ho ho ho

Geplaatst op 28 december 2015 door Emmy in Persoonlijk, Uncategorized / 7 Comments

Deze week had ik een kerstlunch, een brainstorm, vierde ik kerst en deden mijn zusje en ik een foto over.

Maandag:

Ik begon de morgen met het koken van eieren en het inpakken van mijn tas; ik zou namelijk naar de door Jill georganiseerde kerstlunch bij Van Piere gaan. Op het allerlaatste moment besloot ik niet te gaan fietsen, omdat ik Iris’ haar poster niet wilde beschadigen en mijn tas behoorlijk zwaar was. En tja.. mijn fiets had geen achterrekje en geen versnellingen meer.

Op het station sprak ik af met Marielle en met Annabel. In plaats van een boek lezen in de trein, was het kletsen over boeken. Zo doen we dat.

Kerstengel

Niet veel later waren we in Eindhoven en ontmoetten we de rest. Snel alles klaarzetten bij Van Piere en toen lekker smikkelen van alle meegebrachte lekkernijen. En heel wat mensen kwamen even gluren wat al die jongeren hier nou deden.

Het was echt mega gezellig, want we kenden elkaar eigenlijk al van de app, dus we hoefden geen ijs meer te breken. We aten, kletsen, ruilde wat boeken en kregen een paar hele lieve cadeautjes mee! Zo kregen we allemaal een goodiebag met een boek en mochten we een magnetische boekenlegger van Blossom Books uitzoeken. Ik kreeg het boek On top. Het klinkt wel interessant, ook al ken ik Anna eigenlijk helemaal niet.

En toen kwam Iris naar me toe. Ze had wat voor me gehaald omdat ik de gesigneerde poster voor haar had geregeld. Ik kreeg van het het boek Frostfire. ZO LIEF. Ik kon wel huilen!

Ontzettend tevreden en met een volle maag ging ik naar huis. Ik las vandaag geen letter, maar toch deed ik veel met boeken. Ook leuk! ’s Avonds hadden we een spelletjesavond, want Dungeons and Dragons ging niet door.

Frostfire

Dinsdag:

’s morgens stond ik vroeg op, want ik wilde mijn fiets wegbrengen voor ik naar oma ging. Ik wist niet precies hoe laat de fietsenmaker open zou zijn (iets met geen website) dus ik deed het maar op de gok. De fietsenmaker zei vervolgens dat hij me herkende van facebook. Awkward level over 9000.

Daarna ging ik dus met de trein naar mijn oma. Want mijn oma is lief. Ik las my true love gave to me en voor ik het wist, was ik in Alphen. Met oma kocht ik schoenen en later in de middag ging ik met mijn nichtje en zusje shoppen. Van mijn zusje kreeg ik toen heel lief twee hangertjes. Eigenlijk wilde ze een zonnetje en een maantje geven, maar er was geen zonnetje. Dus werd het een engeltje. Nu nog een kettinkje scoren.

’s Avonds liepen we een kerstwandeling van een flink aantal kilometers. Van kerk naar kerk werden we beloond met het kerstverhaal. Ik had blaren van hier tot ginder, maar het was het waard.

Kerk

Woensdag

Met Esmee

Naast dat het gewoon heel gezellig is om bij oma te slapen, logeerde ik er ook omdat ik op woensdag naar Amsterdam zou gaan. Ik sprak met Esmee in Leiden af en in Amsterdam gingen we naar de Yoghurtbarn. Alsof het zo bedoeld was, was er ook nog eens een 2 halen, 1 betalen actie. Kom maar door met de froyo!

yoghurtbarn

We ontmoetten ook Sandra bij onze favoriete melkproductenwinkel en met z’n drieën gingen we richting CPNB, waar we met een aantal anderen een meeting hadden over de jongeren boekenweek. Ik weet niet zo goed wat ik er van moest vinden. Het was aan de ene kant gezellig, maar aan de andere kant weet ik niet of onze stem nou echt meegenomen wordt. Lastig. Vorig jaar had ik ook zo’n brainstorm, en toen had ik dat gevoel eigenlijk ook. Maar aan het eind kregen we een goodiebag, dus ik mag nu De regels van het verdwijnen, toevoegen aan mijn collectie.

Daarna gingen we met z’n vijven tapas eten en dat was mega gezellig. We werden er wel vrij op tijd uitgeknikkerd, wat ik wel jammer vond. Maar dat is het nou eenmaal met zo’n soort keten. De gezelligheid won gelukkig.

Samen met Ellis reisde ik terug naar Den Bosch, waardoor ik niet veel verder ben gekomen in mijn boek. Thuis plande ik snel nog een winactie in en ging ik daarna snel naar bed; ik was kapot moe en had mega hoofdpijn.

cocktail

Donderdag

Ik kon mijn trouwe ijzeren ros vandaag ophalen en deed daarna boodschappen. Wat een hels karwei. De helft wat ik moest hebben was bijna op, dus ik heb echt mini champignons om te vullen. Domper.

Tevens begon ik vandaag aan een nieuw verhaal en drukte ik 20 keer bij de buren op de bel. IK WIL MIJN PAKJE. Ook deed ik wat voor het huishouden en toen hoorde ik opeens de buren stofzuigen. RENNEN.

En ja hoor… daar was mijn pakje. Ik heb er een unboxing van gemaakt.

Angelfire, If I should die en Poison heart mag ik aan mijn bibliotheek toevoegen.

In de trein naar papa las ik verder in My true love gave to me en daarna begon ik in Prins der wrake.

Vrijdag

Hohoho vrolijk kerstfeest! Vandaag zouden we naar mijn schoonzus gaan, om daar te gourmetten met Rob’s kant van de familie. ’s Morgens las ik nog wat in Prins der wrake, en toen moesten we weg. We gingen spelletjes spelen en daarna aten we te veel. Als cadeautje kreeg ik een bol.com bon. Ik heb nu al bedacht wat ik er van ga kopen. Zin in!

Zaterdag

kerst

Tweede kerstdag en het derde vreetfestijn in drie dagen. ’s Morgens stond ik de hele ochtend in de keuken voor het voorgerecht (iedereen deed een gerecht) en last ik Prins der wrake uit. Daarna stapten we in de trein naar Rhenen. Ik las in Bevroren landschap, welke ik uiteindelijk een beetje vond tegenvallen. Dat vond ik erg jammer. Ik kreeg geld en een hele mooie prent van Rhenen als cadeautje.

prent Rhenen

kerstengel

Daarnaast deden mijn zusje en ik iets heel bijzonders; we deden een kerstfoto van 20 jaar geleden opnieuw. 20 jaar geleden was ik kerstengel in de kerstmusical (zonder vleugels :() en mama maakte een foto van mij in mijn kerstengelpakje. Mijn zusje wilde natuurlijk ook. 20 jaar later leek heet ons leuk om het opnieuw te doen. Geslaagd!

Kerstengel

Op de terugweg begon mijn migraine op te spelen,maar las ik bevroren landschap wel uit en begon ik aan Night owls.

Ember

Zondag

Ik heb de hele nacht last gehad van mijn migraine en pas aan het begin van de middag wordt het minder. Daarna ga ik lekker bloggen, want ik heb nog wat recensie boeken liggen en daar wil ik een recensie van geschreven hebben. Dat lukt heerlijk en ook dit dagboekje maak ik vandaag af. Ik hoop vanmiddag nog lekker te lezen in Night owls of te beginnen in de geïllustreerde versie van Harry Potter. Ik heb zo veel zin om dit boek te lezen én ik mag de muren in de wc gaan schilderen in Harry Potter style. Hoe awesome is dat.

Een weekje vakantie al voorbij.. Door de feestdagen en de leuke dingen was dit toch wel een druk weekje. Komende week heb ik wat dagen vrij en ga ik shoppen voor een bruidsjurk. Verder is mijn doel om lekker veel te lezen. Love it!

Nieuwe boeken

Gelezen deze week: my true love gave to me, prins der wrake en bevroren landschap
Bezig in: Night owls en Harry Potter Illustrated
Nieuw binnen: Frostfire, on top, De regels van het verdwijnen, Angelfire, If I should die en Poison heart

Merida Nieuwe boeken

Tags:

Divider

7 responses to “ho ho ho

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.