Livestream – Buddy Tegenbosch

Geplaatst op 9 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Livestream – Buddy TegenboschLivestream door Buddy Tegenbosch
Ook door deze auteur: Pokerface
Uitgever: Van Goor | September 2017
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789000356973
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Hey.
Ik ben Rick en ik heb echt de meest bizarre dag achter de rug.
In New York. Met Kris.
Of eigenlijk: zonder Kris, want ik had haar nog maar net ontmoet of ze was alweer verdwenen. En dan bedoel ik ook echt verdwenen. Vanished.
Ik ging haar zoeken.
Het werd een absurde zoektocht, een rollercoaster-ride van twintig uur door Manhattan, met een basejump, een drag queen, een camera, een ontvoering, een explosie, een kopstoot, een goksite, nog meer camera’s, en vooral… met Kris.
Want het was Kris die me meesleurde in haar vrije val en ik heb het gevoel dat we de grond nog steeds niet geraakt hebben. En dat is great (en spectacular en insane en niet echt slim, maar… lees mijn verhaal, dan snap je wat ik bedoel).

Je kunt niet echt zeggen dat je fan van iemands werk bent, als je nog niet alles hebt gelezen. Nu is het natuurlijk niet zo zwart-wit, maar ik had wel een beetje het gevoel dat ik Livestream MOEST lezen. Niet alleen omdat ik heel benieuwd was, Buddy afgelopen schooljaar bij mij op school was en omdat ik mijn leerlingen iets wil kunnen vertellen over het boek. Nee, vooral omdat ik Buddy’s andere boeken echt heel sterk vond en ik heel benieuwd was hoe dit boek zou zijn. Dus op de laatste dag voor de vakantie, terwijl alle leerlingen naar huis waren, besloot ik dit boek zelf mee te nemen.

Rick weet niet zo goed wat hij wil in zijn leven, dus vraagt hij zijn ouders of hij in de kerstvakantie naar New York mag. Zijn ouders vinden dit wel een goed idee (wonder boven wonder) en voor hij het weet zit hij in het vliegtuig. Nog voor hij bij zijn achterneef – waar hij logeert – thuis is, ontmoet hij de Nederlandse Kris. Hij spreekt met haar af, maar al snel verdwijnt ze. Rick gaat naar haar op zoek en een absurde zoektocht dwars door Manhattan volgt. Rick raakt betrokken bij goksites, een livesteam, explosies en een basejump. Zal hij Kris vinden?

Livestream is geen heel dik boek; toch gebeurt er een hele boel. Ik vond dat er iets minder diepgang in zat als in bij Oog om oog, wat toch wel mijn favoriete boek tot nu toe is. Wel zien we in dit nieuwe boek een oude bekende terug.. En wat voor een! Scrabble, een van de leukste personages van zijn vorige boek, speelt hier ook weer een rolletje.

Buddy Tegenbosch voldoet met Livestream precies aan dat geen waar nu vraag naar is; toffe spannende boeken – niet al te dik – voor jongens. Er zijn namelijk heel veel romantische boeken of spannende boeken over meiden, terwijl er zo veel jongens zijn die willen lezen over een jongen die wat spannends meemaakt. Ik vind het erg geslaagd; het boek leest vlot, is niet te moeilijk en ook niet te dik. Ik denk dat veel lezers dit een perfect boek zullen vinden.

Wat ik zo tof vind aan Livestream zijn niet de gebeurtenissen die soms wat onrealistisch lijken, maar de setting. Het is echt net alsof je je echt in New York bevindt. Een voordeel van piloot zijn is natuurlijk dat je overal en nergens komt en dat merk je. Het was alsof ik samen met Rick kriskras door New York aan het racen was. Zo spannend! Het leek ook wel een film.

Livestream neemt je vanaf de allereerste pagina mee in een sneltrein van gebeurtenissen. Het boek is snel, spannend en de ideale mix voor jongeren.

Ik ben dik tevreden met Livestream. Niet alleen omdat ik hem zelf erg tof vond, maar vooral omdat ik de toegevoegde waarde van dit boek op de Nederlandse markt erg hoog vind. Het is een spannend en vlot boek vol voor de jeugd herkenbare elementen en de decor van New York spreekt veel jongeren natuurlijk tot de verbeelding. Ik vond hem dan iets minder geslaagd dan Oog om oog, maar nog steeds erg leuk!

four-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.