Legends & Lattes – Travis Baldree

Geplaatst op 10 maart 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Legends & Lattes – Travis BaldreeLegends & Lattes door Travis Baldree
Ook door deze auteur: Bookshops & Bonedust
Uitgever: Tor | Juni 2022
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 312
ISBN: 9781035007318
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Worn out after decades of packing steel and raising hell, Viv the orc barbarian cashes out of the warrior’s life with one final score. A forgotten legend, a fabled artifact, and an unreasonable amount of hope lead her to the streets of Thune, where she plans to open the first coffee shop the city has ever seen.

However, her dreams of a fresh start pulling shots instead of swinging swords are hardly a sure bet. Old frenemies and Thune’s shady underbelly may just upset her plans. To finally build something that will last, Viv will need some new partners and a different kind of resolve.

A hot cup of fantasy slice-of-life with a dollop of romantic froth.

Ik ben lang niet meer zo actief op social media als een aantal jaar geleden. Ik heb geen tiktok, volg niet heel veel actieve bookstagrammers en doe eigenlijk vooral mijn ding. In de boekhandel laat ik me vooral verleiden door mooie kaften en witchy thema’s (ik hou ervan hoe er steeds meer witchy romance verschijnt). Legends & lattes is echter een hype die me wél wist te bereiken (zij het wat later). En dat komt omdat het intense Dungeons & Dragons vibes heeft. En daar hou ik van.

De vrouwelijke orc Viv is helemaal klaar met vechten. Als huurling heeft ze de afgelopen tijd haar goud gespaard om zich te gaan settelen. Ze wil een koffiezaak openen. Alleen… niemand heeft ooit van koffie gehoord. Al snel maakt ze vrienden die haar helpen om van haar zaakje een succes te maken.

Ben je op zoek naar cosy fantasy, dan is Legends & Lattes jouw boek. Want zoals de kaft al zegt: low stakes. good company. Veel avontuur en actie zit er dan ook niet in het boek. En dat vond ik echt helemaal niet erg. Want ik heb er intens van genoten. Van de manier waarop Viv haar koffiezaak bouwt tot de relaties die ontstaan tussen de personages. Ik smulde ervan. Het was precies datgeen wat ik nodig bleek te hebben.

Ik had namelijk een beetje last van een leesdipje en kreeg het maar niet voor elkaar om een boek langer dan vijf minuten vast te houden. In eerste instantie was ik dan ook een beetje bang dat een langzaam boek als Legends & Lattes me daarbij niet kon helpen, maar Viv en haar vrienden bleken dat juist perfect te kunnen. Twee dagen later had ik het boek uit, zin in koffie en hoopte ik dat er een rat langs zou komen met heerlijke koekjes. Het was genieten.

Moet je er van houden? Absoluut. Als je op zoekt bent naar veel gebeurtenissen en actie, dan is dit echt niet jouw boek. Maar stresskip dat ik ben, kon het juist waarderen. Doe mij maar meer cozy fantasy! (Ik heb er meteen heel veel toegevoegd op goodreads).

De personages waren leuk. Ik vond de setting heerlijk. Ik kreeg er honger en dorst van. Het had voor mij een prima tempo: ik ben helemaal blij. Legends & Lattes past perfect bij mijn D&D hobby en bracht me een paar uur heerlijk vermaak. Aanrader!

five-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.