Hof van mist en woede (Hof van Doorns en Rozen #2) – Sarah J. Maas

Geplaatst op 19 augustus 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Hof van mist en woede (Hof van Doorns en Rozen #2) – Sarah J. MaasHof van Mist en Woede Serie: Hof van Doorns en Rozen #2
Andere boeken in deze serie: Hof van Vleugels en Verwoesting
Uitgever: Van Goor | Juli 2016
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 592
ISBN: 9789000347568
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Wat was het een klus om op de Nederlandse vertaling te wachten van Sarah J Maas haar nieuwste boek: Hof van Mist en Woede. Maar uiteindelijk was het elke seconde dubbel en dwars waard. Dat vele lezers dit ‘hét boek van 2016’ noemen, vond ik gevaarlijk.. Maar uiteindelijk snap ik helemaal wat er bedoeld werd. Wat een fantastisch boek heeft deze jonge schrijfster weer neergezet! En wat is hij lekker dik.

hof2

Deze 600 pagina tellende fantasy new adult gaat over Feyre, een meisje wiens leven alleen gered kon worden als zij een Elfide zou worden. De heren van de verschillende hoven doneerde wat van hun kracht, waardoor zij nu een bijzonder figuur is geworden. Tamlin probeert haar op een verstikkende manier te beschermen, maar Feyre kan niet onder de afspraak met Rhysand heen. En langzaam komt er nog een grote dreiging aan het licht; gevaar voor zowel Elfide als mens.

Ik vond het zo’n ontzettend gaaf boek dat ik er gewoon van baal dat die zeshonderd pagina’s voorbij zijn. Het was sexy, steamy, strijdlustig, spannend en gewoon fantastisch. Misschien is dat vooral omdat dit boek alles bevat waar ik dol op ben; magie, steamy scenes, gevaar en een sprookjesachtige landschap dat tot de verbeelding spreekt. Maar Emmy, jij houdt toch niet van new adult? Eh, ja… Soms. Maar in dit soort boeken juich ik het alleen maar aan. Ook al is het af en toe net te veel ‘we vreeën in een bloemenveld’.

hof3

Het is Sarah’s fantastische en poëtische schrijfstijl waar ik als sinds De Glazen Troon verliefd op ben. Elk boek zorgen voor torenhoge verwachtingen, maar Sarah weet ze keer op keer waar te maken. En dat is bijzonder, want dat lukt een auteur niet altijd. Soms ben ik bang dat er te weinig verhaal verteld wordt in veel te veel pagina’s. Maar achteraf weet ik het; die pagina’s zijn prima. Die magische sfeer is gewoon te tof om in een minder aantal pagina’s te proppen.

Sarah heeft een duidelijke voorkeur voor vrouwen die sterk zijn van zichzelf, maar er ook niet voor schuwen een man toe te laten in hun leven. Feyre vecht in dit boek echt voor haar vrijheid en twijfelt regelmatig over haar relatie. Dit vind ik realistisch. In veel boeken – zeker Young Adult, maar ook New Adult – is het vaak meteen perfect. In dit boek zit geen perfecte relatie en dat maakt het dat er allerlei spanningen op verschillende niveaus in het boek verweven zijn. Het boek bevat sowieso ontzettend veel plotlijnen; naast romance heb je ook flink wat spanning. Dit boek is dan ook voor veel mensen leuk.

Vanwege de soms wat erotische scenes is dit niet perse een boek dat ik aan zou raden aan een jongere lezer, maar dat wil niet zeggen dat het niet goed leesbaar is voor de Young Adult leeftijd. Juist dit soort boeken lees ik graag in het Nederlands, omdat er zo veel in zit. Ik zal het boek later nog in het Engels lezen, maar voor nu ben ik heel blij dat ik het in mijn eigen taal heb kunnen ervaren. En wat was het heerlijk. Ik vond Feyre echt weer een heel fijn personage en de verschillende Elfenheren… jammie.

Kan ik Hof van Mist en Woede 100000 sterren geven?

Het was gewoon zonde om Hof van Mist en Woede uit te lezen. Het liefst had ik er nog weken langer van genoten.. Want nu wil ik meer. Sarah J Maas is zo’n auteur waar ik alles van zou lezen. Ze is een van de sterkste binnen haar genre en verdiend alle sterren van de wereld. Verdikkie, wat kan zij schrijven, zeg!

 

hof

 

Bewaren

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

5 responses to “Hof van mist en woede (Hof van Doorns en Rozen #2) – Sarah J. Maas

  1. Heel herkenbare review. Ik was gewoon een beetje misselijk toen ik het boek uitlas. Ik was helemaal niet klaar om afscheid te nemen. En nu maanden later ben ik nog altijd niet over dit boek heen.

  2. Ik keek echt uit naar deze recensie Emmy! Blij dat jij er ook zo fan van bent! Dit boek is een van de betere boeken die ik dit jaar heb gelezen en ik ben ook wel een beetje verliefd geworden op Rhysand!

  3. Ik heb dit boek nét uit en ik ben het helemaal met je eens! Alleen wel jammer dat we zo lang moeten wachten op het vervolg… Maar ja, Empire of Storms is er ook nog, en alle andere ACOTAR-boeken…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.