Onsterfelijk – Julie Kagawa (Blood of Eden #1)

Geplaatst op 3 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 9 Comments

Onsterfelijk – Julie Kagawa (Blood of Eden #1)Onsterfelijk Serie: Blood of Eden #1
Andere boeken in deze serie: Offergave
| 15 november 2013
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9789034755896
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven.

De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale - en zéér menselijke - Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?

Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden...

Er is heus wel een reden waarom ik bijna alle YA titels die Harlequin heeft uitgegeven in mijn kast heb staan. Het zijn namelijk gewoon echt geweldige boeken. Punt. Zo ook Onsterfelijk, mijn nieuwste pareltje.

Eerlijk gezegd wist ik op eerste plaats niet wat ik moest verwachten. Het zoveelste vampierverhaal… Waar moest dat nou heen gaan? Maar echt, ik ben omver geblazen door de wereld die Julie Kagawa heeft geschapen. Wat een details, wat een realisme. Hier mogen menig dystopisch schrijvers nog wat van leren hoor!

Op eerste plaats voelt het nogal zombie-apocalyps aan, net zoals je nu veelal ziet in games en series, maar ik ben van mening dat Kagawa het naar een hoger niveau heeft weten te tillen, door het op zo’n manier te beschrijven dat het net lijkt alsof jij er ook in meeloopt. Alsof jij in een game of serie zit. Wauw. Het is bijna alsof het karakter wat ik een tijd terug verzon voor een zombie-rpg (lang verhaal, heel nerdy) er zo kon neerplanten. Love it. 

De toevoeging van vampiers vind ik hier heel goed bij passen. Die rare monsters – die ik dus op zombies vind lijken – zijn goed omschreven en ik snap de link die Kagawa heeft gemaakt met de vampiers heel erg goed. Het zit goed in elkaar en is realistisch beschreven.

Ook de manier waarop vampiers zijn afgeschilderd en zich gedragen past heel goed bij hoe een vampier zou horen te zijn. Geen glitters of dierenbloed, maar gewoon de keiharde waarheid: mensenbloed of krankzinnigheid. De manier hoe Allie worstelt met die bloedlust maakt het verhaal dan ook een stuk realistischer, want dat is nou eenmaal hoe een vampier zou moeten zijn.

Allie vond ik een ijzersterke dame die gehard is door het leven op straat en dus niet bang is om actie te ondernemen. Ze heeft geen tijd om te twijfelen en weet dat, wil ze overleven, ze moet knokken. Ik vond haar daarom ook een heel prettig personage om mee in te leven, omdat ik haar keuzes kon begrijpen. Door die keuzes werd het ook echt spannend en vroeg ik mezelf vaak af of ze hier wel uit kon komen. De verliefdheid, die zo omschreven werd op de achterkant, is gelukkig geen te groot gedeelte van het boek. Allie verliest zichzelf niet in de liefde en blijft ook zonder Zeke ontzettend sterk. Ik vind dat zelf wel tof, als de focus niet teveel op een element ligt. Hier was spanning, romantiek, avontuur en fantasy allemaal in een goede dosis aanwezig.

Al met al vond ik Onsterfelijk echt een heerlijk boek en smaakt het naar veel meer. Kagawa heeft duidelijk onafgemaakte verhaallijnen in het boek verwerkt, zonder dat het zich uit in een ondraaglijke cliffhanger. Toch vraag je je als lezer af hoe het verder zal gaan, dus ik kan niet anders zeggen dan dat ik smacht naar mei, als boek twee zal verschijnen!

four-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

9 responses to “Onsterfelijk – Julie Kagawa (Blood of Eden #1)

  1. Lisanne

    Klinkt goed! Als je naar de kaft kijkt, verwacht ik een heel ander verhaal… Ben toch nieuwsgierig geworden 😉

  2. Ik heb al heel veel gehoord over dit boek. Ben er ook heel nieuwsgierig naar.
    Maar ik kan het boek nooit in de winkels vinden… Helaas heeft mijn plaatselijke boekhandel ook niet zoveel, maar binnenkort ga ik het kopen! 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.