… Maar ik ben vooral fan van rollenspellen als Dungeons & Dragons, waar je een bepaald personage maakt in een verhaal. Heel veel van mijn favorieten lenen zich daar perfect voor: Harry Potter, Throne of Glass, De grisha… Ik zie het allemaal helemaal voor me!

Waar haal je de inspiratie vandaan om bijvoorbeeld zo’n 5 jaar steeds weer iets anders te kunnen posten?

Ik denk door goed om me heen te kijken. Ik laat me natuurlijk ook door anderen inspireren, maar veel komt uit mijzelf. Ik werk met een planning waarin ik al mijn plannen en ideeen opschrijf. Soms krijg ik mijn ideeen spontaan, en soms dan komt het door gesprekken die ik heb op social media of met mijn boekenvriendjes. Inspiratie is overal; het is een kwestie van niet vergeten op te schrijven. Het kletsen met anderen over je blog kan ook enorm helpen.

Eigenlijk heb ik maar zelden dat ik niet weet waarover ik kan schrijven; omdat ik veel vooruit werk, merken jullie daar eigenlijk vrijwel niks van. Afgelopen jaar nam ik ook twee keer een weekje blog vrij; dit vond ik best wel moeilijk, maar ik kreeg er wel superveel inspiratie van.

Hoeveel boeken heb je in totaal?

Meer dan 900. Ik hou ze allemaal netjes bij in een excelbestand. Non-fictie en fictie hou ik dan wel zo veel mogelijk apart, dus eigenlijk kom ik gemakkelijk over de 1000 materialen. Ik heb een halve bibliotheek bij elkaar gespaard en elke maand komen er wel weer boeken bij (al probeer ik er ook altijd wel weg te geven).

Wat zijn nog grote illustratieprojectjes die je ooit zou willen doen?

Ik hoop natuurlijk dat ik nog vele boeken mag illustreren. Verder hoop ik dat ik nog meer tastbare producten mag voorzien van een tekening. En ooit hoop ik natuurlijk zelf een boek te schrijven en te voorzien van illustraties.

Als je veel leest op een dag, lees je dan in etappes, of echt hele uren achter elkaar? En wat is je persoonlijke record wat betreft boeken lezen in één week?

Ik lees meer in etappes, meestal in x aantal hoofdstukken passend in 25, 50 of 100 pagina’s, afhankelijk van hoeveel zin en tijd ik heb. Op ene dagen lees ik meer dan anderen en ik lees de ene dag ook langer dan anders. Een echte binger ben ik niet, want dan raak ik te snel afgeleid. Lange treinreizen vind ik het lekkerst, maar ook deze wordt geregeld onderbroken door bijvoorbeeld een overstap. Ik kan er wel ontzettend van genieten om uit te zoeken welke boeken ik mee ga nemen om te lezen.

Wat zijn volgens jou de kenmerken van een New Adult?

Ik schreef er al eerder een blogpost over [HIER], maar voor mij zijn de kenmerken van een new adult dat 1. De hoofdpersonen ouder zijn dan 18, 2. Dat er thema’s besproken worden die vooral passen bij een wat oudere leeftijdsgroep (dus eerste keer seks in plaats van eerste keer zoenen, of gaan studeren in plaats van lessen volgen op de middelbare school). Helaas voor mij wordt er in Nederland vooral contemporary new adult uitgegeven, wat niet echt mijn ding is. Terwijl ik wel ontzettend kon genieten van de urban fantasy lijn van Urban boeken (ook new adult!).

Hoelang blog je al? En hoe denk je dat je het meest gegroeid bent als blogger?

Ik blog al minstens 5 jaar over boeken. Mijn recensies lopen in ieder geval al terug tot 2012. Daarvoor blogde ik ook al, maar dan voornamelijk over andere thema’s. Ik denk dat ik gegroeid ben op vele vlakken; mijn manier van schrijven, mijn manier van communiceren en ook als mens. Ik heb ontdekt wat mijn passies zijn en hoe ik mijn talenten daarop in kan zetten.

Mocht je nog een vraag hebben, laat deze dan vooral achter in de reacties!

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

2 responses to “Q&A: De antwoorden

  1. Do

    Leuk om je zo wat beter te leren kennen. Ik volg je nog niet zo heel erg lang, maar ik vind je artikelen altijd erg origineel en leuk om te lezen! En wauw, meer dan 900 boeken, echt een droom!

  2. Dat zijn zo veel boeken! Ik heb er zelf ook aardig wat, maar het komt niet in de buurt bij jou! Ik vind heb knap dat je nog steeds zo veel dingen posts, want het lijkt me toch erg moeilijk om steeds weer met nieuwe ideeën te komen

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.