Ongemerkt (Het Legioen #2) by Kami Garcia

Geplaatst op 11 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Ongemerkt (Het Legioen #2) by Kami GarciaOngemerkt Serie: Het Legioen #2
Andere boeken in deze serie: Onbreekbaar
| maart 2015
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789048821082
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Kennedy Waters leeft in een wereld waarin geesten geheimen bewaren en doden moorden plegen. Wanneer ze per ongeluk een wraakzuchtig demon heeft vrijgelaten, moet ze hem met de vier andere leden van het Legioen van de Zwarte Duif zien te verslaan. Intussen leert ze meer over het Legioen en de Illuminati. Alle leden, op Kennedy na, hebben een merkteken, die samen een zegel vormen. Tijdens de jacht op de demon kan Kennedy niet langer de vraag die ze het meest vreest uit de weg gaan: waarom is zij nog steeds ongemerkt?

Ik was al enthousiast over het eerste deel, maar naarmate deel twee dichterbij kwam, kreeg ik er eigenlijk steeds meer zin in. En dat komt niet alleen door de Supernatural-vibe die de serie uitstraalt. Ongemerkt is namelijk een bovennatuurlijke young adult die oprecht spannend is. Dit is het tweede deel van de Legioen serie en verteld hoe het leven van Kennedy verder gaat.

Het was alweer een tijd geleden dat ik deel één had gelezen, maar ik had er geen last van dat ik elementen was vergeten, toen ik begon in deel twee. Helaas had ik geen tijd het boek te herlezen, dus dat was alleen maar prettig! Je krijgt voldoende herhaling, maar niet teveel waardoor het storend zou kunnen worden. Je zit ook echt zo weer in het verhaal en voor je het weet is het boek alweer uit!

Je wordt meteen weer het spannende (nieuwe) leven van Kennedy in getrokken. Het boek begint met een proloog waar je meteen door op het puntje van je stoel gaat zitten. Vervolgens begint het verhaal zo’n twee weken na het einde van deel 1. Maar niemand heeft in de tussentijd stilgezeten! De demon Andras is vrijgelaten en heeft een doel; de poorten van de hel openen. Kennedy en haar vrienden moeten op zoek naar het vijfde lid van het Legioen, maar komen ook in aanraking met de Illuminatie; Dimitri en Gabriel, wie beide linkjes hebben met verschillende personages. Spannend! Daarnaast zijn Kennedy en haar vrienden prettige personages waar iedereen zich wel in kan herkennen. Het is een dynamische en interessante groep waar ik graag bij zou willen horen. Natuurlijk ga ik jullie niet verklappen hoe dit alles precies in elkaar zit, maar ik vond het leuk. Niet mega verrassend, maar wel gewoon echt leuk.

Alles voelt een beetje aan als een aflevering van mijn favoriete serie. Ik was dan ook constant aan het zoeken naar ‘wie wie zou kunnen zijn’. Ja ik weet het, ik ben een nerd. Maar dat draagt alleen maar bij aan mijn positieve ervaring met dit boek. Ik durf zelfs wel te stellen dat ik Ongemerkt nog beter vond dan het eerste, en dat gebeurt echt zelden.

Dit boek heeft alles wat een goede Young Adult zou moeten bevatten.. Althans, eentje waar ik van houd natuurlijk! Bovennatuurlijke elementen, romantiek, heel veel spanning en actie. Ik heb me geen enkel moment verveeld en wilde alleen maar meer.

Ongemerkt leest vlot en is spannend, zoals ik al meerdere keren herhaald heb. Ik hoop dat deze reeks ooit verfilmd gaat worden, want dat lijkt me echt heel erg tof.

Ben je nog niet bekend met de boeken van Het Legioen, maar ben je fan van bovennatuurlijke verhalen die de rillingen over je armen doen lopen maar toch een flinke dosis romantiek bevatten? Dan moet je deze reeks echt lezen!

five-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Ongemerkt (Het Legioen #2) by Kami Garcia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.