Oorsprong (wicca #11) – Cate Tiernan

Geplaatst op 9 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Oorsprong (wicca #11) – Cate TiernanOorprong door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #11
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2005
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 221
ISBN: 9789022542545
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Morgan Rowlands is de perfecte dochter: ze is een goed student, springt nooit uit de band, luistert naar haar ouders. Ze leidt een prettig, veilig en tamelijk voorspelbaar leven. Dan, op een goede dag, verandert alles. Ze ontdekt dat ze geadopteerd is en dat ze al vanaf haar geboorte een heks is. Maar hoe verder ze zich in de Wicca verdiept, des te meer ze het gevoel krijgt dat hekserij ook een duistere kant heeft.

Mijn naam is Rose McEwan. Het jaar is 1682. Een slechte tijd om een heks te zijn. Helemaal voor een Woodbane. Maar nu ik mijn zielsverwant gevonden heb, waan ik mezelf veilig. Ik doe alles om hem bij me te houden. Heb meelij met de heks die tussen mij komt en mijn ware lief.

Oorsprong is alweer het elfde deel van de wicca serie, een van mijn huidige verslavingen. Ik vind het erg lastig om verder in de serie te komen, omdat het leerproces van Morgan al een tijdje buiten beeld is en ook dit deel weer een ander perspectief heeft. Het zal allemaal wel te maken hebben met de ontknoping, maar het is wel een heel andere manier van vertellen dan je zou verwachten.

Dit boek begint met een proloog met Morgan en Hunter, die samen het boek van Rose besluiten te lezen. Het hele boek gaat dan ook over Rose, een meisje dat bij haar Woodbayne coven woont en het zat is dat de andere covens hun verachten. Net als Morgan bevat ze een enorme kracht… Maar of ze daar nou mee om kan gaan? Het verteld de oorsprong van de Zwarte Golf en de manier waarop de Wicca voor altijd veranderde.

Laat ik voorop stellend at ik best wel genoten heb van het verhaal. Niet omdat ik Rose een super leuk personage vond, maar juist omdat er zo’n historisch gevoel in zat. Terwijl ik dit type voel ik een soort oerdrift; had ik maar in die tijd geleefd en mogen leren over kruiden. Gek he? Op een of andere manier weten historische boeken over hekserij me altijd erg te raken. En daarom vond ik dit deel uiteindelijk ook weer erg leuk. Ook al is het dus heel anders dan de vorige boeken.

Rose is zo’n personage waarbij je gewoon aan ziet komen dat alles fout gaat, maar waarvan je hoopt dat je toch ongelijk krijgt. Met alles wat haar overkomt leer je hoe de duistere kant van Wicca zich heeft ontwikkeld en wat voor een invloed dat op de tijd van Morgan heeft gehad. Dat was interessant.

Oorsprong las vlot en zat vol magie in de vorm van spreuken, bezweringen en kruiden. Het was alsof ik er zelf bij was, zo sterk voelde de dreiging in mijn onderbuik. Ik ben benieuwd of we in de laatste vier boeken nog meer over Rose zullen lezen, of dat we het met dit moeten doen. Ook ben ik benieuwd wat Morgan uiteindelijk met deze informatie gaat doen. Het heeft immers toch met haar te maken. Op naar deel twaalf!

Oorsprong

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Oorsprong (wicca #11) – Cate Tiernan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.