Mini-recensies #10

Geplaatst op 22 augustus 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Onlangs las ik weer een aantal boeken waar ik wel graag over wilde schrijven, maar waar ik geen hele recensie aan wilde wijden. In dit geval zijn het twee boeken van de YALC TBR van juli en een non-fictie boek dat ik las om mijn collega’s op school te kunnen ondersteunen (en omdat ik het interessant vond).

City of Halves

Mini-recensies #10City of Halves Uitgever: Chicken House | Augustus 2014
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9781909489097
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

London. Girls are disappearing. They've all got one thing in common; they just don't know it yet...

Sixteen-year-old Lily was meant to be next, but she's saved by a stranger: a half-human boy with gold-flecked eyes. Regan is from an unseen world hidden within our own, where legendary creatures hide in plain sight. But now both worlds are under threat, and Lily and Regan must race to find the girls, and save their divided city.

Dit boek kocht ik op een van de eerste YALCs en sindsdien stond het ongelezen in mijn kast. Het klonk wel leuk, maar op een of andere manier werd ik nooit echt overgehaald om het boek op te pakken. Nu heb ik het voor mijn juli TBR toch opgepakt en tja… wat zullen we er van zeggen? Op de kaft staat ‘ voor de fans van The Mortal Instruments’ en als je daar een slap aftreksel van wil lezen inclusief special snowflake als hoofdpersonage: be my guest.

De meeste mensen deugen

Mini-recensies #10De meeste mensen deugen | September 2019
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 512
ISBN: 9789082942187
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.

Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade?

De meeste mensen deugen las ik dus omdat een collega het er over had en er delen uit wilde gebruiken voor het nieuwe bovenbouw leesthema racisme. Ik vond het wel interessant wat de auteur te zeggen had. Het is wel heel populair geschreven en hoewel het hoopvol om te lezen is hoe de auteur allerlei theorieën over de mens als monster ontkracht, belicht hij wel alles van één kant. Ondanks dat zet het boek wel aan het denken en dat is denk ik juist de bedoeling. Ik vond alle onderzoeken trouwens wel heel boeiend: psychologie was immers mijn favoriete vak tijdens mijn opleidingen.

Koop hem via de link hieronder of lees hem – wat ik deed – via de online bibliotheek.

Darkmere

Mini-recensies #10Darkmere Uitgever: Chicken House | Augustus 2015
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9781910002346
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

A castle. A curse. A dangerous summer.

Leo has invited Kate and a few friends to spend the summer at his inheritance, Darkmere Castle: as wild and remote as it is beautiful. Kate thinks it will be the perfect place for her and Leo to get together - but instead, she's drawn into the dark story of a young nineteenth-century bride who haunts the tunnels and towers of the house. And whose curse now hangs over them all.

Nog zo’n YALC boek. Ik herinner me dat ik hem tijdens een van de eerste YALCs vast had en niet kocht en een paar edities later meenam uit een ruilkist. Ik wilde dit boek vooral lezen omdat het om een spookkasteel ging. Helaas viel het verhaal wat tegen en vond ik eigenlijk alleen de stukken uit het verleden echt boeiend.

Tags: ,

Divider

One response to “Mini-recensies #10

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.