Ik las de nieuwe 3PAK

Geplaatst op 9 oktober 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

3PAK is het boekenweekgeschenk van de boekenweek van jongeren en bestaat altijd uit 3 korte verhalen. Sinds kort is een van de verhalen een graphic novel.

Als we vallen door Khalid Boudou is een spannend kort verhaal over jongens die gezien hun omstandigheden in het criminele circuit terecht komen. Persoonlijk vond ik dit verhaal een beetje pochend overkomen: stoerdoenerij. Het maakte in mijn beleving ook een paar onlogische tijdssprongen. Het had denk ik een tikje langer moeten zijn. Maar eerlijk: dit verhaal zal het heel goed doen bij jongens en moeilijke lezers. Het is spannend en geschreven met een stoer taalgebruik.

Vroeg donker is een graphic novel aan de hand van Aimée de Jongh. Ik kende haar en haar stijl al en hier was ik het meest benieuwd naar. Ik vond het ook het mooiste verhaal, omdat het je aan het denken zet wat er nou precies gebeurd is en wat de toekomst zal brengen. Ik vond het mooi, maar misschien zullen jonge lezers niet alle hints snappen. Het was klein, maar mooi.

En de kus kwam door Splinter Chabot is het laatste verhaal. Door Confettiregen had ik hoge verwachtingen. En hoewel ik het verhaal mooi vond, stoorde ik me ontzettend aan het geknutselde taalgebruik. Er werden spontaan nieuwe bijvoeglijk naamwoorden bedacht bij het schrijven van dit verhaal, denk ik. Helaas voelde het hele verhaal daardoor nogal geforceerd.

Al met al had ik meer verwacht van de nieuwe 3PAK. Ik denk dat verhaal 1 het beste past bij de doelgroep, ook al vond ik er zelf niet bijzonder veel aan.

Heb jij de nieuwe 3PAK al gelezen?

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.