Glass Houses (The Morganville Vampires #1) – Rachel Caine

Geplaatst op 9 augustus 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Glass Houses (The Morganville Vampires #1) – Rachel CaineGlass Houses door Rachel Caine
Ook door deze auteur: Ink and bone
Serie: The Morganville Vampires #1
Uitgever: Allison & Busby | Mei 2008
Genres: Young Adult, Fantasy, Paranormal
Aantal pagina's: 348
ISBN: 9780749079512
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

From the author of the popular Weather Warden series comes the debut of an exciting new series set in Morganville, Texas, where you would be well advised to avoid being out after dark.

College freshman Claire Danvers has had enough of her nightmarish dorm situation. When Claire heads off-campus, the imposing old house where she finds a room may not be much better. Her new roommates don't show many signs of life, but they'll have Claire's back when the town's deepest secrets come crawling out, hungry for fresh blood. Will she be able to face the town's terror or will she drown like everyone else?

Jaren terug zag ik ze wel eens op het boekenfestijn liggen, de boeken van The Morganville Vampires. Maar aan zo’n grote serie beginnen, leek me niet zo’n strak plan. Ik heb immers een TBR waar je u tegen zegt. Toch heb ik ondertussen de eerste drie delen in mijn bezit en besloot ik aan het eerste deel, Glass Houses te beginnen. Ik was benieuwd hoe deze serie me zou bevallen.. Het is immers al een wat oudere!

Claire Denvers begint vol goede moed aan haar nieuwe studie, maar dat blijkt al snel een regelrechte hel te zijn. Ze wordt geterroriseerd door meangirls en als ze van de trap af wordt geduwd, besluit ze ergens anders een nieuwe kamer te zoeken. Ze komt terecht in een huis met drie heel bijzondere figuren en leert dat Morganville een heel ander stadje is dan ze had verwacht. Het zit namelijk vol met vampiers en die hebben het wellicht op haar gemunt.

Eerlijk is eerlijk, ik verwachtte een heel cheesy verhaal vol met clichés die we al jaren tegenkomen in paranormal verhalen. Wat ik kreeg was een cheesy verhaal vol clichés, wat ook nog eens verdomd verslavend bleek te zijn. Ik sloeg het boek keer op keer met plezier open en genoot van de mysteries die langzaam werden prijsgegeven.

Het is geen supergoed verhaal: eigenlijk hebben we alles al eens eerder gezien. Toch werkte het. Ik heb zelfs de online webserie al opgezocht om te gaan kijken en nam me onmiddelijk voor om verder te gaan met de serie. Glass Houses bleek namelijk een ideaal boek voor tussendoor, als ik de energie niet had om heel lang over een verhaal na te denken.

Wat interessant is, is dat dit boek – eigenlijk deze serie – een groei gaat doormaken. Claire is 16, maar gaat naar college. Haar vrienden zijn 18. Hoewel alles nog vrij braaf is in dit boek, verwacht ik dat het richting een New Adult tintje zal gaan en dat spreekt me wel aan.

Er is echter wel een dingetje waar ik me best aan stoorde en dat is hoe onnozel Claire doet voor een slim meisje. Ze wordt fysiek en mentaal mishandeld, maar blijft dit gevaar continu opzoeken. Dit vond ik niet logisch, vooral omdat niemand haar echt leek te helpen. Sucky vrienden heb je dan.

Gelukkig is de Vampire lore wel in orde: vampiers kunnen niet in de zon tenzij ze supersterk en oud zijn, kruizen en knoflook weert ze af en ze kunnen niet zomaar een huis binnenwandelen. Dit vind ik fijn. Het is geen glitterfestijn geworden met vampiers waar iedereen zich eigenlijk een beetje voor schaamt. Dat vond ik dan wel weer tof.

Glass Houses is een verslavende paranormal young adult.

Glass Houses is geen boek om heel serieus te nemen. Ik vond het vermakelijk en verslavend en eerlijk gezegd leuker dan ik had verwacht. Ik had namelijk echt verwacht dat ik alleen maar met mijn ogen zou rollen. Deed ik ook wel een beetje om Claire, maar de rest van de setting maakte veel goed.

three-stars

Tags: , ,

Divider

3 responses to “Glass Houses (The Morganville Vampires #1) – Rachel Caine

  1. Ik had er precies iets teveel van verwacht en ben uiteindelijk na het tweede deel gestrand. Deels daardoor durfde ik niet goed beginnen in Ink and Bone maar dat boek bleek ik net heel fijn te vinden toen ik het onlangs las.

  2. Heerlijke serie dit! Inderdaad verslavend en de webserie is ook tof! Gemaakt door Felicia Day ook. Ik ben ergens bij boek 8 blijven hangen maar ga zeker verder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.