Lunatic: De praktische gids naar de maan en terug – K. Swartenbroux & W. Bouchrika

Geplaatst op 25 juli 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Lunatic: De praktische gids naar de maan en terug – K. Swartenbroux & W. BouchrikaLunatic: De praktische gids naar de maan en terug door Katrin Swartenbroux, Wided Bouchrika
Uitgever: Lannoo | April 2020
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789401465694
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

These are luna-tic times: steeds meer mensen geloven in de heilzame kracht van de maan. Denk maar aan de populariteit van moon sign apps of het groeiend aantal mensen dat rekening houdt met de stand van de maan om (al dan niet) belangrijke beslissingen te nemen. Of het nu gaat om hun carrière, seksualiteit of hun moestuin. Ook in de mode flirten labels als Vetements en Valentino met kosmische prints en astrologie, net zoals kunstenaars en schrijvers zich al eeuwenlang laten inspireren door de hemellichamen.

Lunatic schetst een portret van de maan door de eeuwen heen: als tijdsinstrument, muze, politiek wapen, toeristische trekpleister en als symbool van zingeving. Dit boek biedt een antwoord op alle 'maan'-vragen en legt je uit hoe je de kracht van de maan in je eigen leven kan gebruiken; een mooie maar praktische inspiratiegids met gloedvolle beelden en kunstige illustraties.

Ik ben dol op de maan. Altijd al geweest. Niet zo gek, want ik ben geboren op een volle maan met het sterrenbeeld kreeft. Ik vind de maan simpelweg magisch! Ik was dan ook heel nieuwsgierig naar Lunatic. Ik was benieuwd hoe dit boek zou zijn: voornamelijk wetenschappelijk of ook een tikkeltje spiriwiri. Aan de look zou het niet liggen: dit boek ziet er prachtig uit!

De maan is booming business. Bedrijven, appontwikkelaars, de mode: aarde’s enige natuurlijke satelliet inspireert iedereen. Lunatic schetst een portret van de maan door de eeuwen heen: als instrument voor tijd, als muze, politiek wapen, toeristische trekpleister en als symbool van zingeving.

Lunatics is een veelzijdig boek: het bespreekt immers alle aspecten van de maan. De wetenschappelijke, historische en de spirituele. Ik vond alle aspecten super interessant en alle weetjes inspirerend.

Daarnaast komt er ook veel kunst aan bod en ook de foto’s waren prachtig.

Het wetenschappelijke deel was leerzaam en van het historische gedeelte genoot ik enorm. Toch keek ik vooral uit naar het stukje zingeving: het stukje over de daadwerkelijke invloed van de maan op ons.

Mijn verwachtingen voor dit laatste deel van het boek waren hoog en ik hoopte dat het leerzaam zou zijn.

Ergens viel het daardoor een beetje tegen ofzo? Ik kreeg een beetje een neerbuigend gevoel tijdens het lezen en daar hou ik niet van. Daarentegen stond er wel weer superveel nuttige informatie in wat betreft de maanstanden. Lastig joh.

Al met al vond ik het een leuk boek om gelezen te hebben en qua vormgeving zelf prachtig. De feitjes in het boek waren leerzaam en maakte het boek nog vlotter om te lezen. Toch was het ergens ook niet heel bijzonder en voelde het ergens een beetje populair.

three-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.