Jean M Auel – Het lied van de grotten

Geplaatst op 14 augustus 2012 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Jean M Auel – Het lied van de grottenHet lied van de grotten Serie: De Aardkinderen #6
Andere boeken in deze serie: De stam van de holenbeer
| 29 maart 2011
Aantal pagina's: 773
ISBN: 9789022999202
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De vele fans van Jean Auel komen eindelijk te weten hoe het verdergaat met Ayla, Jondolar en hun dochtertje Jonayla. De saga gaat verder met de opleiding die Ayla geniet tot Zelandoni, een spiritueel leider en genezer. Ayla wordt de acoliet van de Zelandoni van de Negende Grot en ze begint aan een reeks intensieve reizen die deel uitmaken van haar heilige training. Ze worstelt om de juiste balans te vinden tussen haar spirituele roeping en haar taak als jonge moeder, en hierdoor komt haar relatie met Jondolar onder spanning te staan. Wederom weet Jean Auel haar talent voor het vertellen van verhalen en het creëren van boeiende personages te combineren met een opmerkelijke herschepping van het leven zoals het tienduizenden jaren geleden door de mens werd geleefd. Het leefgebied, de schuilplaatsen, de verlangens, het geloof, de creativiteit en het dagelijks leven van de Zelandoniërs zijn allemaal net zo echt als de werkelijkheid die de lezer dagelijks op het nieuws ziet. Het lied van de grotten is een briljante prestatie van een van de meest geliefde schrijvers ter wereld.

Eigenlijk had ik heel veel mazzel toen ik eindelijk begon aan de serie ‘de aardkinderen’, want het zesde en laatste boek was net uit. Nu heb ik dat zesde boek Het lied van de grotten voor mijn verjaardag gekregen en heb ik hem nu eindelijk uit.
Ik keek er erg naar uit om het boek te gaan lezen, omdat ik met nog heel veel vragen zat en erg benieuwd was hoe het verder zou gaan met Ayla, Jondalar en hun dochtertje Jonayla.
Voor degene die de serie niet kennen, het gaat over Ayla, een vrouw in de prehistorische tijd. De reeks volgt haar leven vanaf jong meisje en volgt haar reis van volk tot volk en haar ontwikkelingen. Je leeft mee met haar poging tot overleven en krijgt een idee van hoe het leven toen had kunnen zijn. Jean schrijft heel gedetaileerd, waardoor je bijna het gevoel hebt er zelf bij te zijn. Dit zesde en laatste deel gaat over het leven van Ayla en Jondalar nadat hun dochtertje is geboren en Ayla is begonnen als Acoliet bij de Zelandoni. Een leerling bij hun spirituele leider. Om het echt te kunnen volgen raad ik je aan gewoon de serie te gaan lezen, want hoewel de eerste paar delen uit de jaren 70 komen, is het een tijdloos verhaal!
Gedurende het lezen kwam ik tot de volgende conclusies:
Pluspunten
       In tegenstelling tot de vorige boeken wordt niet alles tot in de eeuwigheid beschreven. Nu worden er ook wat jaren overgeslagen en worden er meer hoofdpunten behandeld.
       Je weet eindelijk hoe het verder gaat met hun leven.
       De spanning wordt zeker bij de laatste paar hoofdstukken heel erg opgebouwd
Minpunten
       Best wel veel herhaling
       Sommige gebeurtenissen zijn best voorspelbaar.
       Het heeft niet echt een einde einde, er zou zo nog een deel kunnen komen.
       Niet alle vragen worden opgelost.
Al met al is Het lied van de grotten een goed boek wat je als fan van de serie zeker gelezen moet hebben. Ik vond het een heerlijke serie en ik heb van elk boek genoten. Stiekem lijkt het me heel gaaf als ze hier ooit een serie van zouden maken, want daarvoor is het verhaal uitermate geschikt. 

Bewaren

four-stars

Tags:

Divider

One response to “Jean M Auel – Het lied van de grotten

  1. Joop Peeters

    Het is een hele tijd geleden dat ik de serie aangekocht en gelezen heb. Nu opnieuw begonnen en hoop dat er nog een vervolg komt. Wie kan mij hierover iets meer laten weten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.