Op de helft van het jaar: hoe staat het met mijn reading challenge

Geplaatst op 2 juli 2019 door Emmy in Boeken / 2 Comments

Ongelofelijk dat we alweer op de helft van 2019 zitten. Waar blijft de tijd?! Na een heel heftig 2018 is 2019 nu al een fantastisch jaar en niet alleen op het gebied van boeken. Ik wil graag samen met jullie kijken naar de leesdoelen die ik voor dit jaar had gesteld.

Goodreads

Als ik deze blog type is het 26 juni en zit ik op 112 gelezen boeken in 2019. Ik loop dus mooi een aantal boeken voor op de planning om de 200 gelezen te hebben. In het eerste kwartaal zat ik op 59, dus ik heb iets minder boeken gelezen. Ik heb namelijk wat weken gelezen waarop ik amper aan lezen toekwam. Maar het is alsnog heel erg goed én ik heb bijna zomervakantie. BRING ON THE BOOKS! Die 200 moet wel lukken, denk ik!

Het eerste kwartaal las ik net iets meer dan 19 duizend pagina’s. Nu zit ik boven de 37 duizend. Heel netjes, vind ik! Gemiddeld heb ik nog steeds 3,7 sterren uitgedeeld.

Mijn ongelezen boeken

‘Mijn TBR weglezen.’ Altijd een doel waar ik aan werk. Dit kwartaal ging het echt heel goed en ging ik richting de 130, wat mooi richting mijn doel van 120 is. En toen kocht en kreeg ik weer heel veel boeken en schoot ik weer naar hoog in de 140. Ondertussen zit ik op 140 en dat is lager dan vorig kwartaal (148). Het doel was 138, dus dit is erg dichtbij. Wie weet heb ik het gehaald als deze blog online komt!

De grannie challenge

Naast de bovenstaande uitdagingen, is er dit jaar ook weer een grannie challenge. Laat ik eens kijken of ik ondertussen alles kan afvinken.

 • Een boek uit 2019: King of scars – Leigh Bardugo
 • Een boek uit 2018: Spoetnik – Martijn Neggers
 • Een boek uit 2017: All the crooked saints – Maggie Stiefvater
 • Een boek van voor 2000: Harry Potter herlezen telt niet.
 • De angelfall serie verder herlezen: Ik ben op 2/3
 • De THG serie verder herlezen: Ik ben op 1/3
 • Een boek van een YALFest auteur lezen: Gewist – Teri Terry
 • Een klassieker lezen:
 • Alle witch magazines die ik nog niet herlezen heb, herlezen: 45 / 46
 • 25 Engelse boeken lezen:
 1. wind witch
 2. City of ghosts
 3. Sweet black waves
 4. Art boss
 5. The wicked king
 6. King of scars
 7. Hex hall
 8. Nevermoor
 9. Demon glass
 10. All the crooked saints
 11. Two dark reigns
 12. The surface breaks
 13. Warrior of the wilds
 14. A girl called shameless
 15. Spell bound
 16. Amber & Dusk
 17. The Princess and the fangirl
 18. The supervillain and me
 19. The way of shadows
 20. the heart of betrayal
 21. The girl who came out of the woods
 22. Scar
 23. Big bones
 24. Finale
 25. The girl the sea gave back
 • 10 boeken lezen van Nederlandse of Vlaamse auteurs
 1. Brave new love
 2. Spoetnik
 3. De schemerling
 4. Verschijning
 5. Dit is hoe het ging
 6. De een na laatste dood van het meisje Capone
 7. Roeien naar de Volewijck
 8. Vals
 9. Slaves – Dante 2
 10. Dodelijk bericht
 • Een boek aangeraden door een vriend
 • Een boek dat al 3+ jaar ongelezen in mijn boekenkast staat: De gouden belofte
 • Een boek met een LGBTQ+ hoofdpersonage: Perfectly preventable deaths
 • Een boek over een andere cultuur: De geluksvinder – Edward van de Vendel
 • Een boek dat zich afspeelt in de ruimte of op een andere planeet:
 • Een boek in een fantasiewereld:
 • Vijf middle grade boeken 1 – City of Ghosts. 2 – De gouden toren. 3 – Nevermoor. 4 – de magische apotheek

Dit gaat heel erg goed, dus ik heb bewust een aantal vakjes opengelaten!

Mijn top vijf van het eerste kwartaal

Dit kwartaal gaf ik de volgende boeken vijf sterren:

 • HP 1
 • Sky in the deep
 • The girl the sea gave back
 • De terugkeer van de koningin
 • Angelfall 2
 • Feministen dragen geen roze

Nog steeds vind ik dit fantastische boeken, dus het is een mooi begin van het jaar geweest! Wel gaf ik ook vier boeken 2 sterren of minder en las ik er eentje niet uit.

Mijn dunste vs dikste boek

Vorig kwartaal schreef ik dat Een huis voor Harry het dunste boek was dat ik las en Het brandende kruis het dikst. Daar is niks aan veranderd.

Luisterboeken en ebooks

Eind vorig kwartaal begon ik in Mythos en daar ben ik nog steeds mee bezig. Dat gaat niet zo sloom… Ik vraag me af of mijn abo het dan nog wel waard is. Ebooks heb ik niet echt meer bijgehouden.

Rereads

Ik verwachtte meer boeken te herlezen, maar ik zit pas op 6 ofzo, dus dat is best netjes!

Het gaat dus heel erg goed met mijn leesjaar. Hoe gaat het bij jullie? Hebben jullie jezelf doelen gesteld?

Durf je mij nog een leuk doel te geven?

Tags:

Divider

2 responses to “Op de helft van het jaar: hoe staat het met mijn reading challenge

 1. Je gaat lekker met al je doelen 😀

  Ik had als doel 60 boeken en ik zit nu op 77 dus die 100 zal ik ook wel weer aantikken. Verder had ik mijn eigen reading challenge gemaakt met 52 prompts en zit ik daar over de helft. Dus dat gaat ook wel goed.

 2. Ik had als doel 25 en daar ben ik al vlot overheen. Ondertussen aan boek 35 bezig. Ik heb wel het een en ander meegemaakt de afgelopen maanden, ook mijn leesconcentratie kreeg een deuk. Ik ben die stilletjes aan terug aan het opbouwen. Maar dat zal tijd vragen. Jouw leesdoel gaat volgens mij netjes en vlot, knap! Ik heb alleen een vraagje. Waar kun je die statistieken van aantal gelezen pagina’s vinden? Ik dacht dat je die enkel kon zien als je aan het eind van het jaar je overzicht krijgt van Goodreads. Of heb je dat zelf bijgehouden? In elk geval, doe zo verder!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.