New Castle

Geplaatst op 20 januari 2014 door Emmy in Evenement, Persoonlijk / 16 Comments

Ongetwijfeld zullen jullie wel gehoord of gelezen hebben dat ik dus afgelopen week een dagje naar New Castle ben geweest. Op donderdag met de boot heen en vrijdagavond alweer terug. Dat was natuurlijk een hele beleving en ik heb ook een aantal foto’s gemaakt. Minder dan ik zou willen, maar he, je kan niet alles hebben toch? Hierbij een verslag van mijn reisje naar Engeland!

Op donderdag vertrokken we vrij bijtijds naar Amsterdam. Na het gedag knuffelen van onze kat en een tas met voldoende ruimte voor een berg boeken (ik nam bewust mijn ereader mee). Eenmaal in Amsterdam aangekomen, zonder treinvertragingen, hebben we meteen wat ponden gescoord bij het wisselkantoor.. Dan was dat in ieder geval al gedaan. En toen sloeg het noodlot toe… Ik had even geen idee meer waar de bussen zouden staan en ik wist spontaan niet meer waar ik op de site moest zoeken. De oplossing? Twitteren! Binnen twee minuten kreeg ik keurig antwoord en konden we de bussen vinden.

Vol Engelsen natuurlijk, super grappig, hun accent. Op naar de boot! Wat is dat ding groot zeg. Al zal het vergeleken met andere cruiseschepen vast een baby zijn.. Ik vond hem huge! Snel aan boort gegaan om de boel te verkennen. Mijn vriend merkte meteen op dat hij de boel al voelde bewegen. Ik voelde niks, alleen de motor, dus ik had zoiets van YES. Dit wordt een relaxt reisje!

Bij het verkennen kochten we meteen bioscoopkaartjes voor Frozen (binnenkort een recensie) en kwamen we zo’n stom grijpautomaat tegen waar knuffels in zaten. Er zat een uil in, dus we deden meteen een poging. We wonnen onderstaande bloederige beer. Het feit dat zo’n gedrocht tussen de kinderknuffels zit, vind ik ergens wel een beetje creepy.

Ha, check mijn Best of YA tas! Die heb ik in Engeland dus volgepropt met boeken.

Maargoed… Toen we eenmaal gingen varen verging het lachen me snel, want hoewel ik mijn maag niet heb omgekeerd, heb ik wel veel last van zeeziekte gehad. Duizelig en misselijk, all the way. Gelukkig hield ik frozen nog wel gewoon vol, maar ik lag vrij vroeg in het stapelbed. Bovenin, via een bloedlink kapot trapje. Sfeer jongens. Sfeer.
Voordat ik mezelf echter terugtrok in onze hut, wilden we wel even naar buiten, om te genieten van de volle maan. En wat was dat mooi, zo op zee. Echt hoor, kon ik op dat moment maar vastleggen hoe mooi het was.. Met die weerspiegeling in het water die je op onderstaande foto een beetje ziet. Prachtig! Daar kon ik wel van genieten!

Ik was zoooo blij toen we de volgende ochtend aankwamen. Ik ben vergeten de foto’s die ik toen maakte up te loaden, dus jullie moeten me maar op mijn woord geloven hoe mooi het is als het steeds lichter buiten wordt, als je op zee zit.
We kwamen keurig op tijd aan en omdat het nog vrij rustig was op de boot, hadden we de tweede bus naar het centrum al. We besloten eerst het kasteel te gaan bezoeken en dan pas op shopjacht te gaan. Eerst cultureel doen, is gezond! De man achter de balie van het kasteel vond ik grappig, hij vertelde dat hij ook naar Nederland zou gaan met de boot… Lijkt me relaxt hoor, op zo’n museum passen.

Dit zijn wat foto’s van de Keep. Keep klinkt leuk. Doet me denken aan Game of Thrones.
Het was geen mega groot kasteel, maar wel een oudje (12e eeuw) en dat vind ik echt reuze gaaf. Ik ben altijd zo blij als zulke prachtige historische plaatsen bewaard gebleven kunnen worden. Ik vond het dan ook heerlijk om door het kasteel te struinen en om alle verborgen hoekjes en kamers te zoeken. Alleen die trappen. Pfff.. Geen conditie!

Daarna zijn we gaan shoppen voor boeken en films, omdat die nou eenmaal een stuk goedkoper zijn dan in Nederland.

Deze kocht ik, binnenkort een haul blogje, ik beloof het!

We namen de eerste bus alweer terug, want we waren echt kapot. Ik was natuurlijk ook nog brak van de boot en had de hele dag in New Castle het gevoel dat ik nog aan het ronddobberen was. Desondanks vond ik het echt geweldig en weet ik zeker dat Engeland voor herhaling vatbaar is!

Oh en de terugweg? Laten we zeggen dat die pilletjes niet werken en dat ik gepest werd door nog meer wind (dus meer golven, dus meer beweging). Oh wat was ik blij toen ik weer aan wal kon in Nederland.

Wat een super mini-vakantie. Dat had ik nou net even nodig! En tja… wat zal de volgende reis nu worden? 🙂

Tags: , ,

Divider

16 responses to “New Castle

 1. Leuk verslag. 😀
  En de zeeziek/misselijkheid, ik herken het. De heenweg was het bij mij erger dan de terug weg. Toen ben ik ook naar de bioscoop geweest. Thor: the dark world. Ik zat met 3 andere mensen in de zaal. Bijna privé voorstelling.
  Ik heb zelf niet op het dek gestaan. Het waaide veel te hard.
  Ik was samen met m’n moeder, oma en zus. We zouden voor de kerstmarkten gaan. In NewCastle zou dat erg mooi en leuk zijn. Helaas geen kerstmarkt gevonden.
  Wel leuk gewinkeld. En het was zeker voor herhaling vatbaar. Om de kastelen en gebouwen te bezichtigen.
  Londen lijkt me ook erg leuk om te bezichtigen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.