Onverschrokken (The Valiant #1) – Lesley Livingston

Geplaatst op 6 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Onverschrokken (The Valiant #1) – Lesley LivingstonOnverschrokken door Lesley Livingston
Ook door deze auteur: Onoverwinnelijk
Serie: The Valiant #1
Andere boeken in deze serie: Onoverwinnelijk
Uitgever: Van Goor | Februari 2017
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789000351497
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar moeder, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten...

Een van de boeken waar ik het meest naar uitkeek van alle voorjaarsboeken, was Onverschrokken van Lesley Livingston. Lesley komt ook naar YALFest toe en de beschrijving van haar boek klonk als helemaal mijn ding: Kelten, de Romeinse tijd en een superstoere chick in de hoofdrol.

Onverschrokken gaat over Fallen, een dochter van een Keltische koning (op de achterflap staat een foutje) met een enorme voorliefde voor oorlog. Ze bid tot de oorlogsgodin Morrighan en kan niet wachten om in de voetsporen van haar zus te stappen; ze wil strijden! Maar dan slaat het noodlot toe; Fallon wordt gevangengenomen en verkocht als slaaf. Ze komt in Rome terecht en raakt verwikkeld in in politiek, de vrouwelijke gladiatoren en iemand die ze nooit verwacht had tegen te komen.

Onverschrokken is het type boek waar ik al heel lang naar uitkeek; stoer, spannend en geen oppervlakkige romance. Ik ben namelijk dol op historie en fantasy, en veel van de Young Adults van afgelopen jaar zijn gericht op hedendaagse romantiek. Dit boek neemt mij ver terug de tijd in en daardoor vond ik het boek meteen al tof. Maar dit schept ook hoge verwachtingen.

Gelukkig weet Lesley deze waar te maken. Waar ik halverwege een beetje bang werd dat het een heel overdreven boek zou worden vol piraten en andere drama, zwakte dit al snel weer af, om plaats te maken voor spanning en gevaar. Ik heb geregeld op het puntje van mijn stoel gezeten.

Daarnaast kan ik gewoon ontzettend genieten van de Keltische cultuur. Ik vond het dan ook geweldig dat er gebruik is gemaakt van verschillende volkeren in die tijd en hoe men in Rome naar deze barbaren keek. Kleine details maakte het dat ik zat te smullen.

Onverschrokken is duidelijk een inleiding tot een serie, maar weet wel een voldoende afgerond geheel te vormen om met een bevredigend gevoel het boek dicht te slaan. Nou ja, eigenlijk zou ik het vervolg liever nu hebben dan pas over een jaar; ik zit helemaal in de wereld en ik kon dan ook maar moeilijk afscheid nemen. Ik heb het boek zo langzaam mogelijk gelezen. De sfeer, het gevaar, de actie; het was smullen.

Fallon vond ik tevens een erg prettig personage. Ze was sterk, maar toonde ook haar zwaktes. Ik denk dat dit haar daarom een erg overtuigend personage maakte. Ja, de romantiek deed me niet zo veel en vond ik soms ook wat te snel gaan, maar dat neemt niet weg dat Onverschrokken gewoon een keifijne Young Adult is met een originele insteek.

nverschrokken is een ware aanrader en een van de meest overtuigende Young Adults van de afgelopen tijd.

De setting is overtuigend, het gevaar is overtuigend, de personages zijn levensecht en even was het alsof ik zelf in het Romeinse rijk was, waar ik klaargemaakt werd om de ring in te stappen. Onverschrokken is een ware aanrader en een van de overtuigendste Young Adults van de afgelopen tijd. Doe mij maar snel het vervolg.

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

10 responses to “Onverschrokken (The Valiant #1) – Lesley Livingston

  1. Kim

    Ik was aan het twijfelen om dit boek te lezen, maar je review heeft deze twijfels weggeslagen! Deze komt zeker op mijn trb! 😀

  2. Leen

    Wat een geweldige recensie. Dit boek stond al op m’n lijst laar nu wil ik die gewoon nog sneller lezen! ?
    Maar wat onhandig dat er op de achterflap eigenlijk al een foutje staat, mss de uitgeverij verwittigen? Gaan ze wel apreciëren volgens mij ?

  3. Op dit moment zit ik midden in een leesdip. Echt van het een op andere moment. Ik had moeite met Unplugged en keek uit om aan dit boek te beginnen. Nu kan het en zit ik compleet vast. 🙁 Wel fijn om te lezen dat me nog veel goeds te wachten staat.

  4. Wat een ontzettend fijne recensie! Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar en heb er nu heel veel zin om het boek te lezen! Dankjewel Emmy! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.