Perfect plaatje (Geek Girl #3) – Holly Smale

Geplaatst op 19 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Perfect plaatje (Geek Girl #3) – Holly SmalePerfect plaatje Serie: Geek Girl #3
Andere boeken in deze serie: Geek Girl
| 17 oktober 2014
Aantal pagina's: 312
ISBN: 9025758819
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Deel drie in de populaire serie over Harriet Manners, zelfverklaarde geek.
Harriet weet een hoop. Dat New York de dichtstbevolkte stad in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld. En dat 1 op de 38 mensen in de VS er woont. Maar ze weet absoluut niets over modellenwerk in de Big Apple. Zal ze, samen met haar familie, wel kunnen aarden in de States? En hoe wordt een mens ‘een merk’? Dat is namelijk wat ze moet worden, als ze de modellen in New York mag geloven. Haar leven wordt helemaal één groot vraagteken wanneer ze wordt bedolven onder grootse en romantische gebaren – maar niet die van haar vriendje…

Perfect plaatje is het derde boek over onze favoriete Geek alweer. En oh wat keek ik er naar uit! De boeken over Harriet Manners zijn immers Hilarisch.

In dit deel vertrekt Harriet naar Amerika. En ik dacht: god, wat een cliché. Maar geloof me alsjeblieft als ik zeg dat Holly Smale er helemaal geen 13 in een dozijn verhaal uit haar mouw geschud heeft. Ik vond het namelijk het meest emotionele boek tot nu toe!

Aan het begin, als Harriet net verhuisd is – maakt ze iets mee wat zo aangrijpend is en waar je zo door geraakt wordt, dat je Harriet nog meer in je hart sluit. Deed je dat nog niet? Dan doe je dat na het lezen van dat stuk wel. Ik vond dit zo’n goed stuk wat zo goed past bij Harriet als persoonlijkheid. Het liet ook enorm goed zien wie zij is als meisje, maar ook hoe haar omgeving op haar reageert.

Het algemene verhaal is vrij voorspelbaar en is niet zo moeilijk; het is vooral lekker lezen en meegenieten met de doldwaze avonturen van geek girl. Een heerlijk boek om lekker mee op de bank te kruipen en je slechte humeur mee te verdrijven. En het allerbeste vind ik denk ik nog wel dat ze veel mensen zich in Harriet kunnen herkennen. Haar onzekerheden, het opgroeien..  Het omgaan met de mensen om je heen.  Het is een boek dat echt voor heel veel mensen geschikt is. Meiden die net op de middelbare school zitten, maar ook van mijn leeftijd of ouder.

Ook moet je totaal niet verwachten dat dit boek een herhaling is van de vorige delen. Absoluut niet. Harriet maakt weer heel andere dingen mee in dit boek, al komt ze natuurlijk wel weer in behoorlijke ‘stuntelig model’ situaties. Maar dat past. Dat is Harriet.

Wat ik wel erg jammer vind is dat de omslag van Perfect plaatje zo ‘volwassen’ is. Het is dan wel een chicklit onder de YA’s, maar ik denk dat er met een wat jeugdige kaft (zoals de officiële) meer jonger (lees)publiek wordt aangeboord.

Verder kan ik nog maar één ding zeggen: Ik krijg niet genoeg van Geek Girl!

four-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

3 responses to “Perfect plaatje (Geek Girl #3) – Holly Smale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.