Hoe iets waar je mee opgroeit zoveel invloed kan hebben.

Geplaatst op 20 juli 2011 door Emmy in Column / 2 Comments

Ik geloof dat iedereen opgroeit met iets of iemand die grote invloed op je jeugd heeft gehad en daarmee deels bepaald hoe je verder in het leven staat. Ik had ook zoiets, iets wat nu echt afgelopen is.. Nou echt… Je weet maar nooit natuurlijk.
Uiteraard heb ik het nu over Harry Potter, wat vanaf mijn 9de levensjaar van grote invloed is geweest op mijn ontwikkeling.
Ik was een meisje met een grote fantasie, maar ik las heel weinig. Op school hadden ze geen leuke boekjes en dus interesseerde boeken me niks. (En moet je nu eens kijken, haha).
Ik weet het nog goed… We waren in de bibliotheek en daar hing een poster van het eerste Harry Potter boek. Mijn moeder vroeg of me dat niet leuk leek. Ik antwoordde van nee, omdat het weer de zoveelste rage was.
Zonder nog een woord te zeggen liep ik weer naar de luisterbandjes, die ik toen vaak voor het slapengaan luisterde.
Maar mijn moeder hield vol. En de aanhouder wint nu eenmaal. Met kerst kreeg ik mijn eerste Harry Potter boek. Dat het deel 3 was deerde niet zo veel, al had ik geen idee wie wie nou precies was. Ik werd er helemaal ingezogen! Al snel had ik boek 1 en 2 ook, en mazzelkont dat ik was, boek 4 was net uit!
Ja, het was nog de periode voordat film 1 überhaupt in de bioscoop draaide, want dat duurde nog een tijdje. Vol spanning keek ik naar de foto’s die uitkwamen, babbelde ik tegen andere op fora en ga zo maar door. Met sommige van die mensen heb ik zo nu en dan nog steeds contact…
Het fandom groeide en er kwamen andere, grotere sites waar ik uiteraard ook te vinden was. God, wat heb ik daar veel mensen leren kennen die ik nu nog steeds als vrienden kan zien. Allemaal dankzij die andere wereld.. De wereld van de magie van Harry Potter.
Ondertussen las ik ook veel meer, en dat doe ik nog steeds. En ook al vind ik de serie niet de best geschreven serie ooit, het heeft een speciaal plekje gekregen in mijn hart. Zoveel invloed heeft het gehad op mijn leven. Pijnlijk was het dan ook wel om de aftiteling van de laatste film te zien. Nu is het klaar. Of toch niet? Laten we wachten op Pottermore… want dat is meer Potter.
Harry Potter zal altijd een belangrijk deel uitmaken van mijn leven want het heeft geholpen te worden wie ik nu ben.

Bewaren

Tags:

Divider

2 responses to “Hoe iets waar je mee opgroeit zoveel invloed kan hebben.

  1. Je hebt helemaal gelijk. Rowling heeft een magische wereld gecreëerd, een bijzondere wereld waar menigeen nog steeds in zit en niet snel uit zal komen, waaronder ikzelf. Ik ben ook heel benieuwd naar Pottermore, en ondanks dat er naar mijn mening wel betere boeken bestaan vind ik ze toch geweldig. Leuk geschreven trouwens!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.