Mijn leesdoelen van 2019 #3

Geplaatst op 18 oktober 2019 door Emmy in Boeken / 7 Comments

Was ik plots gewoon vergeten dat er weer een kwartaal voorbij is! Ik wilde elk kwartaal een update schrijven over mijn leesdoelen en het is dat Joany erover schreef, anders was ik het glad vergeten. Mag ik mijn zwangerschapsbrein even de schuld geven? Nee? Jammer.

Net zoals elk jaar heb ik mezelf weer wat leesdoelen gegeven. Ik heb ondertussen een beetje losgelaten dat ik ze perse wil halen, maar ik zie het nog altijd als een leuke uitdaging om erop terug te kijken. Ik ben er niet zo mee bezig dat ik een bepaald doel moet halen: het gaat me meestal vrij natuurlijk af. Dit is een goed moment om te kijken hoeveel van die leesdoelen ik ondertussen al kan afstrepen en hoeveel er nog overblijven voor het einde van het jaar!

Goodreads

Ik schrijf dit op 11 oktober en op dit moment heb ik 177 boeken uitgelezen. Ter vergelijking: op 26 juni stond de teller op 112. Hoewel ik voor mijn gevoel echt heel weinig heb gelezen sinds het begin van mijn zwangerschap, liegen de cijfers er niet om: ik lees nog steeds knetterveel! Het eerste kwartaal las in 59 boeken, het tweede 53 en nu het derde (zij het dat deze wat langer is dan gepland) 65. Dat is dus gewoon MEER. Nu las ik wel wat dunne boeken, maar ik las dus MEER! In de zomervakantie las ik nog best veel en daarna werd het wat minder. Nu heb ik weer wat meer energie en leeszin en dat helpt! De 200 ga ik zeker wel halen, denk ik zo. Maar richting de 300, dat gaat niet meer lukken. En dat is prima. Ik ben blij met 200.

Ik las overigens al meer dan 54.000 pagina’s en mijn gemiddelde boek was 307 pagina’s lang (tja, jeugdboeken). Mijn dikste boek had wel 1056 pagina’s! Gemiddeld gaf ik een boek nog steeds 3,7 sterren.

Mijn ongelezen boeken

Elk jaar is mijn doel op mijn TBR weg te lezen en om onder een bepaald getal te komen. Dit jaar wilde ik als doel 120 ongelezen boeken in de kast hebben staan en helaas ben ik verder van dit doel afgedwaald (record: 130). Nu zit ik al een tijdje rond de 160. Deels is dit te wijten aan YALC, waar ik veel boeken mee naar huis nam en de 20 boeken die ik van de bieb leende tijdens de vakantie. Wel krijg ik nu minder boeken binnen, dus ik hoop toch rond de 150 (misschien zelfs 145?!) te eindigen!

De grannie challenge

Elk jaar stellen we ook een grannie challenge samen en ondertussen had ik al behoorlijk wat boeken afgestreept. Ik ben benieuwd of ik ondertussen alles gehaald heb!

 • Een boek uit 2019King of scars – Leigh Bardugo
 • Een boek uit 2018: Spoetnik – Martijn Neggers
 • Een boek uit 2017: All the crooked saints – Maggie Stiefvater
 • Een boek van voor 2000: Harry Potter herlezen telt niet.: Fabriekskinderen – Cremers
 • De angelfall serie verder herlezen: Ik ben op 2/3
 • De THG serie verder herlezen: Ik ben op 1/3
 • Een boek van een YALFest auteur lezen: Gewist – Teri Terry
 • Een klassieker lezen: Arthur, de koning van eens en ooit -T.H. White
 • Alle witch magazines die ik nog niet herlezen heb, herlezen: ik ben bij nummer 53.
 • 25 Engelse boeken lezen:
 1. wind witch
 2. City of ghosts
 3. Sweet black waves
 4. Art boss
 5. The wicked king
 6. King of scars
 7. Hex hall
 8. Nevermoor
 9. Demon glass
 10. All the crooked saints
 11. Two dark reigns
 12. The surface breaks
 13. Warrior of the wilds
 14. A girl called shameless
 15. Spell bound
 16. Amber & Dusk
 17. The Princess and the fangirl
 18. The supervillain and me
 19. The way of shadows
 20. the heart of betrayal
 21. The girl who came out of the woods
 22. Scar
 23. Big bones
 24. Finale
 25. The girl the sea gave back
 • 10 boeken lezen van Nederlandse of Vlaamse auteurs
 1. Brave new love
 2. Spoetnik
 3. De schemerling
 4. Verschijning
 5. Dit is hoe het ging
 6. De een na laatste dood van het meisje Capone
 7. Roeien naar de Volewijck
 8. Vals
 9. Slaves – Dante 2
 10. Dodelijk bericht

Ik heb er weer een aantal af kunnen strepen en daarmee zijn er nog maar een paar vakjes open. Leuk om te zien!

Mijn top vijf van het derde kwartaal

Dit kwartaal gaf ik de volgende boeken vijf sterren op goodreads:

Verknocht – Lisette Jonkman
Mythos – Stephen Fry
Duimelijntje
Het schaduwjaar – Kim Liggett
De kleuren van Schaduw – V.E. Schwab
Asking for it – Louise O’Neill.

Ik gaf wederom vier boeken 2 sterren of minder.

Mijn dunste vs dikste boek

Vorig kwartaal schreef ik dat Een huis voor Harry het dunste boek was dat ik las en Het brandende kruis het dikst. Daar is niks aan veranderd.

Luisterboeken en ebooks

Vorig kwartaal luisterde ik nog aardig wat luisterboeken en las ik ook wat ebooks. Dit is minder geworden. Ik heb mijn abonnement op Storytel opgezegd omdat ik veel minder naar mijn werk wandel en achteraf maanden bezig was met Mythos. Dit vond ik zonde, vooral omdat het abonnement toch duurder werd. Wie weet neem ik het ooit nog wel!

Qua ebooks ben ik ook achteruit gegaan. Ik lees soms in bed, maar overdag ben ik vooral bezig met proeflezen en manuscripten die ik mag lezen/beoordelen voor uitgeverijen.

Rereads

Altijd leuk vind ik de rereads die ik per jaar doe.. Laat ik eens zien hoeveel boeken ik van de 176 al eens eerder las! Ik heb verschillende redenen om een boek te herlezen.

 1. Ik was proeflezer en las ook het resultaat.
 2. Ik las een ARC en nu het uiteindelijke boek
 3. Ik las de Nederlandse vertaling nadat ik de Engelse al eens eerder las
 4. Ik vond het boek gewoon intens chill en wilde het nogmaals lezen.

18! 18 boeken waren rereads.. Ik ben benieuwd hoeveel het er zijn aan het eind van het jaar! De hoge hoeveelheid komt deels door de w.i.t.c.h. magazines die ik herlees, natuurlijk!

Tags:

Divider

7 responses to “Mijn leesdoelen van 2019 #3

  • Haha! En van mijn moeder mag ik haar de schuld geven voor mijn leeshoeveelheid… Als zij op dreef is, gaat ze minstens zo hard! Ze las even 5 delen van de zeven zussen – mega dikke boeken – in nog geen 10 dagen tijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.