Paper and Fire (The Great Library #2) – Rachel Caine

Geplaatst op 8 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Paper and Fire (The Great Library #2) – Rachel CainePaper and fire door Rachel Caine
Ook door deze auteur: Ink and bone
Serie: the Great Library #2
Andere boeken in deze serie: Ink and bone
Uitgever: Allison & Busby | Juli 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 411
ISBN: 9780749017323
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

In Ink and Bone, New York Times bestselling author Rachel Caine introduced a world where knowledge is power, and power corrupts absolutely. Now, she continues the story of those who dare to defy the Great Library—and rewrite history…

With an iron fist, The Great Library controls the knowledge of the world, ruthlessly stamping out all rebellion, forbidding the personal ownership of books in the name of the greater good.

Jess Brightwell has survived his introduction to the sinister, seductive world of the Library, but serving in its army is nothing like he envisioned. His life and the lives of those he cares for have been altered forever. His best friend is lost, and Morgan, the girl he loves, is locked away in the Iron Tower and doomed to a life apart.

Embarking on a mission to save one of their own, Jess and his band of allies make one wrong move and suddenly find themselves hunted by the Library’s deadly automata and forced to flee Alexandria, all the way to London.

But Jess’s home isn’t safe anymore. The Welsh army is coming, London is burning, and soon, Jess must choose between his friends, his family, or the Library willing to sacrifice anything and anyone in the search for ultimate control…

Vorig jaar maakte ik kennis met Ink and Bone en ik raakte betoverd door het idee van een magische bibliotheek en de stoere wendingen die het verhaal nam. Het zat vol magie, maar ook spannend en avontuur kwamen veelvuldig aan bod. Het was vooral de setting die mij helemaal wist mee te sleuren en dat vond ik fantastisch. Daarom keek ik ontzettend uit naar het vervolg, Paper and fire.

In Ierland kwam ik in een winkel en daar zag ik deel 2 in de actie liggen, maar ik kon geen twee boeken vinden om gebruik te kunnen maken van de kortingsactie. Dus keek ik Melisa lief aan, die het boek voor mij kocht in Londen. Yes!

Paper and Fire gaat verder waar Ink and Bone is gestopt. Jess heeft zijn inwijding overleefd en is in het leger geplaatst. Dat is nou niet bepaald waar hij op zit te wachten, maar hij leeft nog. Om een van zijn groepsgenoten te redden, brengt hij de groep bij elkaar, maar alles loopt in het honderd en de bibliotheek maakt nu jacht op hen.

Hoewel ik boek één echt fantastisch vond, wist deel twee me niet voor de volle 100% te overtuigen. Het boek voelde soms wat gehaast en als je alle actiescenes weg streept, dan blijft er eigenlijk weinig plot over. En dat is zonde, want de wereld die Caine geschapen heeft is fabuleus. Oke, er komt een brandende bibliotheek in voor en dat scheurde mijn hart doormidden, maar toch.

Ondanks dat er niet zoveel gebeurt als ik had gehoopt, zitten er wel wendingen in het boek waar ik op hoopte en is het een stoer geheel. Het concept van een magische bibliotheek vind ik echt heel tof, maar van mij had het allemaal wel wat meer een bepaalde richting in gemogen. Ook is de relatie tussen de personages soms wat oppervlakkig. Er zijn zo vele mogelijke koppeltjes in het boek en er wordt weinig mee gedaan. Het is alsof de balans niet helemaal in orde is; de worldbuidling is perfect, de personages niet helemaal.

Wat ik vooral zo tof vind aan de wereld is de mix tussen heden en verleden, het vleugje mythologie en een bibliotheek waar je als boekenliefhebber alleen maar van kunt dromen. Ik vond het oprecht een lekker boek om te lezen; de actiescenes waren tof, Jess is een fijn personage en het had een fijn tempo. Ondanks mijn kritiek ben ik erg benieuwd naar het slot; ik verwacht dat dit juist weer een knaller gaat worden.

Paper and Fire is een must voor elke boekenliefhebber, waar een magische bibliotheek de wereld in zijn greep houdt.

Paper and fire is een erg vermakelijk boek. Niet perfect, maar zeker interessant genoeg om mijn aandacht te behouden. Vooral de setting heeft mij helemaal weten in te pakken en doet me de andere puntjes vergeven. Kom maar op met het laatste deel!

 

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.