Noodkreet (Wicca #7) – Cate Tiernan

Geplaatst op 19 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Noodkreet (Wicca #7) – Cate TiernanNoodkreet door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #7
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2006
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 207
ISBN: 9789022540725
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Eindelijk in het zonlicht.
De gevaren zijn voorbij.
En ik ben verliefd. Ontzettend verliefd.
Maar ik heb last van dromen.
Dromen over iemand die in groot gevaar verkeert.
Er gaat iemand dood, tenzij ik dat kan voorkomen.
Wie heeft mijn hulp nodig?
En wat zijn de gevolgen als ik help?

Noodkreet, het zevende deel van de wicca serie zit weer vol actie. Als Morgan samen met haar vrienden naar New York gaat – voor antwoorden, maar ook als een soort kleine vakantie – loopt ze meer tegen het lijf dan het horloge waar ze naar op zoek was. Ze komt achter nieuwe geheimen, vermogens en komt oog in oog met een duistere macht.

Aan de ene kant vond ik het heel tof dat alle belangrijke personages even uit hun gewoonlijke omgeving werden getrokken, om zo een grote stad te ervaren. Aan de andere kant vond ik het weinig toevoegen; ik voelde niks van de sfeer van New York terug; het drukke.. het stadse.. het had net zo goed elke andere willekeurige stad kunnen zijn. Het enige doel was dat ze via deze weg in aanraking konden komen met nieuwe heksen die al dan niet iets goeds of slechts in hun zin hadden. Maar ik vergeef het Tiernan hoor, want het is verder weer een heerlijk boek.

In dit boek heeft Morgan last van (voorspellende dromen), die de dreiging die gaat komen kenbaar maakt. Dit is een slimme manier, maar aan de andere kant komt het behoorlijk uit te lucht vallen. Dit heeft natuurlijk deels te maken met het feit dat alle delen slechts 200 pagina’s bevatten, waardoor er weinig sprake is van aanlooptijd en je als lezer maar meteen moet wennen aan nieuwe vaardigheden of gebeurtenissen. Het maakt het verhaal – net als de vorige zes delen – ontzettend vlot, maar soms mis ik een stukje fundering. Het gaat bij Morgan net de hard om echt geloofwaardig te blijven.

Wat ik heel erg tof blijf vinden is de dagboek stukjes tussendoor. In elk deel komt een ander persoon uit het verleden aan bod, waardoor je steeds meer van Morgan’s achtergrond te weten komt. Zowel personages als het algehele verhaal krijgen hierdoor toch net wat meer body.

Ondanks dat ik bij Noodkreet toch wat aantekeningen heb, ben ik helemaal verslaafd aan de wicca-serie. Ik wil weten hoe het afloopt en hoe en met wie iedereen zal eindigen. Toch merk je wel dat de echte wicca en de wicca die in deze serie beschreven wordt, steeds verder uit elkaar beginnen te liggen. De magie uit deze serie wordt veel meer tastbaar en richt zich veel meer op elementaire magie, terwijl de natuur en de essentie van god en godin (en de jaarfeesten) voor mij misschien nog wel belangrijker zijn in deze natuurreligie. Ach, misschien snap ik het ook wel. Macht doet iets vreemds met mensen. Op naar deel 8!

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Noodkreet (Wicca #7) – Cate Tiernan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.