Lore Olympus: hoe ik verliefd werd op Persephone en Hades hertellingen

Geplaatst op 3 september 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Lore Olympus: hoe ik verliefd werd op Persephone en Hades hertellingenLore Olympus door Rachel Smythe
Uitgever: Del Rey | November 2021
Genres: Graphic Novel, Hertelling, Mythologie
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9780593160299
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Experience the propulsive love story of two Greek gods—Hades and Persephone—brought to life with lavish artwork and an irresistible contemporary voice.

Scandalous gossip, wild parties, and forbidden love—witness what the gods do after dark in this stylish and contemporary reimagining of one of mythology’s most well-known stories from creator Rachel Smythe. Featuring a brand-new, exclusive short story, Smythe’s original Eisner-nominated web-comic Lore Olympus brings the Greek Pantheon into the modern age with this sharply perceptive and romantic graphic novel.

This volume collects episodes 1-25 of the #1 WEBTOON comic, Lore Olympus.

Hoewel ik al jaren dol ben op mythologie, had ik nooit perse bepaalde voorkeuren voor bepaalde personages. En toen kreeg ik het eerste Love Olympus boek voor mijn verjaardag. Een week later was ik helemaal bij met de webcomic. VERSLAAFD. Ik was meteen helemaal invested in het verhaal van de Godin van lente en de God van de onderwereld.

Lore olympus is een webcomic op webtoon, geschreven en geïllustreerd door Rachel Smythe. De eerste paar afleveringen zijn nu gebundeld in een boek. En het gaat natuurlijk over Persephone en Hades en hun relatie. Maar in plaats van dat Hades Persephone ontvoerd naar de onderwereld, loopt het net een beetje anders. Dit alles is vormgegeven in een bedrieglijk eenvoudig ogende tekenstijl.

Deze adaptie speelt zich in een modernere wereld af. Alleen als ze naar de sterfelijke wereld gaan, is het klassiek. Hierdoor ontstaat er een levendige en kleurrijke wereld. Rachel Smythe weet haar personages letterlijk kleur te geven, waardoor ze levendig en herkenbaar worden. Het kleurgebruik vind ik fantastisch, evenals de emoties die van de pagina’s afspatten. Het is allemaal zo sfeervol. En ja, alles ziet er vrolijk uit, maar dat betekent niet dat het altijd zo is.

Maar het is niet alleen maar regenbogen en zonneschijn: Smythe is niet bang om donkere thema’s aan te snijden en trauma’s bespreekbaar te maken. Hierdoor is het actueel, verfrissend en herkenbaar. En verslavend, want je zal al snel merken dat je deze personages in je hart zult sluiten. Want het gaat niet alleen maar over Hades en Persephone: het gaat over zo veel meer karakters uit de Griekse mythologie. Karakters waar Smythe een eigen draai aan heeft gegeven, maar die alsnog ontzettend herkenbaar zijn.

Ik had niet verwacht dat ik door deze graphic novel zo verslaafd zou raken aan dit verhaal. Het was een lust voor het oog, vermakelijk en vooral: genieten. Lore olympus is een aanrader voor iedereen die houdt van mythologie.

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.