Phobos³ (Phobos #3) – Victor Dixen

Geplaatst op 28 november 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Phobos³ (Phobos #3) – Victor DixenPhobos³ door Victor Dixen
Ook door deze auteur: Phobos
Serie: Phobos #3
Andere boeken in deze serie: Phobos
Uitgever: Uitgeverij Q | Oktober 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction
Aantal pagina's: 516
ISBN: 9789021407104
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Einde van het Genesiskanaal
Nog één maand…
Nog één dag…
Nog één uur…

De twaalf schipbreukelingen op Mars werken mee aan het in stand houden van een gruwelijke leugen. De kijkers van het programma hebben geen idee in hoeveel gevaar ze zich bevinden.
Léonor is bereid haar leven te geven om de wereld te redden. Maar is er nog wel genoeg tijd…?

Ik keek al lange tijd uit naar Phobos³. Zonder het te weten was deze trilogie van Victor Dixen onder mijn huid gekropen, om daar vervolgens maar te blijven borrelen. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik het boek ontving als recensie-exemplaar.

De pioniers op mars moeten de schijn ophouden om in leven te blijven, maar hun groepje wordt geteisterd door leugens, gevaar en dreigingen van alle kanten. Op aarde is de boel ook niet helemaal in orde. McBee heeft gruwelijke plannen, ondanks dat haar geheimen op het punt onthuld staan te worden. En dan maakt de rest van de wereld zich ook nog klaar op het tweede seizoen van het Genesisprogramma.

Phobos³ is een ontzettend spannend boek. Toen ik begon moest het boek het liefst in één keer uit. Ik werd er helemaal in meegetrokken en kon het boek eigenlijk niet meer aan de kant leggen. Dit komt natuurlijk door de vele ontknopingen, maar ook door de vele twisten die het boek rijk is.

Soms vond ik de plottwisten wat bizar, maar ze waren wel enorm spannend, waardoor het me eigenlijk niet heel veel uitmaakte dat het soms wat vergezocht was of wat te ver ging.

Net als de vorige delen wordt er ook hier weer afgewisseld tussen de belevingen op Mars, als op verschillende kanten op aarde. Je krijgt ook nog steeds stukken mee van het Genesisprogramma en de manier waarop de kijker de reis beleefd. Dit is in mindere mate aanwezig, maar nog steeds van belang. Het boek voelt daardoor niet teveel als een herhaling. En daarnaast vind ik ook dat Victor Dixen er prima in is geslaagd om iets afstandelijks als ‘wat zie je op tv’ op een heel natuurlijke en overtuigende manier te beschrijven.

Tot slot ben ik erg blij dat Victor Dixen in Phobos³ de keuze heeft gemaakt om behoorlijk wat tijd te laten verlopen. Iets als een ruimtereis is immers niet binnen een week gedaan. Hierdoor kreeg je veel meer mogelijkheden om plannen te laten rijpen en de personages te laten groeien. En wat ook een fijne bijkomstigheid is; er wordt niet constant doorgedramd over een bepaalde gebeurtenis. Dus ondanks dat het een heel dramatisch boek was vanwege alle gebeurtenissen, wat het niet zo dat het een grote soap was.

Phobos³ zat onder mijn huid en bleef maar borrelen, net zo lang tot de dag voorbij was en ik het boek uit had.

Ik ben erg tevreden over Phobos³. Het was een superspannend en meeslepend boek en ik heb het in een dag uitgelzeen omdat ik het gewoonweg niet weg kon leggen. De personages ontwikkelen zich op een sterke manier en aan het einde zat ik met nog slechts enkele vragen over. Maar er bleven vragen over en sommige plottwisten vond ik een beetje te vergezocht. Maar al met al is Phobos³ een erg sterke afsluiter.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Phobos³ (Phobos #3) – Victor Dixen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.