Inchtinn: Island of Shadows – Danny Weston

Geplaatst op 5 augustus 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Inchtinn: Island of Shadows –  Danny WestonInchtinn door Danny Weston
Uitgever: UCLan Publishing | Oktober 2019
Genres: Jeugd, Avontuur
Aantal pagina's: 224
ISBN: 9781912979059
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

A fantastically creepy new mystery from Danny Weston.

Noah’s emotionally detached mother insists on an adventurous trip to the remote Scottish island of Inchtinn. She’s hoping for some inspiration to write her next bestselling children’s book.

Yet adventure isn’t the only thing that awaits their arrival ...

Sinister beings are stirring and when things take a turn for the worse, Noah is forced to face the most unimaginable fears.

In juli had ik het doel – nu YALC niet doorging – om zo veel mogelijk YALC boeken te lezen. Ik had er immers nog aardig wat liggen, soms zelfs van jaren terug! Een van die boeken van Inchtinn, waar ik vorig jaar een ARC van wist te scoren.

Noah’s adoptiemoeder is een succesvol kinderboekenauteur, maar sinds de dood van haar man wil het niet meer lukken. Ze besluit dus dat ze naar Inchtinn moeten, een onbewoond Schots eiland, zodat ze haar inspiratie terug kan vinden. Er is echter iets mysterieus aan het eiland, en de angstig aangelegde Noah zal oog in oog moeten komen met zijn angsten.

Inchtinn is een young adult, maar ik vond het zelf meer middle grade. Ik wilde vooral verder lezen omdat het zich afspeelt op een Schots eiland vol mysterie.

Het is een avontuurlijk boek, waarin de hoofdpersoon geconfronteerd wordt met zijn angsten. Zo is hij bijvoorbeeld bang voor water: best lastig op een eiland.

Het doet denken aan avonturenboeken zoals je ze ziet in ‘de vijf’ en dat past natuurlijk bij het werk van de moeder. Ik vond het mooi hoe het boek avontuurlijk voelt, maar eigenlijk gaat over angsten en rouw. Dat vond ik mooi gedaan.

En de setting is natuurlijk top. De grot, het huisje: het kwam voor mijn ogen tot leven. En zeg nou zelf, het Schotse landschap leent zich sowieso perfect voor spookverhalen: dat is in Inchtinn niet anders.

Toch wist het me niet helemaal in te pakken. Ik voelde weinig emotionele betrokkenheid: de hoofdpersoon deed me weinig en ik voelde enige afstandelijkheid. Voor veel lezers zal dit heerlijk avontuurlijk zijn, maar ik zocht naar wat meer diepgang.

Avontuurlijk spookverhaal voor middle-graders.

three-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.