King of Scars (Nikolai Duology #1) – Leigh Bardugo

Geplaatst op 7 maart 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

King of Scars (Nikolai Duology #1) – Leigh BardugoKing of Scars door Leigh Bardugo
Ook door deze auteur: Shadow and Bone
Serie: Nikolai Duology #1
Uitgever: Imprint | Januari 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 528
ISBN: 9781250142283
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Nikolai Lantsov has always had a gift for the impossible. No one knows what he endured in his country’s bloody civil war—and he intends to keep it that way. Now, as enemies gather at his weakened borders, the young king must find a way to refill Ravka’s coffers, forge new alliances, and stop a rising threat to the once-great Grisha Army.

Yet with every day a dark magic within him grows stronger, threatening to destroy all he has built. With the help of a young monk and a legendary Grisha Squaller, Nikolai will journey to the places in Ravka where the deepest magic survives to vanquish the terrible legacy inside him. He will risk everything to save his country and himself. But some secrets aren’t meant to stay buried—and some wounds aren’t meant to heal.

Wat was ik blij toen ik hoorde dat Leigh Bardugo de Grishaverse verder zou gaan verkennen en wel door de ogen van onze favoriete piraat, Nikolai! Ik keek enorm uit naar King of Scars en daarom begon ik zo snel mogelijk in het boek. Met zijn overdreven kaft moest dit boek wel perfect bij de koning van Ravka passen. Let wel op: lees King of Scars pas als je de andere twee series gelezen hebt.

Niemand weet welk monster er schuilt in Nikolai Lantsov, de koning van Ravka. In de oorlog tegen de Duisterling heeft een monster bezit van hem genomen en als het aan hem ligt mag niemand weten dat dit monsters soms tevoorschijn komt. Maar Ravka heeft het moeilijk; vijanden dreigen de grens in te nemen en de staatskas is leeg. Hij moet nieuwe bondgenoten zien te vinden en het eens zo machtige Grisha leger weer op de been zien te helpen.

Als er een jonge monnik op de stoep staat die eist om de Duisterling de status van Heilige toe te kennen, kan Nikolai niet anders dan samen met zijn trouwe generaal Zoya op pad te gaan naar antwoorden om zijn land en zichzelf te kunnen redden.

Waar ik van mening was dat je de Grisha trilogie of Six of Crows best in een andere volgorde kon lezen omdat er in SoC relatief weinig spoilers voorkomen, raad ik je wel van harte aan King of Scars pas open te slaan als je de rest gelezen hebt. Dit boek brengt de twee verhalen namelijk samen! Waar SoC en SaB behoorlijk uit elkaar lagen (afgezien van het feit dat het in dezelfde wereld is), brengt dit boek de twee samen. Hoe? Dat ga ik natuurlijk uitleggen.

King of Scars wordt niet alleen verteld vanuit Nikolai, die worstelt met het monster in zich. Je volgt Zoya, de trouwe generaal van de koning en de koning zelf, en Nina, die afscheid neemt van haar geliefde en alles op alles zet om onderdrukte Grisha te helpen bevrijden. In veel landen rondom Ravka is de magie van de Grisha namelijk verboden. Het speelt zich na de verhalen van Six of Crows af. Personages komen terug; vooral heel dierbare personages. Ik vond het dan ook heerlijk om Nina terug te zien en te zien hoe ze eindelijk meer ruimte kreeg te ontwikkelen. Ik hou van Nina. Ik hou ook van haar verhaallijn en de romantische vonken die er overslaan.

Eigenlijk vond ik alle stukken van het verhaal fantastisch. Beide plotlijnen spraken me erg aan en de dreiging was goed voelbaar. Meer dan eens zat ik op het puntje van mijn stoel. Leigh Bardugo heeft deze wereld zo goed in haar vingers; het maakt de personages zo overtuigend!

Wat ik ook heel knap vind is dat hoewel er bekende dreigingen in voorkomen, het toch niet als een herhaling voelt. Er zijn daadwerkelijk ontwikkelingen in de wereld van de Grisha en dat komt goed tot uiting. Zo spelen de Heiligen een grote rol; iets wat tot op heden nog best een vaag concept bleef. Bardugo verkend haar wereld zo ontzettend goed, dat ik er gewoonweg geen genoeg van kan krijgen.

King of Scars is een boek om je vingers bij af te likken; dierbare personages werden nog dierbaarder!

Het was superfijn om een aantal personages terug te zien in een andere omgeving, waardoor ze zich verder konden ontwikkelen. Ook de nieuwe personages spraken me erg aan en ik kijk uit naar verdere ontwikkelingen. We krijgen in King of Scars veel meer van de wereld van de Grisha te zien. evenals diens inwoners. Het is een politiek spel vol magie, intriges en dreiging en ik heb van elk woord mogen smullen.

Bestel King of Scars hier
five-stars

Tags: , , ,

Divider

7 responses to “King of Scars (Nikolai Duology #1) – Leigh Bardugo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.