Mijn leesdoelen van 2019 #1

Geplaatst op 4 april 2019 door Emmy in Boeken / 2 Comments

Ongelofelijk dat er alweer een kwart van het jaar voorbij is! Het lijkt me dan ook goed om eens terug te blikken naar de leesdoelen die ik voor 2019 bedacht had. Hoe staat het er nu mee? Welke boeken waren mijn favoriet? Loop ik op schema? Kan ik al wat boeken afstrepen van mijn challenge? Laten we daar eens naar kijken!

Goodreads

Mijn doel is om in 2019 minimaal 200 boeken te lezen. Ik heb in het eerste kwartaal 59 boeken gelezen en loop daarmee dus 9 boeken voor op schema. Een prima start, dus! Er zaten ook weken tussen waarbij ik maar 2 boeken las, dus wat dat betreft gaat het echt heel goed. In het tweede kwartaal ga ik op vakantie en begint de zomer bijna, waardoor ik dus ook meer kans krijg om te lezen. Mijn minder werken helpt ook om meer leesplezier te hebben.

Ik verwacht niet echt veel beter op de weg om mijn leesdoel te kunnen halen. De 300+ van een paar jaar terug haal ik vast niet, maar meer dan 200 is natuurlijk superfijn!

Zal ik halverwege het jaar op de 118 boeken zitten, of zit ik dan al hoger? We gaan het zien!

Nu heb ik meer dan 19-duizend pagina’s gelezen en al deze boeken gemiddeld 3,7 sterren gegeven.

Mijn ongelezen boeken

Een van mijn andere doelen was ook om mijn ongelezen boeken een beetje terug te brengen. Vorig jaar liep dit enorm uit de hand, terwijl ik hetzelfde doel had. Ik besloot boeken uit mijn kast te halen die ik toch nooit zou gaan lezen en nam daar afscheid van. Dit ga ik dit jaar ook nog doen, maar eerst ga ik mijn best doen om te lezen.

Om mijn TBR beperkt te houden, lees ik zoveel mogelijk van mijn eigen boeken, koop ik alleen wat ik echt wil hebben en probeer ik niet overal ja tegen te zeggen. Ik wil vooral de boeken lezen waar ik zelf ook echt heel benieuwd naar ben.

Mijn doel voor dit jaar is naar de 120 ongelezen boeken toewerken en ik zit ondertussen op de 148! Heel wat beter dan de 170 waar ik mee begon!

Het zou fantastisch zijn om halverwege het jaar op 138 te zitten.

De grannie challenge

Naast twee niet enorme uitdagingen, heb ik ook weer een grannielijst gemaakt met doelen die wel wat meer uitdaging vergen. Ik wil punt voor punt even kijken hoever het er mee staat.

 • Een boek uit 2019: King of scars – Leigh Bardugo
 • Een boek uit 2018: Spoetnik – Martijn Neggers
 • Een boek uit 2017: All the crooked saints – Maggie Stiefvater
 • Een boek van voor 2000:
 • De angelfall serie verder herlezen:
 • De THG serie verder herlezen:
 • Een boek van een YALFest auteur lezen: Gewist – Teri Terry
 • Een klassieker lezen:
 • Alle witch magazines die ik nog niet herlezen heb, herlezen: 45 / 46
 • 25 Engelse boeken lezen:
 1. wind witch
 2. City of ghosts
 3. Sweet black waves
 4. Art boss
 5. The wicked king
 6. King of scars
 7. Hex hall
 8. Nevermoor
 9. Demon glass
 10. All the crooked saints
 11. Two dark reigns
 12. The surface breaks
 13. Warrior of the wilds
 14. A girl called shameless
 • 10 boeken lezen van Nederlandse of Vlaamse auteurs
 1. Brave new love
 2. Spoetnik
 3. De schemerling
 4. Verschijning
 5. Dit is hoe het ging
 6. De een na laatste dood van het meisje Capone
 7. Roeien naar de Volewijck
 8. Vals
 9. Slaves – Dante 2
 10. Dodelijk bericht
 • Een boek aangeraden door een vriend
 • Een boek dat al 3+ jaar ongelezen in mijn boekenkast staat:
 • Een boek met een LGBTQ+ hoofdpersonage
 • Een boek over een andere cultuur: De geluksvinder – Edward van de Vendel
 • Een boek dat zich afspeelt in de ruimte of op een andere planeet:
 • Een boek in een fantasiewereld:
 • Vijf middle grade boeken 1 – City of Ghosts. 2 – De gouden toren. 3 – Nevermoor. 4 –

Dit gaat heel erg goed, dus ik heb bewust een aantal vakjes opengelaten!

Mijn top vijf van het eerste kwartaal

Ik gaf tot nu toe 5 boeken 5 sterren. Dit waren:

 • City of Ghosts
 • The Wicked King
 • King of Scars
 • Godsgraf
 • En de kleuren van magie.

Nog steeds vind ik dit fantastische boeken, dus het is een mooi begin van het jaar geweest! Wel gaf ik ook vier boeken 2 sterren of minder en las ik er eentje niet uit.

Mijn dunste vs dikste boek

Mijn dunste boek tot nu toe is Een huis voor Harry, het prentenboek van het jaar. Daar tegenover staat Het brandende kruis, dat meer dan 1000 pagina’s heeft. Ik denk dat dit ook mijn dikste boek van het jaar zal blijven.

Luisterboeken en ebooks

Ik heb nog niet zo veel luisterboeken geluisterd dit jaar, omdat ik vooral bezig was met het monster van Het brandende kruis. Daarna ben ik begonnen in Mythos, maar daar ben ik dus nog niet zo veel mee.

Via de app van de bibliotheek heb ik ook een aantal ebooks gelezen – vooral boeken die ik zelf heb, of anders die aansluiten op mijn werk. Ik heb er vijf gelezen en ben nu bezig in mijn 6e. Toch 10% van wat ik heb gelezen. Netjes!

Rereads

Van de 59 boeken die ik las waren er tot nu toe 4 rereads (2 witches). Er zullen zeker nog wat boeken bijkomen, verwacht ik zo!

Hoe gaat het met jouw leesdoelen tot nu toe? Welke doelen heb jij jezelf gesteld?

Tags:

Divider

2 responses to “Mijn leesdoelen van 2019 #1

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.