Mini recensies #1

Geplaatst op 17 augustus 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ik heb afgelopen zomer best wel veel gelezen en ik merkte bij een aantal boeken dat ik de recensies steeds vooruit aan het schuiven was, omdat ik niet zoveel over de boeken te zeggen had. Ik wilde ze echter niet-niet bespreken, dus ik heb besloten om een aantal recensies samen te voegen. Ik zal kort vertellen wat ik van het boek vond en waarom.

Mini recensies #1Evading the dark door E.M. Rinaldi
Serie: The Cross Chronicles #1
Uitgever: Createspace | April 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 214
ISBN: 9781987699999
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

High school sucks. It doesn’t matter who you ask; jock, cheerleader, computer nerd, or band geek, they will all say the same thing: It’s a nightmare. But Casey is still wondering how she got the short end of the stick. Just a Sophomore at the prestigious Luthos Academy for Magical Beings, Casey already knows more about heartache and fear than any almost-sixteen-year-old should. Orphaned and left to be raised by the Academy, she spends her days training to become a Guardian, but that dream is looking dimmer with every day that passes.Unlike the wand-waving heroines in all her favorite books, Witches in her world don’t cast spells, they are born wielding the power of nature: water, fire, earth, or air; powers Casey never developed. She’ll be lucky if they even allow her to take her final exams.

She is top of her training class, but that doesn’t keep her from being looked down upon by every other being at her school. All Casey wants is to be given a chance, instead she finds the only life she’s ever known targeted by an unfathomable evil. Thrust into the center of an age-old prophecy, a war is coming with Casey at the reins.

Will relying on her hard earned training be enough for her to make it out alive?

Evading the dark nam ik mee uit de ruilkast op YALC vorig jaar. Het klonk duister, magisch en vol heksen: helemaal mijn ding. Vlak voor YALC vond ik dat ik het boek op z’n minst moest lezen (om eventueel weer door te ruilen). Ik vond het boek helaas erg tegenvallen en met vlagen zelfs saai. Het is duidelijk een self-pub boek waar te weinig aandacht is besteed aan de inhoudelijke redactie. Het concept is leuk, de uitwerking schiet alle kanten op. Daarnaast heeft de tweede helft van het boek een verschrikkelijke opmaak, waardoor hoofdstukken opeens op een ander gedeelte op de pagina beginnen. Helaas heeft dit boek geen duidelijke kop en staart, waardoor het een erg rommelig geheel is geworden.

Mini recensies #1The Dead Girls's Dance door Rachel Caine
Ook door deze auteur: Ink and bone
Serie: The Morganville Vampires #2
Andere boeken in deze serie: Glass Houses
Uitgever: Allison & Busby | April 2008
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 380
ISBN: 9780749079864
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Claire has her share of challenges. Like being a genius in a school that favours beauty over brains; homicidal girls in her dorm, and finding out that her college town is overrun with the living dead. On the up side, she has a new boyfriend with a vampire-hunting dad. But when a local fraternity throws the Dead Girls' Dance, hell is really going to break loose.

Waar deel een een heel fijne manier had om de wereld op te bouwen, vond ik The Dead Girls’ Dance een beetje gehaast overkomen. Er was weinig nieuws en het verhaal kabbelde maar een beetje verder. Ik vond hem een stuk minder indrukwekkend en verslavend dan het eerste deel. Voor mij zaten er wat minder details in die mij wisten mee te slepen. Toch ben ik erg benieuwd naar het vervolg.

Mini recensies #1Oliver door Edward van de Vendel
Ook door deze auteur: De Gelukvinder
Uitgever: Querido | Januari 2015
Genres: Coming of age, Young Adult
Aantal pagina's: 207
ISBN: 9789045116136
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Oliver, zestien, groeit op in Noorwegen en is altijd samen met zijn neef Bendik, die ook zijn beste vriend is. Zijn leven lijkt zorgeloos, maar binnen vierentwintig uur na Olivers succesvolle debuut als keeper in het eerste, gebeurt er opeens van alles. Met zijn ouders, met Bendik – en ook met Oliver zelf.

Hoe blijf je overeind als alles in je leven plotseling op zijn kop staat?
Als alles wat vanzelfsprekend lijkt, ineens wegvalt?
En als je zelf ook iemand anders blijkt te zijn dan je dacht?

In eerste instantie wilde ik bij Oliver wel een volledige recensie schrijven, maar ook dit boek bleef ik maar voor me uit schuiven. Ik heb er gewoonweg niet veel over te vertellen. Ik wilde dit boek namelijk dolgraag lezen omdat het behoorlijk indrukwekkend zou zijn, maar ergens maakte het boek maar weinig indruk op me. Ik vond het eerlijke gezegd zelfs een beetje tegenvallen.

Het is geen slecht boek en zeker ook belangrijk. Misschien had ik de twee eerdere boeken toch eerst moeten lezen om echt een binding te krijgen met de personages.

Welk van de drie spreekt jou het meest aan?

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.