De breekbare draden van magie – V.E. Schwab

Geplaatst op 24 mei 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De breekbare draden van magie – V.E. SchwabDe breekbare draden van magie door V.E. Schwab
Ook door deze auteur: A darker shade of magic
Serie: Threads of Power #1
Uitgever: Boekerij | Januari 2024
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 704
ISBN: 9789049202040
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Het nieuwe magische vierde deel van de Schemering-serie, die zich zeven jaar na De kleuren van licht afspeelt

Ooit waren er vier werelden, elk pulserend met fantastische kracht en verbonden door één enkele stad: Londen. Totdat de magie te snel groeide en de werelden werden gedwongen hun deuren te verzegelen in een wanhopige poging die van henzelf te beschermen. Magiërs die deze deuren konden openen werden zeldzamer naarmate de tijd verstreek en nu zijn er slechts drie Antari achtergebleven in de volksherinnering: Kell Maresh van Rood Londen, Delilah Bard van Grijs Londen en Holland Vosijk van Wit Londen.

Maar er is de afgelopen zeven jaar nauwelijks een glimp van hen opgevangen en intussen is er een nieuwe Antari opgestaan in Wit Londen, genaamd Kosika.
Ze besteeg de troon tijdens de afwezigheid van Holland en de jonge koningin is bereid alles te doen om haar positie te behouden, maar haar groeiende religieuze vurigheid heeft het potentieel om heel Wit Londen ten val te brengen.

In Rood Londen wordt koning Rhy Maresh bedreigd door een opkomende rebellie, die vastbesloten is de machtsverhoudingen te corrigeren door de troon volledig met de grond gelijk te maken.

Te midden van dit gezelschap van oude vrienden en nieuwe vijanden komt een meisje met een ongewoon magisch vermogen in het bezit van een voorwerp dat het lot van alle vier de werelden kan veranderen. Haar naam is Tes, en zij is de enige die deze werelden weer bij elkaar kan brengen - of ze alle vier kan vernietigen.

Woehoe! Meer boeken in deze wereld! dat was mijn eerste gedachte toen De breekbare draden van magie werd aangekondigd. Een nieuwe trilogie in dezelfde wereld, jaren na de avonturen uit de eerdere boeken. Je zou misschien denken dat je het boek dan ook los kunt lezen: dit raad ik af.

De breekbare draden van magie is een enorm dik boek. Een flinke pil waar je zo een iglo mee kan bouwen als je er een zooitje in de kast hebt staan. Ik vond dit helemaal niet erg, want Schwab schrijft vlot en deelt haar boeken meestal op in verschillende delen die weer bestaan uitrelatief korte hoofdstukken. Daar hou ik echt van.

Ik vond het heerlijk om weer in deze wereld te duiken en de personages – die me toch wel dierbaar waren geworden – terug te zien. Ze zijn verder met hun leven en gegroeid en lopen tegen andere problemen aan. Daarnaast leren we een aantal nieuwe personages kennen. Voor mij sprongen de oude vertrouwde gezichten er echter meer uit. Ik las liever over hen dan over de andere nieuwe personages, ook al zaten daar ook zeker interessante plotlijnen tussen.

Voornamelijk in de vorm van Tess. Ik had eigenlijk wel meer van haar willen lezen en ze had een groter deel van het boek mogen krijgen. Ik snap dat de rest ook nodig was, maar hierdoor voelde het boek toch een beetje uit balans op sommige plekken. Terwijl het toch echt een heel lijvig boek is.

Toch heb ik echt wel genoten en ben ik reuze nieuwsgierig hoe dit zich verder gaat ontvouwen.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.