Lady Smoke (Ash Princess #2) – Laura Sebastian

Geplaatst op 8 januari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Lady Smoke (Ash Princess  #2) – Laura SebastianLady Smoke door Laura Sebastian
Ook door deze auteur: Ash Princess
Serie: Ash Princess #2
Uitgever: Young & Awesome | November 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 432
ISBN: 9789025877460
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Het spannende, zelfstandig te lezen vervolg op Ash Princess.

VLUCHTELING.

PIRAAT.

HELDIN.

KONINGIN.

Theodosia is ontsnapt uit het paleis waarin de Kaiser haar jarenlang gevangen heeft gehouden. Maar de wrede Kaiser zit nog altijd op háár troon, en nog altijd gaat haar volk gebukt onder zijn heerschappij. Kan een koningin op de vlucht haar volk bevrijden?

Lady Smoke is het spannende vervolg op Ash Princess.

Hoewel Ash Princess niet het meest verrassende boek was, vond ik het toch een heerlijk vermakelijk start van een trilogie. Ik was dan ook enorm benieuwd naar het vervolg en deed een dansje toen ik van de uitgeverij een exemplaar van Lady Smoke kreeg toegestuurd. Ik kon niet wachten om te beginnen en mijn verwachtingen waren behoorlijk hoog!

Theodosia is weliswaar ontsnapt uit het kasteel waar de keizer haar jarenlang gevangen hield, hij zit nog altijd op haar troon. Ze heeft nieuwe bondgenoten nodig, maar wie is er te vertrouwen en wie heeft er een dubbele agenda? En hoe zal haar relatie met Soren zich ontwikkelen?

Ondanks dat ik dit boek dus heel erg graag wilde lezen, kwam ik er maar met moeite in. Mijn concentratie bleef maar wegdrijven en dat lag niet alleen maar aan mijn zwangerschap. Helaas wist dit boek mij niet mee te slepen en heb ik mezelf geregeld moeten dwingen het boek op te pakken.

Hoewel ik het einde spannend vond en wel smaakte om meer, vond ik de rest vrij saai en weinig verrassend. Het boek had korter gekund en veel vlotter.

Lady smoke is behoorlijk karakter-gericht en daardoor blijft de setting en de omschrijving daarvan een beetje actie. Mijn probleem is voornamelijk dat de personages me weinig wisten te boeien. Theodosia wordt door velen echt gezien als een bad-ass koningin die ondanks de onderdrukking van haarzelf en haar volk, fier overeind blijft staan. Theo boeide me echter niet: ik vond haar helemaal niet zo kick-ass. Helemaal niet zo bijzonder. Ik vond veel van de randpersonages een stuk interessanter, maar zij kregen natuurlijk minder aandacht.

Ook de actie en de spanningsboog wisten mij niet helemaal te pakken. Zoals ik al zei: ik had veel moeite met het erbij houden van mijn aandacht. Ik had Lady smoke gewoon een stuk vlotter verwacht! Misschien dat ik er meer van had genoten als ik dit boek op een ander moment had gelezen.

Wat ik wel echt tof vind is dat we verschillende plaatsen bezoeken en dat we aan het eind echt stappen hebben gemaakt wat betreft het terugclaimen van Theo’s land. Er zijn heel wat tweede delen die uiteindelijk geen steek verder zijn gekomen. Het is jammer dat de plot mijn aandacht niet vast wist te houden.

In Lady Smoke maakt Theodosia goede stappen richting haar einddoel. Dit was voor mij het hoogtepunt van het boek.

Hoewel dit boek bij veel lezers hoge ogen gooit, wist het mij maar met moeite te vermaken. Ik heb er lang over gedaan, omdat ik steeds geen zin had om het boek op te pakken. Het einde vond ik tof en veelbelovend, maar de rest van het boek had van mij de helft korter gemogen.

two-half-stars

Tags: , , ,

Divider

3 responses to “Lady Smoke (Ash Princess #2) – Laura Sebastian

  1. Ondanks jouw review heb ik toch echt wel zin om deze serie te beginnen lezen.
    Alleen de cover al :o, die ziet er echt prachtig uit.

    Ik zet hem in ieder geval op mijn lijstje.
    Wel heel fijn om te zien dat je zo eerlijk bent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.