Hush, Hush (Hush, Hush #1) – Becca Fitzpatrick

Geplaatst op 30 juni 2014 door Emmy in Boeken / 12 Comments

Hush, Hush (Hush, Hush #1) – Becca FitzpatrickHush, Hush Serie: Hush, hush #1
| 22 mei 2012
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9781442465138
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Nora Grey is responsible and smart and not inclined to be reckless. Her first mistake was falling for Patch. . Patch has made countless mistakes and has a past that could be called anything but harmless. The best thing he ever did was fall for Nora. . After getting paired together in biology, all Nora wants to do is stay away from Patch, but he always seems to be two steps ahead of her. She can feel his eyes on her even when he is nowhere around. She feels him nearby even when she is alone in her bedroom. And when her attraction can be denied no longer, she learns the secret about who Patch is and what led him to her, as well as the dark path he is about to lead her down. Despite all the questions she has about his past, in the end, there may be only one question they can ask each other: How far are you willing to fall?.

Nora en Patch zijn gedwongen samen te werken bij biologie, waar onze hoofdpersoon absoluut geen zin in heeft. Veel liever zou ze samenwerken met haar beste vriendin, Vee. Dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren… Ligt het aan Nora zelf, Patch of zijn Nora’s voorgevoelens over andere klasgenoten juist? Niets is wat het lijkt in Hush, hush.

Hush, hush is een boek dat al heel erg lang op mijn nog-te-lezen wishlist stond en ik hoorde van alle kanten echt heel erg veel verschillende meningen. Je vond het of geweldig, of werkelijk geweldig. Ik wist het boek op het boekenfestijn te bemachtigen en ben niet lang daarna begonnen. Want als er veel verschillende meningen zijn, dan moet er toch iets zijn in het boek wat de aandacht trekt. En dan MOET ik het gewoon weten (herkenbaar?). Ik had er niet te veel verwachtingen van, omdat ik weet dat ik behoorlijk kritisch kan zijn.. Daarom viel het boek me dus alles mee, en vond ik het juist erg leuk!

Ik zal niet zeggen dat het verhaal perfect is, want daarvoor zijn er toch nog een aantal punten die me storen. Zo is het concept behoorlijk ‘standaard’ voor een young adult, maar ik vind de personages erg leuk. Nora is achterdochtig en ik vind dat ze soms net te snel is met conclusies trekken, maar aan de andere kant is ze daardoor niet iemand die meteen volledig voor iemand valt, wat bij andere boeken nogal vaak gebeurt. Ik vind het moeilijk om haar te peilen, want ik vond dat ze domme keuzes maakte die vooral onhandig waren. Ze laat zich ook veel te snel afzetten en beïnvloeden door anderen.

Maar gelukkig was daar Vee. Vee vond ik hilarisch. Juist omdat ze er voor zorgt dat dingen fout gaan. Dat paste ontzettend goed bij haar als personage. En dan Patch. De een vind hem een fake bad-boy, de ander hem een hottie from heaven. Ik vond het allemaal wel meevallen. Ik vond hem helemaal geen bad-boy, maar wel lekker stoer. Ik kan zijn motieven wel waarderen, omdat het in het geheel past.

Wat me verder een beetje tegenstond is de toevalligheden van de gebeurtenissen, die net iets te extreem zijn. De manier hoe Nora er mee omgaat vind ik behoorlijk onrealistisch ofzo. Het paste net niet.

Nu vraag je je misschien af waarom ik met zo veel kritiek toch nog op 4 sterren kom? Zoals ik wel vaker heb uitgelegd, is dat ik heel erg beoordeel op gevoel en dat mijn gevoel op dat moment ‘4 sterren’ riep! Omdat Hush, hush me toch aangenaam verrast heeft en voor een aantal uren flink vermaak. Het leest vlot en blijft spannend. Ik denk dat voor de romanticus de romantische scenes meteen de boventoon zullen voeren en voor actie verslaafden (zoals moi) is het juist de spanning die alle aandacht trekt. Ja, dat vind ik heel erg goed gelukt. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de andere delen. Had ik deel 2 nu maar in Rotterdam gekocht! Wie weet, volgend boekenfestijn! Ik ga in ieder geval zeker door met deze reeks, want ik ben benieuwd hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen.

 

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

12 responses to “Hush, Hush (Hush, Hush #1) – Becca Fitzpatrick

 1. Jeetje, wat een gave cover alleen al! Ik ben ondanks dat ik gemengde gevoels heb gekregen door je review wel erg benieuwd. Maar eerst moet ik door de stapel -die al aardig hoog is- ongelezen boeken in mijn kast. 🙂

 2. Wauw, ik was er altijd heilig van overtuigd dat dit boek onderdeel was van de Fallen-serie. Niet dus, haha! Why, why, why heb ik hem niet gekocht op het Boekenfestijn? Ik gooi hem in ieder geval op mijn TBR-lijstje en ik houd mijn ogen open wanneer ik weer op het Boekenfestijn ben!

 3. Ik heb de hele serie dit jaar met veel plezier gelezen. Ben benieuwd wat je van de volgende delen vindt :-).
  Recensies ervan staan trouwens ook wel op mijn blog.

 4. Ik heb 3 boeken in de serie vertaald. En dat ging heel soepel, want het is echt heel goed geschreven. Ik vind het echt een van de betere young adult-series!!

  • Ik vind het ook erg goed geschreven.. Ontzettend.. hoe noem je dat.. Toegankelijk. Ik vond het prettig in ieder geval! Lijkt me wel heel gaaf hoor, dat soort boeken mogen vertalen!

 5. Leuke review! Ik was zelf iets minder enthousiast over dit boek, ik vond inderdaad ook de verhaallijn erg standaard, en was niet echt heel verrast. Nora zal niet in mijn lijstje met favoriete vrouwelijk personages komen..

  Groetjes Irene

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.