Offergave (Blood of Eden #3) – Julie Kagawa

Geplaatst op 11 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Offergave (Blood of Eden #3) – Julie KagawaOffergave Serie: Blood of Eden #3
Andere boeken in deze serie: Onsterfelijk
| oktober 2014
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9789034787637
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De jacht is geopend!

Nu Allie haar geliefde Zeke moet missen, wil ze eigenlijk nog maar één ding: wraak nemen op de levensgevaarlijke vampier Sarren, die eropuit is om de wereld te vernietigen. Samen met Kanin en Jackal zet ze de achtervolging in. Het spoor leidt recht naar Eden, de enige plek waar mensen nog veilig kunnen leven. Met de moed der wanhoop proberen ze de gestoorde vampier in te halen voor het te laat is, maar de weg is lang, en Sarren is ze iedere keer een stap voor. En dan heeft hij nog een laatste gruwelijke verrassing voor Allie in petto...

Ondertussen tikt de klok door. Zullen Allie en haar metgezellen nog op tijd zijn?

Oh wat was ik aan het wachten op Offergave, het laatste deel van de Blood of Eden trilogie. Julie Kagawa had me al lang overtuigd met de grillige sfeer van deze reeks, maar dat neemt niet weg dat ik ontzettend nieuwsgierig was naar het slotstuk. Zou het hen lukken om Sarren te grazen te nemen? Overleefd iedereen het? Komen Allie en Zeke elkaar nog terug zien?

Ik nam het boek mee de trein in en geloof me: ik vloog er letterlijk doorheen. Ik zat meteen weer in die gevaarlijke en kapotte wereld waarin Allie moet zien te overleven. Meteen zit je middenin de actie en leer je hoe Allie om leert gaan met het monster in zichzelf. Maar samen met haar metgezellen Kanin en Jackal moet ze op jacht naar de psychopaat Sarren, wie mens en vampier probeert weg te jagen met een gevaarlijk virus.

Het las dus erg vlotjes, maar mist niks. Het zit goed in elkaar en zit echt boordevol met actie. Is het ene nog niet gebeurt of je wordt al in het volgende avontuur gegooid. Toch deed dit zeker niet onder voor de ontwikkeling van de personages: die was juist erg goed. Ik vind Allie – maar ook de andere vampiers – erg passend neergezet. Het klopt allemaal en tja… Ik hou er gewoon van als vampiers tenminste monsters kunnen zijn.

Nog steeds doen de rabdo’s me heel erg denken aan zombies, maar toch past het in dit verhaal. Je merkt ook dat er echt veel minder onschuld in de gebeurtenissen zit. Waar boek 1 echt een ontdekkingstocht is en een aftasting van de wereld en de wezens die er in leven, is dit laatste deel echt een epische achtbaantocht vol strijd en bloed. Tja.. Daar moet je natuurlijk van houden, maar ik ben zelf erg blij dat er ook young adult bestaan die wat grover zijn opgezet.

Vampierboeken zijn hip, maar ik vind dat Kagawa zeker een andere toon heeft weten te zetten met Offergave en de rest van de Blood of Eden trilogie. . Het is wat extremer en veel minder lief, maar bevat toch veel andere elementen die mensen zo waarderen in YA. Romantiek, actie en een bovennatuurlijk tintje.. Oh en vergeet de dystopie niet! Julie Kagawa heeft alles samengebracht op een manier die uniek is en zeer vermakelijk.

Andere boeken in deze trilogie: Onsterfelijk | Bloedband

four-stars

Tags: , , , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Offergave (Blood of Eden #3) – Julie Kagawa

  1. Super hé, Julie Kagawa’s versie van een vampierenwereld. Begrijp me niet verkeerd ik hou zeker van de romantiek in andere verhalen, maar afwisseling is nu eenmaal aangenaam en deze schrijfster laat al die rozengeur eventjes achterwege. Geen rozenblaadjes voor haar maar bloedspetters. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.