Hiep hiep! Lily is twee.

Geplaatst op 25 februari 2022 door Emmy in Moederschap, Persoonlijk / 3 Comments

Twee jaar alweer. Het is helemaal waar wat ze zeggen; de tijd vliegt. Je bent al lang geen hulpeloze baby meer en ook de dreumesfase ben je eigenlijk al een tijdje voorbij, maar nu is het officieel: je bent een peuter.

Lieve Lily, wat ben je een bijzonder kindje en wat ben ik trots om jouw mama te mogen zijn. Ze zeggen wel eens: twee is nee. Nou, dat zeg je al een paar maanden heel duidelijk. Soms laat je jezelf op de grond vallen om dramatisch te gaan huilen. Er zit pit in jou en wat vind ik dat mooi.

Een paar weken geleden was ik nog zo trots dat je zinnetjes van twee woorden begon te zeggen. Nu zitten er al wat zinnetjes van vier woorden bij. ‘Papa, waar ben jij?’ bijvoorbeeld, als papa nog niet thuis is van het werken als we binnen komen. Je houdt intens van je papa en terecht.

Het is zo genieten van jou. Op avontuur. Dingen ontdekken. Samen boekjes lezen of Nijntje kijken. Samen wandelen – en dat het liefst een flink stuk zelf. Je geeft het duidelijk aan als je iets wil. Ook al kan je sommige dingen nog helemaal niet. Gelukkig zullen papa en mama je altijd helpen. Want zelf de poezen eten geven is nog lastig, evenals zelf je kleertjes aandoen. Toch zal je het proberen, want jij leert van vallen en opstaan. Tellen zou je ook al willen kunnen, maar is nog wel lastig. Je kan wel al heel veel cijfers zeggen en dat is ook heel knap. En eerlijk, mama moet een beetje lachen als je via de babyfoon ‘POEP!’ roept om aan te geven dat je luier vol zit.

Lily, de weg naar jou in ons leven was niet makkelijk. Kinderen krijgen is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij ons duurde het ook lang en de medische mallemolen was enorm pittig. Ik voel me gezegend met jou, dat we jou er voor terug hebben gekregen. Want jij bent het dubbel en dwars waard. Je hebt me de afgelopen twee jaar – en eigenlijk daarvoor ook al – zo veel geleerd. Hoe het is om moeder te zijn, was mijn kijk op de wereld is. Wat ik allemaal kan. Ik heb grenzen opgezocht, ik ben er ook overgegaan. Maar jij was een constante factor in het leven. Als een superhelder kaarsje dat welk pad dan ook zou verlichten. Jouw komst liet me doen inzien dat mijn intuïtie echt heel sterk is en dat ik daarop mag vertrouwen. Zo mooi! We doen het samen, met z’n drietjes, maar ook met alle mooie en fijne mensen om ons heen. It takes a village zeggen ze wel eens en dat is waar.

Soms verlang ik terug naar de eerste paar maanden. Toen je nog zo klein was en naar baby rook. Je pruttelende geluidjes en hoe je op mijn buik kon liggen. Maar als jij je nu tegen me aan nestelt, weet ik dat het goed is. Elke fase is leuk. Het wordt steeds leuker, avontuurlijker en natuurlijker. Ik kan niet wachten om je te helpen ontdekken en groeien en van jou te leren.

Gefeliciteerd met je verjaardag lieve Lily.

Kusjes,

mama.

Tags: ,

Divider

3 responses to “Hiep hiep! Lily is twee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.