Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Geplaatst op 27 januari 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Moordgids voor lieve meisjes – Holly JacksonMoordgids voor lieve meisjes door Holly Jackson
Ook door deze auteur: Lief meisje, kwaad bloed
Serie: Moordgids voor lieve meisjes #1
Andere boeken in deze serie: Lief meisje, kwaad bloed
Uitgever: Volt | Augustus 2020
Genres: Thriller, Young Adult
Aantal pagina's: 443
ISBN: 9789021422435
Uitgave: Paperback
Source: Gekregen
Goodreads
four-half-stars

ZAAK GESLOTEN

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

Moordgids voor lieve meisjes stond echt al heel lang op mijn tbr. Ik kreeg het boek in oktober en wilde het graag snel oppakken, maar toch liet ik hem liggen. En dat terwijl hij werd vergeleken met Sadie, wat ik ook echt een heel tof boek vond. Gelukkig zouden we hem gaan bespreken met de leesclub, waardoor ik hem éindelijk heb gelezen.

Pippa besluit om voor haar profielwerkstuk een tragedie van haar woonplaats aan te pakken: de vermissing van Andie vijf jaar terug. Er is een dader aangewezen, maar Pippa geloofd niet dat hij het gedaan heeft. Ze gaat op onderzoek uit, alsof ze in haar eigen true-crime documentaire zit. Pippa haalt dingen naar boven waar niet iedereen blij mee is…

Moordgids voor lieve meisjes heeft een hoog verslavingsgehalte. Ik had niet verwacht dat ik er zo in meegesleurd zou worden. Zeker bij de tweede helft van het boek kon ik niet meer stoppen en moest ik gewoon weten wie het gedaan had. En: ik had iets goed uit de ontknoping. Trots!

Toch duurde het even voordat ik écht in het verhaal zat. Ik moest even schakelen om bij de les te blijven over de setting (Engeland, al speelt de Amerikaanse versie zich in Amerika af… dat vind ik echt bizar.) en wennen aan Pippa. Soms deed ze dingen waarvan ik dacht “dit is echt heel dom”, maar het is natuurlijk een tiener, dus hoe erg kan ik het haar kwalijk nemen?

We hebben Moordgids voor lieve meisjes tevens besproken bij de Leesbeesten Leesclub, waar we het boek een 8,1 gemiddeld gaven. De meesten waren ontzettend enthousiast over het boek, al waren er ook zeker wel wat punten van kritiek. Zo vond een enkeling hem niet spannend genoeg, en weer iemand anders zag (te)veel overeenkomsten met Pretty Little Liars. Nu heb ik die serie zelf niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen.

Wel gaven veel mensen aan geraakt te zijn door het boek en dat kan ik ook wel beamen. Er zaten echt wel stukjes in waarvan ik de tranen in mijn ogen kreeg en de auteur doet er heel slim aan om soms expres dingen weg te laten. Niet dat je informatie mist, maar soms krijg je de informatie juist op een andere manier voorgeschoteld. Via het verslag, of de interviews. Ik hou wel van de verschillende manieren waarop het verhaal verteld wordt!

Moordgids voor lieve meisjes wist mij wel te verrassen. Ik had aan de ene kant – vanwege alle positieve geluiden rondom het boek – wel hoge verwachtingen, maar qua verhaal had ik juist helemaal geen verwachtingen. Achteraf ben ik heel blij dat ik het boek gelezen heb, want ik vond hem erg leuk!

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.