Meeting Julie Kagawa & Leigh Bardugo

Geplaatst op 7 november 2015 door Emmy in Evenement / 5 Comments

1 november? Toen begon NaNoWriMo toch? Jup, dat klopt. Maar die dag maakte ik nog twee andere dingen mee die ik reken tot een van de tofste dagen van het jaar. Het was wat puzzelen, maar het lukte en was weer fantastisch. Ik mocht namelijk eerst naar de Bloggers Meet & Greet met Leigh Bardugo en daarna naar de high tea met Julie Kagawa. Wow, twee mega awesome schrijfsters op één dag. Droomde ik soms? Nee.

Op diverse blogs heb je al kunnen lezer dat wij Leigh bestookte met vragen en zij ruim de tijd gaf om te antwoorden. Haar passie is bijzonder en inspirerend. De manier waarop zij over haar boeken, maar ook over schrijven en fantasy praat.. Het is zo aanstekelijk! En zij is daarnaast ook nog eens een lieve kwebbelkont die het prima zou vinden om een pyjamaparty te organiseren, zodat ze haar haar niet hoeft te doen als ze een event heeft.

Ze vertelde over haar Grisha powers (Heartrender), het personage wat het meest op haar lijkt (Nina) en wilde helaas niks loslaten over mogelijke ontmoetingen tussen de Kraaien en de Alina-gang. BALEN. Helaas, ik heb het geprobeerd!

Foto 01-11-15 13 47 49

Sorry. Meest oncharmante foto ever.

Leigh zou het liefst zo’n tas hebben als Hermoine, want die walvis (haar koffer) die ze nu meezeult zit propvol. Dat krijg je immers als je naar verschillende landen met verschillende weertypes gaat. Haar favoriete tv-serie en boekenserie is Game of Thrones, maar wel tot aan het seizoen hiervoor, want Sansa verpest het behoorlijk voor haar. Dat kan ik wel beamen. En als ze zelf een raar schrijfritueel heeft, is dat niet het offeren van een geit, maar gewoon lekker schrijven. Af en toe gaat ze ook op schrijfretraite. Ik wil best wel in haar walvis kruipen om mee te maken.

Welke vragen we ook op haar afstuurde, ze gaf uitgebreide antwoorden en nam echt de moeite voor ons. Dat was erg prettig en ontzettend gezellig. Ze signeerde onze boeken en ging ook nog even uitgebreid met ons op de foto.

Foto 01-11-15 14 29 12 (1)

Alles is toppie hier.

Leigh Bardugo

Zeker toppie

DSC_0739

Met alle kraaien en grisha’s.

Wat een leuke ontmoeting was dit, zeg. Ik voelde me echt vereerd om haar van zo dichtbij nogmaals te ontmoeten. Ik kan nu al niet wachten om haar boek te herlezen.. en dan is het wachten geblazen tot het slot van dit tweeluik. We hebben iets meer dan een uur met haar mogen babbelen en dat was fantastisch. Dankjewel Blossom Books, voor deze bijzondere ervaring!

Vervolgens moesten we een stukje lopen naar de volgende locatie, waar een fabuleuze high tea zouden hebben met Julie Kagawa; dit kon je via vele sites winnen en ik was een van de gelukkigen.

Foto 01-11-15 14 51 53

Ik kende best wel wat mensen en zat vooral met bloggers aan een tafel.

Foto 01-11-15 14 56 45 (2)

Selfie met de lieve Esmee.

Foto 01-11-15 15 01 21

En daar kwam ze. Een beetje verlegen misschien zelfs.. of zullen we het bescheiden noemen? Ze is echt schattig en lief, ik wil haar echt adopteren.

Foto 01-11-15 15 19 29

Krijgen we scores? Ja, de bloemetjes kan je ook eten.

Foto 01-11-15 15 22 15 (1)

Eten

Foto 01-11-15 15 22 04

Best. High. Tea. Ever. Echt, het was zo veel en het was zo lekker.

Foto 01-11-15 15 49 45

Julie ging een voor een de tafels af en dan konden we met haar kletsen. We kletsen over van alles en nog wat. We hadden het over haar draakjes, het feit dat ze de basis voor het verhaal van Talon al als tiener schreef, zij het in een heel andere setting en ze deed een demonstratie martial arts. Het was echt heel tof. Ze is een beetje nerdy en heeft totaal geen sterallures. Zo fijn.

Foto 01-11-15 17 05 06

Signeren!

Julie Kagawa

Ze is zo leuk!

Ze zijn allebei zo leuk. Wat was het een fantastische dag!

Beiden schrijfsters zijn het eigenlijk eens: schrijven is doorzetten. Is altijd een nieuw verhaal in je hoofd hebben. En ze zijn beide fan van Nederland. Ha, dat weten we toch, Nederland is magisch.

Harper Collins en Blossom Books, bedankt voor deze onvergetelijke dag!

Tags:

Divider

5 responses to “Meeting Julie Kagawa & Leigh Bardugo

  1. Jet

    Oooh het klinkt allemaal zo gaaf!! Ik moet de Talon Saga én de Juliette Chronicles nog lezen, maar ik hoop binnenkort in beide series te kunnen beginnen!

  2. Wat leuk dat je zoveel foto’s hebt gemaakt. Heb je toevallig ook een filmpje van haar Kali-demonstratie? Die had ik immers graag gezien. 🙂 En die High Tea ziet er super uit. Nu ik jouw foto’s zie denk ik dat het hoog tijd wordt dat ik nog een scones bak

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.