Let it snow – John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle

Geplaatst op 30 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Let it snow – John Green, Maureen Johnson en Lauren MyracleLet it snow door John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle
Ook door deze auteur: Het Grote Misschien, The Bane Chronicles
Uitgever: De Fontein | November 2015
Genres: Contemporary, Young Adult, Romantiek
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789026139017
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen.

Topauteurs John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle trakteren ons op drie onweerstaanbare verhalen, die aan het eind van Let it snow prachtig bij elkaar komen.

'Van dit boek kun je elk moment van het jaar genieten.’ – Booklist
‘Wat een mooi verhaal! Precies wat we nodig hebben deze winter.’ – Girlz
‘Een heerlijk boek om tijdens de koude winterdagen mee op de bank te kruipen.’–Chicklit.nl

Veel young adult lezers komen uiteindelijk wel met John Green in aanraking. Deze meester in het contemporary genre schept met elk boek hoge verwachtingen en daarom zijn de meningen ontzettend verdeeld. Ik heb bijna al zijn boeken gelezen, maar Let it snow stond nog altijd op mijn wishlist. Toen ik hem bij de bieb tegenkwam, besloot ik hem meteen mee te nemen. Het leek mij namelijk een ideaal boek om met kerst te lezen, dus dat heb ik gedaan!

Let it snow is een kerstverhaal De drie auteurs van dit boek; John Green (een weeffout in onze sterren), Maureen Johnson (13 little blue envelopes) en Lauren Myracle (TTYL) hebben alle drie een verhaal geschreven over kerst, wat uiteindelijk weer samenkomt.

Eerst wist ik het niet, dat de verhalen met elkaar te maken zouden hebben. Ik dacht eerste dat het wel heel erg toevallig was, dat er namen terugkwamen en dat de setting min of meer gelijk was. Halverwege het tweede verhaal viel het kwartje. Het was alsof de schrijvers allemaal dezelfde briefing kregen, maar allemaal een aantal andere personages meekregen om uit te werken.

De uitwerking is min of meer geslaagd. Het eerste verhaal, van Maureen, vond ik qua verloop het beste. De wereld was nog nieuw en de personages dus ook. Ik vond het een schattig verhaal passend bij de sfeer van kerst. Het tweede verhaal – van John Green – voelde als een herhaling van het eerste verhaal. Het wist me niet helemaal te boeien. Het laatste verhaal vond ik eigenlijk vooral leuk omdat het over de bitch van het verhaal ging en over een veel te schattig varkentje. Wel vond ik het jammer dat het alleen maar over zoetsappige romantiek gaat. Waar zijn de andere vormen van liefde? Wel is het leuk dat je overal hints naar de andere verhalen ziet.

Past Let it snow goed bij kerst? Ja. Is het leuk? Ja, het is aardig. Springt het glazuur van je tanden? Ja, dat ook. Het is allemaal erg zoetsappig en biedt weinig diversiteit. Maar voor de kerstvakantie is het een aanrader.

Let it snow is een zoetsappige verhalenbundel over kerst met verhalen die met elkaar te maken hebben.

Al met al vond ik het leuk om Let it snow gelezen te hebben, maar ben ik niet omver geblazen door de kwaliteit. Het biggetje was veruit mijn favoriete personage.

Wil je nog meer verhalenbundels voor tijdens de koude wintermaanden? Lees dan ook My true love gave to me.

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.