Lief meisje, kwaad bloed – Holly Jackson

Geplaatst op 8 februari 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Lief meisje, kwaad bloed – Holly JacksonLief meisje, kwaad bloed door Holly Jackson
Ook door deze auteur: Moordgids voor lieve meisjes
Serie: Moordgids voor lieve meisjes #2
Andere boeken in deze serie: Moordgids voor lieve meisjes
Uitgever: Volt | Februari 2021
Genres: Thriller, Young Adult
Aantal pagina's: 428
ISBN: 9789021425955
Uitgave: Paperback
Source: Bibliotheek
Goodreads
four-half-stars

Iemand wordt vermist.
Niemand praat erover.
Maar dit keer luistert IEDEREEN mee…

Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Met de hulp van Ravi Singh bracht ze een true crime-podcast uit over de moord die ze vorig jaar samen oplosten. De podcast ging viral, maar toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.
Die belofte moet ze doorbreken wanneer een kennis van Pip vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doetniets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, doet Pip het wel. Tijdens de zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar stad… en deze keer luistert IEDEREEN via haar podcast mee. Maar zal ze Jamie vinden voor het te laat is?

Ik ben niet echt een serielezer. Als in: als ik een boek tof vind en het is een serie, wil ik echt het vervolg wel lezen, maar meestal niet meteen. Toch slaagt een auteur er soms in om me dusdanig mee te slepen, dat ik wel door moet. Met de Moordgids voor lieve meisjes-serie was dit net zo. Ik reserveerde deel twee en drie meteen. En jongens, Lief meisje, kwaad bloed was weer een ACHTBAAN.

Na haar verhaal te hebben gedeeld in de podcast Moordgids voor lieve meisjes is het klaar met detective spelen voor Pip. Ze wil nu rust en genieten van haar vriendje Ravi. Totdat een van haar beste vrienden bij haar aanklopt: zijn broer is vermist. Niemand neemt hem en zijn moeder serieus, dus hij vraagt of Pip toch niet nóg een seizoen van Moordgids kan maken.

Eerlijk, is was eerst een beetje bang dat Lief meisje, kwaad bloed een soort herhaling van het eerste deel zou worden, waarin Pip weer een aantal oliedomme dingen zou uithalen en waarbij ik nu wél alles zou doorzien. Ik had het mis.

Lief meisje, kwaad bloed is minstens zo spannend, weer één grote puzzel en net zo meeslepend. Op narratief vlak weet Holly Jackson weer te verrassen, want we krijgen te maken met audiobestanden, verslagen én foto’s. Het zit daarom allemaal erg goed in elkaar.

Daarbij word jij als lezer ook langzaam een onderdeel van het kleine stadje waarin Pip woont. Je leert meer en meer geheimen over de bewoners kennen. Je beweegt je met hen door de straten. Wanneer komt hier een serie van? Ik heb dit nodig!

Zeker op het eind, waarin alles samen komt, heb ik het boek verslonden en zat ik op het puntje van mijn stoel. Wat een waanzinnig spannend verhaal.

Net als in het eerste boek begint alles redelijk traag en ‘veilig’. Naarmate het verhaal vordert krijg je mee informatie, gevaar en dreiging. Pip is in sommige gevallen zelf verantwoordelijk voor bepaalde gevolgen, maar over het algemeen is ze een stuk verstandiger dan in het eerste boek. Logisch, gezien haar ervaringen en het feit dat ze weer wat ouder is.

Daarnaast zijn er subtiele details uit het vorige boek die terugkomen en een rol spelen. Dat bewijst maar weer hoe goed alles in elkaar verweven zit. Ik ben fan!

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.