It’s a wrap – februari

Geplaatst op 1 maart 2021 door Emmy in Boeken, TBR / 2 Comments

Februari was een gekke maand. Een maand waarin iedereen een beetje zat af te wachten hoe de maatregelen zouden worden. Ik had een week vakantie en probeerde zo veel mogelijk rust te pakken en te genieten van ons gezin. Dit was immers ook de maand waarin Lily een werd! Ik las deze maand behoorlijk wat – waar ik erg blij mee ben! Ook voegde ik een aantal boeken toe aan mijn verzameling.. maar niet heel veel.

Gelezen

Ik heb heel wat boeken gelezen, waaronder de complete stapel van mijn voorgenomen TBR. Dat vind ik wel een prestatie, omdat het een flinke stapel boeken was!

Echt een fantastische score waar ik enorm blij mee ben!

Ook ben ik bezig in: De erfenis en Heb je nou al een vriend? (luisterboek)

Nieuwe boeken

Ik voegde de volgende boeken toe aan mijn collectie:

How the king of Elfhame learned to hate stories – Holly Black – ik wilde de mooie hardcover toch voor mijn collectie en bestelde hem tegelijk met het nieuwe boek van Jay Kristoff.

De erfenis ontving ik in een heel mooi pakket van Blossom Books. Dankjewel! Hoewel ik tot voor kort nog nooit van het boek had gehoord, ben ik door allerlei lovende reacties wel erg nieuwsgierig geworden.

Ook kwam deze maand mijn pre-order van Love potion binnen. Eind vorig jaar deed ik mee aan de kickstarter van dit boek. Er zat een fantastisch pakket bij!

Ook kreeg ik een mooi boek om je gelezen boeken in bij te houden binnen, het Boekenboek.

En ook kreeg ik het nieuwe boek van Chinouk Thijssen: Gegijzeld. Dit boek had ik al mogen proeflezen en ik heb hem nu ook al in boekvorm gelezen. Echt, lees het! Zeker jongeren die niet zo van lezen houden zullen hier blij van worden.

Ik mocht ook een exemplaar van Woeker ontvangen. Dit zou een soort middle grade versie van de Hongerspelen/Divergent zijn, dus ik was meteen geïntrigeerd! Ik hoop dat dit echt ook echt wat voor mijn leerlingen gaat zijn.

Op de vrijdag vlak voor het eind van de maand kwam mijn bestelling bij Van Piere binnen met daarin de nieuwe Sarah J Maas: Hof van zilveren vlammen. Ook ontving ik die dag een exemplaar van De ijzerraaf. Ik ben zo hyped!

Mijn to be read voor maart

Voor maart heb ik weer een aantal toffe boeken uitgezocht om te lezen. Ik word er wel blijk van hoor, omdat mijn TBR planken in te zien krimpen. Het geeft me rust en ik geniet van verhalen die al te lang ongelezen klaarliggen. Komende maand komen er waarschijnlijk nog wat boeken bij – zoals de nieuwe Sarah J Maas – dus ik hou me er niet heel erg aan vast dat ik deze stapel compleet ga weglezen.

Ik had eerst meer boeken klaargelegd om op de stapel te leggen. Maar aangezien er best wel wat dikke boeken tussen liggen, heb ik mezelf in kunnen houden.

Het bovenste boek, het boekenboek, is natuurlijk niet echt een leesboek. Ik wil er echter wel mee aan de slag, zodat ik er een artikel over kan schrijven.

Sisters in sword and song kocht ik een aantal maanden geleden bij mijn favoriete boekhandel. De andere boeken van deze auteur vond ik heel tof, en deze klonk geweldig. Hopelijk krijg ik het voor elkaar het boek nu ook echt te gaan lezen.

The element encyclopedia of the celts heb ik al een paar jaar in mijn bezit. Ik wil hem nu eens lezen. Ik ben namelijk dol op mythologie en wil graag meer leren. Ik denk dat ik steeds een stukje wil gaan doen.

Woeker en De ijzerraaf kreeg ik allebei afgelopen maand ook binnen en ga ik lezen voor een recensie. Allebei de boeken klinken erg goed.

The kingdom of back klinkt als een heel mooi boek. Muziek speelt een grote rol en ik ben blij dat ik hem kon overnemen van Annabel. Marie Lu is een fantastische schrijfster, dus ik heb hoge verwachtingen.

Tot slot natuurlijk Hof van Zilveren Vlammen. Ik ben toch erg nieuwsgierig, al vind ik het boek wel echt mega dik! Hopelijk kan ik de rust in mijn hoofd vinden om er lekker in te duiken.

Wat staat er komende maand bij jou op de leesplanning?

Tags: ,

Divider

2 responses to “It’s a wrap – februari

  1. Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat je allemaal leest! Ik heb nooit hele specifieke plannen, ik heb net vanochtend ‘waarom je niet moet stemmen waar je ouder op stemmen’ uitgelezen die vond ik erg leuk en toepasselijk zo met de verkiezingen dichtbij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.