Onoverwinnelijk (The Valiant #2) – Lesley Livingston

Geplaatst op 7 maart 2018 door Emmy in Recensie / 2 Comments

Onoverwinnelijk (The Valiant #2) – Lesley LivingstonOnoverwinnelijk door Lesley Livingston
Ook door deze auteur: Onverschrokken
Serie: The Valiant #2
Andere boeken in deze serie: Onverschrokken
Uitgever: Van Goor | Februari 2018
Genres: Young Adult, Historische fictie
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789000351763
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Onoverwinnelijk van Lesley Livingston Het spannende vervolg op Onverschrokken.

Wees moedig, gladiatrix... En op je hoede. Zodra je de liefde van Caesar voor je gewonnen hebt, zul je je de haat van zijn vijanden op de hals halen.

Fallon was gewaarschuwd. Nu ze het volk van Rome voor zich heeft gewonnen als Caesars zegevierende gladiatrix, moet ze de prijs daarvoor betalen. Samen met haar krijgszusters belandt ze in een onheilspellend conflict met een rivaliserende gladiatoracademie. Niet alleen Fallons hart - en haar liefde voor Cai - staat op het spel, maar het hart van het hele Romeinse Rijk.
Wanneer duister verraad en een verdorven machtsstrijd haar zwaarbevochten vrijheid in gevaar brengen, kan Fallon nog maar één ding doen om haar zusters en zichzelf te redden. Ze zoekt haar toevlucht tot een lang vergeten mythische stam: de Amazones.

Toen ik Onoverwinnelijk in mijn handen kreeg, wist ik dat ik alles uit mijn handen zou laten vallen om aan dit boek te kunnen beginnen. Onverschrokken was namelijk een van de verrassingen van dit jaar, zo tof vond ik dat boek. Ik was dan ook erg benieuwd of Lesley Livingston het wederom waar zou kunnen maken.

Als Fallon en de andere gladiatrices van haar school in conflict raken met een rivaliserende academie, zijn ze gedwongen om te vluchten. Ze zijn verraden en zullen sterven als ze blijven. Gedurende de ontsnapping bedenken ze een manier om niet alleen zichzelf, hun academie en hun geliefden te redden, maar ook het hart van Rome zelf.

Ondanks de torenhoge verwachtingen heeft Onoverwinnelijk het voor mij waar kunnen maken. Ik heb weer ontzettend genoten van Fallon en de andere gladiatrix. Het boek zat zo vol kick-ass vrouwen en zo vol geschiedenis; er was maar weinig wat ik stom vond.

In dit boek speelt verraad een grote rol. De meiden worden verraden en zijn gedwongen te vluchten, omdat ze anders zeker zullen sterven. Gedurende de vlucht overleefd niet iedereen het, wat ik een sterk gegeven vond voor een young adult boek; vaak overleefd iedereen het. Toch miste ik bij Fallon soms een stukje emotionele betrokkenheid. Ze ziet de meiden als haar zuster, maar haar emoties werden niet altijd even heftig overgebracht. Wel vond ik het fijn dat bij een aantal verliezen er even een moment werd stilgestaan bij de rol van hem of haar in Fallon’s leven. Zo kon ik als lezer ook een beetje afscheid nemen.

Omdat het boek zich in het verleden afspeelt en veel meiden van buiten Rome komen, zijn er behoorlijk wat (lastigere) namen om te onthouden. Vooral als het alweer een tijdje geleden is wanneer je Onverschrokken hebt gelezen. Gelukkig voor mij duurde het niet lang voordat alle belangrijke personages weer tot leven waren gekomen. Sorcha, Elka, Gai… Heerlijk vond ik ze!

Wat ik knap vind is dat elk personage een eigen feel blijft houden en dat hun afkomst duidelijk naar voren blijft komen. Het blijven immers meiden die van alle hoeken uit Europa gedwongen zijn om in Rome te vechten. Ik vond het ook heel gaaf dat Cleopatra gewoon een rol speelt zonder dat het nep of raar overkwam. Over het algemeen vind ik sowieso dat de sfeer van de Romeinse tijd goed naar voren is gekomen.

Onoverwinnelijk is een historisch sterk boek vol vriendschappen en zusterliefde.

Hoewel ik er wel even in moest komen, was het lezen van Onoverwinnelijk weer heerlijk. Lesley Livingston heeft een fantastische wereld opgezet vol actiemomenten en zusterliefde. Ik heb er intens van genoten om Fallon’s strijd weer mee te mogen maken. Hopelijk schrijft deze auteur nog veel van dit soort boeken, want dit is helemaal mijn ding.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Onoverwinnelijk (The Valiant #2) – Lesley Livingston

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.