Project Healthy #2

Geplaatst op 3 oktober 2014 door Emmy in Persoonlijk / 16 Comments

En toen was er al weer een maand voorbij. Het lijkt nog wel gisteren dat ik de moed bij elkaar wist te schrapen en een post plaatste over Project Healthy. Zoals beloofd vandaag een update op dit persoonlijke vlak. Want juist door deze berichtjes te plaatsen voel ik een grotere motivatie.

Ik moet zeggen dat de eerste twee weken van afgelopen maand erg goed gingen… En daarna.. Nee.. Ik had veel behoefte aan zoet en voelde me niet lekker. Ik heb dan ook 2 weken niet gezwommen door mijn ziekzijn en twee keer niet naar mijn werk gefietst. Na twee weken gaf ik op Twitter al aan dat ik op 2 boeken stond die ik zou moeten bestellen en ik was dat ook enorm bang dat ik nu weer overnieuw kon beginnen. Maar nee! Ik zit op 2 boeken en een beetje. Niet precies wat ik wilde, maar het is toch een begin. En ik moet het maar positief bekijken: het is toch al 2 kilo!

Hoewel het dus tegenviel, die laatste twee weken, heb ik wel wat positieve veranderingen opgemerkt. Ik eet al een stuk gezonder, zeker als ik naar mijn werk ga. Ik eet meer fruit en minder koolhydraten uit brood e.d. Ook merk ik dat ik meer conditie opbouw tijdens het fietsen, wat nu al een stuk vloeiender gaat dan aan het begin van de maand. Alleen jammer dat mijn fiets half kapot is. Detail.

Omdat ik nu op vrijdag stage loop, ben ik op maandagavond gaan zwemmen. En dat doe ik samen met mijn vriend. Zo motiveren we elkaar en is het ook nog eens een stuk gezelliger. Erg prettig.

Ik waardeer jullie steun en lieve woorden enorm en ik wil iedereen die recepten heeft gestuurd enorm bedanken! Weet je nog wat lekkere en gezonde recepten: ik hoor het echt enorm graag! Ik ga komende maand weer heel erg mijn best doen om mijn beginselen tot een gezondere levensstijl voort te zetten en hopelijk nog wat boeken te ‘verdienen’ 😉 Komende maand ga ik ook een week op vakantie, maar er is daar een zwembad (en een gym) dus ik ga er gewoon aan werken ook daar te zwemmen. Want dit moet ik gewoon doorzetten. Voor mezelf en voor mijn toekomst.

Verder gaat alles wel lekker. Ik heb het druk, maar leuk druk. Ik werk met veel plezier als invaldocent en rekenjuf en ik krijg steeds meer een band met die kinderen. Ook mijn stageplaats is fantastisch. Ik kan er zo veel leren! Vandaag ben ik er al voor de derde keer en hoewel de voorbereiding best wel veel tijd kost, vind ik het wel heel tof om te doen. Naast de twee klassen die ik sowieso doe, beginnen we vandaag ook aan de opdracht Zeefdrukken, die ik helemaal heb opgezet. LEUK!

Tja.. Verder. Eind oktober begint dan hopelijk echt mijn cursus Bloggen.. Ik krijg al leuke reacties, dus ik hoop dat ik dit keer wel voldoende inschrijvingen heb. Woon je in Best en wil je leren bloggen? Schrijf je in!

Andere leuke dingen die op het programma staan zijn de twee workshops die ik ga geven in de kinderboekenweek. Ik ga met de kinderen echte feestbeesten illustreren in zowel de bibliotheek als in de Read Shop in Lelystad. Kom vooral langs om te kijken!

Ik ben klaar voor een gezonde maand. Kom maar op! Laat die kilo’s er maar afsmelten en die conditie maar groeien… Want boeken: kom maar naar Emmy.

Tags: ,

Divider

16 responses to “Project Healthy #2

 1. ink

  Inderdaad kijken naar wat wel gelukt is (de 2,5 kiLo), dat motiveert een stuk meer. Wees wat meer trots op wat goed gaat! Enneh keigoed bezig joh!

 2. Wat onzettend goed van die twee kilo! Het lijkt nog niet veel, maar is het wel in die korte tijd! Mijn moeder is echt een gezondheidsfreak, dus wij hebben bordevol recepten. Ik zal kijken of er iets tussen zit voor je.

 3. Goed bezig! Misschien moet ik ook eens zoiets opzetten voor mezelf haha. Maar zo’n cursus bloggen klinkt wel heel gaaf, ook al woon ik niet in best haha.

 4. Ik vind gezond eten ook héél moeilijK! Vooral na een lange dag werken, dan kom ik rond half 8 thuis en dan kan ik kiezen voor een pizza of zelf iets in elkaar flansen… ehh.. ja. Ik fiets wel naar mijn werk, want dat is ook gewoon het makkelijkst (maar ook maar 5 km) en daarnaast hou ik héél erg van een chili chicken of tower burger als ik onderweg ben ik de auto. Zucht. als ik het zo opsom klinkt het eigenlijk nog veel ergen:P

  • Haha herkenbaar hoor! De ene dag eet ik om 16 uur al, de andere dag ben ik pas om half 8 thuis. Iets te onregelmatig naar mijn smaak maar het is even niet anders. Gelukkig is die 6,5 km naar mijn werk fietsen prima te doen. Met de bus ben je langer bezig… 🙂

 5. Goed bezig! Je hebt een erg druk schema zo te lezen en ik vind het erg knap dat je dat allemaal vol kunt houden (ik zou echt uitgeput neervallen, haha) Boeken; ga maar naar Emmy!

 6. Wat leuk om een update te krijgen! Ik moet zeggen dat zo na de zomer het ‘gezond-doen’ mij ook zwaar valt. Lange dagen school en als ik thuis kom heb ik dan enorme trek in lekkere dingen. Ook sporten schiet er veel bij in, maarrr.. jou post inspireert mij weer om weer aan een gezond lijf te gaan werken. Thanks!! En jij veel succes natuurlijk weer de komende maand.

 7. Knap dat je het blijft volhouden Emmy. Je bent trouwens op de enige gezonde én realistische manier bezig. Vroeger werd me steeds gezegd dat je niet teveel op korte tijd mag afvallen. Die kilo’s komen immers meteen terug bij omdat je bij crash-diëten voornamelijk vocht verliest. Iets meer als 2 kilo op een maand tijd is dus zeker een mooie prestatie. Zelf probeer ik zoveel mogelijk salades en soep te eten. Minder zwaar en toch voldoende vullend zodat je niet de hele tijd met een hongergevoel blijft zitten. Misschien kan je hier nog wat inspiratie vinden … http://www.zwartraafje.be/recepten/salades.html

  • Dankje! Ik zal eens gaan snuffelen tussen je recepten. Ik ben ook meer soep gaan eten. Op het werk eet ik meestal soep in plaats van brood. Helpt ook!

 8. Ik heb ook van die dagen dat ik te weinig tijd heb, maar dan gooi ik meestal gewoon iets in de wok. Versneden groenten kan je ook gewoon in de winkel kopen en die zijn altijd lekker en gezond 🙂 Wokken is de ideale uitvinding. En gebruik gewoon zonnebloemolie ipv olijfolie, dat scheelt ook weer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.