Mini recensies #21

Geplaatst op 11 april 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het is weer tijd voor een paar korte recensies! Dit zijn soms boeken waar ik niet veel over kwijt wil maar wel even wil laten zien, of juist latere delen in een serie. Ik heb dit keer drie boeken uitgezocht, waarvan twee non-fictie titels

The Path of the Witch

Mini recensies #21The Path of the Witch door Lidia Pradas
Uitgever: Fair Winds Press | April 2021
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 176
ISBN: 9781589239838
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Elegantly designed and gorgeously illustrated, The Path of the Witch presents the key paths and practices of witchcraft.

Witchcraft is not one defined path—rather, it is a diversity of practices you can curate and align with based on your lifestyle and unique gifts. Which witch are you?
Do you have an affinity for working with plants and herbs for magic and medicine? You may be a Green Witch.
Is the kitchen and home space sacred to you? Are you able to tap into the sensory and healing properties of food for spellwork? Is cooking an intentional act for you? You may be a Kitchen Witch.
Are you able to easily connect with the spirit world or the liminal realms? You may be a Hedge Witch.
Can you do many practices with ease? You may be an Eclectic Witch.
The Path of the Witchdescribes the many different types of witches, their gifts and abilities, and their practices. Each path shows readers activities and rituals that they can use to discover and explore that type of witchcraft and discern which one is the fit for them.

Ik kocht dit boek omdat ik wiccan tips vol op insta, maar achteraf het ik misschien beter haar andere boek eerst kunnen kopen. Ik ben niet zo van de (online) hype dat je als heks een richting moet kiezen. Ik vind hem er wel heel mooi uitzien en heb er echt wel wat nuttige informatie uit gehaald.

In het Tussenland

Mini recensies #21In het Tussenland door Kevin Crossley-Holland
Ook door deze auteur: De Zienersteen
Serie: Arthur trilogie #2
Uitgever: Lemniscaat | Augustus 2002
Genres: Historische fictie, Jeugd
Aantal pagina's: 381
ISBN: 9789056374402
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Het jaar 1200. De veertienjarige Arthur de Caldicot treedt in dienst als schildknaap. Hij zal Lord Stephen de Holt vergezellen op de vierde kruistocht naar het Heilige Land. De gebeurtenissen uit Arthurs leven worden gereflecteerd in zijn magische zienersteen. Daarin ziet hij verhalen uit het leven van zijn beroemde naamgenoot koning Arthur, de queestes van de ridders van de Ronde Tafel en de gloriedagen van Camelot.

Als tiener was ik echt dol op deze Arthur hertelling. Ik moet het derde deel nog ergens weten te scoren, want dit is zo’n heerlijke klassieker. Het was genieten om dit boek te herlezen. Ik ben echt dol op de historische jeugdboeken uit mijn jeugd.

De Moestuin

Mini recensies #21De moestuin door Floor Korte
Uitgever: Kosmos Uitgevers | Februari 2018
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9789021567945
Uitgave: eBook, Hardcover
Goodreads
three-stars

Floor Korte laat in De moestuin zien hoe het telen van je eigen groenten leidt tot minder stress en meer gezonde eetlust. Kom tot rust door lekker bezig te zijn in je tuintje. Zelf groente verbouwen is volkomen milieu- en diervriendelijk en het kan gewoon in je eigen tuin of op je balkon. De moestuin leert hoe je met weinig inspanning van je eigen groente, fruit en kruiden kunt genieten. Het boek bevat vele weetjes, tips, aan- en afraders, verrassende recepten en fraaie illustraties van Floor Kortes eigen hand. Floor Korte werkte mee aan het tv-programma 'Eigen Huis en Tuin' en had een column in VT Wonen. Via haar blog op floorsmoestuin.nl probeert Floor Korte vele mensen te stimuleren om een eigen moestuin te beginnen.

Dit boek stond echt al lang in mijn kast. Ik heb het ooit gekregen en het leek me heel handig om meer te leren over planten en moestuinen. Nu heb ik niet perse de ambitie om een moestuin te beginnen, maar ik vond het wel leuk om gelezen te hebben en ik denk dat het goed is een boek achter de hand te houden. Het boek is overzichtelijk opgezet per maand en heeft een leuke vormgeving.

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.