Mei wrap-up

Geplaatst op 31 mei 2024 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Mei is voorbij gevlogen, wat natuurlijk mede kwam door de vakantie. Toch vloog ook daarna de tijd. Ik deed allemaal leuke dingen: van een bruiloft van een vriendin, tot het vrijgezellenfeestje van mijn zusje, van een bezoek aan Burgers Zoo tot aan een bezoekje naar Ouwehand. Tot slot ging ik ook nog een weekend met vriendinnen naar Drenthe. Allemaal fantastisch leuke dingen waar ik enorm van heb genoten. Het einde van het schooljaar komt er ook alweer aan. En hoewel ik enorm uitkijk naar de vakantie, is het ook wel gek om te bedenken dat mijn teamleider weggaat… Het jaar is zo ontzettend snel gegaan!

Daarnaast gaat het op een of andere manier ook ontzettend goed met mijn TBR, want ik ben ondertussen al onder de 70 ongelezen boeken gedoken. Wie weet dat mijn doel om onder de 60 ongelezen boeken uit te komen aan het eind van het jaar, nog gaat lukken ook! Mits ik niet weer een berg boeken koop, natuurlijk. 🙂 Nu scheelt het wel dat ik weer eens ben gezwicht voor een Storytel abonnement… dus ik ben ook weer lekker aan het luisteren geslagen!

Gelezen

Ik las behoorlijk wat boeken deze maand en daar ben ik echt trots op. Het helpt mij meerdere boeken tegelijk te lezen. Zo lees ik 1. een fysiek boek 2. een verhalenbundel (elke dag een verhaal!) 3. Een boek op mijn ereader (voor het slapengaan), 4. Een digitaal boek op mijn werk (voor in de pauzes), 5. Een luisterboek….

Ik ben nog bezig in…

  • The book that wouldn’t burn – Mark Lawrence
  • Assistant to the villain – Hannah Nicole Meahrer
  • Lore of the wilds – Analeigh Sbrana
  • De held van weleer – Brandon Sanderson
  • De memoirs van Sherlock Holmes

Ik las niet perse meer boeken dan anders, maar omdat ik niet heel veel nieuwe boeken kocht of kreeg, kwam er eindelijk beweging in mijn TBR. Hoe bizar zou het zijn als ik opeens door mijn ongelezen boeken zou zijn. Niet dat dit ooit zal gebeuren hahaha. Als ik in ieder geval rond de 10 boeken per maand blijf lezen, heb ik een mooie score aan het eind van het jaar.

Nieuwe boeken

Ik heb een paar nieuwe boeken toegevoegd aan mijn collectie. Deze maand is het allemaal heel beschaafd, waar mijn TBR heel blij mee is (en mijn portemonnee ook).

Allereerst kocht ik – toen ik met een vriendin ging shoppen in Breda – de Nederlandse vertaling van Legendes & Lattes en het – hopelijk – prachtige Song of the huntress.

Daarnaast kreeg ik Het ministerie van tijd toegestuurd door de uitgever en tot slot kocht ik de novelle Follow me to the yew tree. Dit klinkt een beetje als een Outlander-fanfic, maar ik ben vooral heel erg benieuwd. Een van de hoofdpersonen draagt de tweede naam van mijn dochtertje (Eireann).

Juni wordt vast weer een mooie maand. Ik trap de maand af met HXtival, organiseer weer een leesclub (stuur me vooral een berichtje als je wilt komen!), heb weer een Sittan lesdag en het hoogtepunt wordt de bruiloft van mijn zusje. In Italie! Zo vet.

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.