Papier enzo

Geplaatst op 6 april 2013 door Emmy in Persoonlijk, Zon en Maan Illustraties / 2 Comments

Ondertussen zullen jullie wel al een paar keer hebben gelezen dat ik het zo ontzettend druk heb met school omdat ik aan het afstuderen ben. Niet leren voor tentamens, maar keihard werken aan zelf opgezette projecten! Want ja, illustratie draait natuurlijk vooral om het maken van beeld.
Het leek me leuk wat te vertellen over mijn projecten, zodat jullie enig idee hebben van waar ik het dan over heb!

In Europa
De opdracht die wij als examen allemaal moeten maken is aan de hand van het boek ‘In Europa’ van Geert Mak. We moesten iets uit het boek halen wat ons inspireerde en daar een opdracht om verzinnen die past in de richting van illustratie die je op wil. Super leuk natuurlijk, maar ook wel lastig, want er zijn zo ontzettend veel interessante delen uit dat ontzettend dikke boek!
Ik heb ervoor gekozen Ierland te kiezen als thema. Ik hou van dat land en wilde er graag wat mee doen. Uiteindelijk wil ik een website maken over de culturele elementen van Ierland… Heeeeeel veel werk, maar ik hoop dat het wel gaat lukken!

Eigen opdracht
Daarnaast moeten we nog een opdracht doen en daarbij mogen we zelf alles beslissen qua thema en uiting. Heel vrij dus, maar daardoor ook wel lastig want er is zo veel leuk! Ik ben begonnen met een ‘vind ik leuk’ lijst en heb steeds dingen weggestreept. Uiteindelijk ben ik nu bezig met een educatief magazine/doeboek/lesbrief over de Legende van Cunera, een legende over de heilige van mijn woonplaats waar ik als klein meisje al helemaal gefascineerd door was. Super leuk, want er is nog maar heel weinig eigentijds beeld over Cunera!

http://2.bp.blogspot.com/-cVx06SWCCWI/UVF_7KN93DI/AAAAAAAADcI/lwG_y2pIHxg/s1600/cuneraroute.png

Scriptie
Tot slot moeten wij ook hier aan geloven: het schrijven van een scriptie. Al mogen we het niet zo noemen en is het meer een onderzoeksverslag. Het onderwerp moest afgeleid zijn van een van je andere projecten en dus is mijn onderwerp ‘educatieve illustratie voor kinderen’ met daarbij vooral gericht op die doeboeken en de ontwikkeling van kinderen. Ontzettend interessant, maar wel heel erg veel werk!

Momenteel ligt mijn hele kamer bezaaid met ‘proefdrukjes’ van mijn linosnedes, zodat ik kan kijken of alle lijnen kloppen. Dan kan ik dinsdag op school gaan drukken en kijken of dat geschikt is voor mijn cunera verhaal!
Ik hoop dat jullie dit een beetje een interessante blog vonden.. Haha!

Bewaren

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Papier enzo

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.