Mad Hatter Tea Party

Geplaatst op 27 januari 2017 door Emmy in Evenement / 5 Comments

Op zondag 22 januari organiseerde Blossom Books in samenwerking met De Gouden Zebra de releaseparty van het boek Cinder (en Harteloos stiekem ook een beetje) met een ware Mad Hatter Tea Party. 40 boekenliefhebbers vanuit alle hoeken van het land kwamen op zondagmorgen thee en taart drinken bij boekhandel Van Piere in Eindhoven.

Hoewel ik mijn eigen hoed vergeten was (mijn hoofd zat bij de 10 kg kaarsen die ik mee aan het zeulen was), mocht ik wel iets eerder naar binnen en wauw, wat zag het er prachtig uit. Myrthe, Lotte, Sandra, Fleur en Luna wisten de bovenverdieping van Van Piere (waar oa. YA, Fantasy en literatuur ligt) om te toveren tot een waar sprookjesboekenbox. Er stonden een aantal tafels voor ons klaar die helemaal versierd waren in het wonderland thema.

Nadat iedereen binnen was en een plekje had gezocht, nam Myrthe het woord om het event te openen. Ze vertelde ons wat er allemaal te doen was en we speelden meteen het eerste spel. De sfeer zat er echt goed in en ook toen we ‘vrij’ werden gelaten bleef de sfeer fantastisch. Zelf heb ik niet alles gedaan, omdat ik bij mijn kaarsen wilde blijven (die mocht ik verkopen!). Maar zelfs dan nog vond ik het de €7,50 helemaal waard. We kregen taart, ‘echte’ thee en een goedgevulde goodiebag. Er zat namelijk een genummerd en gelimiteerde artprint van Cinder in (en er zijn er maar 55!) en een mok die we daar ter plekken konden versieren (had ik dit maar gedaan!)

Wat was er allemaal te doen?

 • Je kon het boek kopen (ik heb de Celebrate Books Box, dus ik heb hem niet gekocht. Maar wauwwww.. hij is mooi geworden!)
 • Kaarsen bij mij scoren
 • Lekkere thee drinken
 • De heerlijkste en mooiste taart ooit eten.
 • Gezellig kletsen
 • Boeken kopen
 • Meer boeken kopen
 • Op de foto met een echte Wonderland achtergrond (incl props!)
 • Je mok versieren met porselein stiften
 • Een quiz doen (en daar een prijs mee winnen)
 • Het hoedje op, hoedje af spel spelen (en een prijs winnen)

De kaarsverkoop ging echt supergoed! Ik ben zo trots! Ik ging met een volle tas met vier volle dozen weg en ik kwam met nog geen 2 dozen thuis. Ik heb meteen materiaal voor nieuwe kaarsen ingekocht.

Overal stonden leuke en bijpassende spullen. Zoals deze vintage typemachine en de theekopjes met thee. En wat dacht je van de speelkaarten?

En deze taart. Mensen, deze taart was ZO mooi en ZO lekker. De Ouwe Taart is VIER dagen met de taart bezig geweest en hij was echt prachtig. Alles kon je eten. Het was haast zonde om hem aan te snijden. Er waren ook cupcakes en cakepops. En alles is zo veel mogelijk natuurlijk, waardoor deze taart alleen nog maar beter werd.

Ik denk niet dat ik met mijn foto’s helemaal heb kunnen laten zien hoe mooi alles versierd was en hoe gezellig het was. Ik had mijn camera niet mee en was druk. Ik vond het een heel geslaagd evenement en Blossom Books en De Gouden Zebra hebben weer heel goed laten zien hoe goed ze zijn in het organiseren van boekige feestjes! En voor iedereen die nog twijfelt over de aanschaf van Cinder: de hardcover is ZO mooi, maar €15,- en heeft een unieke boekenlegger in de eerste druk zitten.

Op naar het volgende boekenfeestje? Weet jij er nog één?

Tags: , ,

Divider

5 responses to “Mad Hatter Tea Party

 1. Kim van den Boogaart - van Dun

  Wat hebben ze het mooi aangekleed en wat een mooie taart. Ik ben er gewoon verliefd op! Kan me voorstellen dat het heel erg leuk was.

 2. Andrea

  Heel leuk om te lezen. Zo was ik er toch een beetje bij. Ik ben heel blij voor je dat je kaarsen zo goed verkochten. Heb je niet voor niets zo gesjouwd 🙂

 3. De decoratie zag er echt prachtig uit. Bij versierde taart vinden de mensen het vaak zonde om er aan te beginnen én dat kunstwerk aan te snijden. Gelukkig werden er eerst verschillende foto’s van gemaakt. Ik heb hier ook nog eens Cheshire Cat Smile liggen sinds de HarteloosCountdown op Twitter. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.