Johanna’s kerst feestelijk zoek- en kleurboek – Johanna Basford

Geplaatst op 21 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Johanna’s kerst feestelijk zoek- en kleurboek – Johanna BasfordJohanna's kerst door Johanna Basford
Uitgever: Kosmos Uitgevers | Oktober 2016
Genres: Doeboek, Non-fictie
Aantal pagina's: 96
ISBN: 9789043919203
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Na de bestsellers, zoals Mijn geheime tuin en De verborgen oceaan, maakte kleurkoningin Johanna Basford fascinerende kleurplaten voor dit kerstkleurboek voor volwassenen. In De magie van kerst illustreerde ze haar ideale kerstfeest; mooie sneeuwvlokken, bergen kerstcadeaus en heel veel kerstvogeltjes. Johanna's kerstkleurboek laat alle magie zien die Kerstmis met zich meebrengt en wacht erop om tot leven te worden gewekt met kleur!

Creatief bezig zijn, ik vind het heerlijk! Lekker krabbelen tijdens een telefoongesprek, film of dungeons & dragons sessie. Maar soms vind ik het ook heerlijk om niet te hoeven nadenken over wat ik aan het maken ben en daar komen kleurboeken goed van pas. Of zoals mijn bijlesleerling graaf zegt; van kleuren word je hoofd leeg. En wat is er nou lekkerder dan ontspannend de kerst in gaan? Daar lijkt Johanna’s kerst het ideale kleurboek voor te zijn.

Johanna’s kerst is volledig in de kleuren voor volwassenen hype; gedetailleerde kleurplaten binnen een bepaald thema, in dit geval kerst. Hierin wordt afgewisseld tussen gedetaileerde paginavullende illustraties, als vrijstaande illustraties. Ook bevat de achterkant van elke kleurplaat een leuk patroontje, wat ook in te kleuren is. Achterkantje? Een kleurboek heeft toch vaak aan allebei de kanten een illustratie? Ja, vaak wel. Het grote voordeel van Johanna’s kerst is namelijk dat je elke pagina er gemakkelijk uit kunt halen door middel van de scheurstrook. Ideaal! Wat kleuren in een boek vind ik soms best lastig. Tevens is het nu gemakkelijk om de kleurplaten uit te delen en samen te kleuren, wat natuurlijk perfect bij de kerstgedachte past.

Het papier is van stevige kwaliteit en is gemakkelijk te kleuren zonder krassen. Daarnaast is het ook nog een zoekboek. Elke illustratie bevat namelijk een vogeltje wat verstopt is. Ha, multifunctioneel!

Zelf heb ik er al een bijna volledig gekleurd; het hert. Ik was er een behoorlijke tijd mee bezig, maar dat vond ik juist wel ontspannend. Ik dacht aan niks anders behalve welke kleur ik waar wilde gebruiken. De details maken de kleurplaat niet te simpel en ook nog eens extra mooi. Maar het is ook weer niet te klein, waardoor je de details nog gemakkelijk met je potloden kunt vullen.

Johanna’s kerst is het ideale kerstkleurboek en ook nog eens heel gemakkelijk om samen te doen; de illustraties kunnen namelijk uit het boek gehaald worden.

Ik vind Johanna’s kerst een erg mooie aanvulling op mijn verzameling kleurboeken. Ik weet dat Johanna Basford nog meer boeken heeft getekend en die vind ik ook erg mooi. De illustraties zijn namelijk erg gedetailleerd en hebben daarnaast een leuk extraatje; dat je kunt op zoek naar een lief vogeltje. Tot slot is ook het papier van goede kwaliteit, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Johanna’s kerst feestelijk zoek- en kleurboek – Johanna Basford

  1. Ja haar boeken zijn geweldig, ik heb er 3 van haar, behalve deze kersteditie. Ik denk zelf dat het me nog jaren gaat duren voordat ik ze alle drie vol heb gekleurd haha. Ik ben nu al drie dagen bezig met een plaat uit Lost Ocean en heb nog geen 25% gedaan. Maar het is zo heerlijk en rustgevend, bijna meditatief.

  2. Nancy van Heck

    Ik zou graag deze kleurboek willen winnen ik kom helemaal tot rust van kleuren en dat heb ik echt wel nodig met deze stressvolle dagen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.